• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Amelie av Paris

    Påverkar foglossning sockret? Jag har haft problem båda graviditeterna med smärta i fogarna, men trott att det var bara normalt att de luckrades upp. Nu läste jag idag att det gjorde ont för att det kunde vara inflammerat? Och då kan det alltså påverka sockret? Jag tog en våldsamt lång men långsam promenad igår (en halvtimme) och idag har jag så ont i blygdbenet att jag knappt kunnat röra mig.

  • Vilda Tiger

    Luna
    Det har jag inte hört... Alltså, det kan ju påverka om man har så ont att det blir en stressituation för en, då skjuter ju adrenalinet upp sockret. Men att foglossningen i sig skulle påverka sockret, det tror jag inte på. Det är klassiska smärtor för framfogen som du har, det har jag med, och det brukar komma dagen efter en rörelse som är mindre bra för fogarna. Promenader är ju tyvärr inte bra, det är bättre att cykla.

    Ebyl
    Jamen visst! Oron är inte konstruktiv i sig ändå. :) Lika bra att må bra.

  • ebyl

    Jag behöver hjälp. Är det någon som har en Freestyle Mini (bsmätare) som kan förklara för mig hur man ställer om klockan?? Har haft den i flera år å har alltid problem när det är dags för sommar/vintertid. Men på nåt sätt har jag alltid lyckats tillslut, men nu ger jag upp! Hoppas någon kan hjälpa mig!

  • Vilda Tiger

    Ebyl
    Jag har en Freestyle Lite men jag kan inte på rak arm säga hur jag ställer om klockan... spelar det någon roll? Är det för överföringen av värdena till din läkares dator eller? Jag har aldrig tänkt att det spelar roll faktiskt. :)


  • ebyl

    det är en Lite jag har med såg jag... Ja det är för överföringen till min diab.ssk via dator. Hon tycker det är viktigt! 10 min spelar ingen roll, men en timme...

  • Vilda Tiger

    Ebyl
    Så här står det i min instruktionsbok:

    Gå till inställningsläge (starta med mätaren avstängt, ingen sticka i. Tryck och håll ner knappen "m" tills SET visas i displayen. När timmen blinkar trycker du på knappen "C" tills korrekt timme visas. Om du använder 12-timmarsformatet visas P för PMtider (em).
    Tryck på "m" för att gå till minutinställningen. När minuten blinkar tycker du på "c" tills rätt minut visas.
    Tryck på "m" för att gå till "ställa in tidsformat" och ändra där mellan 12 och 24 timmar.

  • andeliss

    Vilda: ska nog försöka börja göra som du... tror jag kommer må så mkt bättre då:)

    Någon som har pump? hur har det funkat under graviditeten??

  • Vilda Tiger

    Andeliss
    Ja, jag har pump har haft det sedan 95, så båda mina graviditeter har den hängt med. ÄR det ngt specifikt du undrar över? Det har funkat bra för mig.

  • Amelie av Paris
    Vilda Tiger skrev 2010-04-09 13:21:46 följande:
    AndelissJa, jag har pump har haft det sedan 95, så båda mina graviditeter har den hängt med. ÄR det ngt specifikt du undrar över? Det har funkat bra för mig.
    Jag har nog haft en missuppfattning om hur pump fungerar - att man inte skulle kunna ha ett lågt HbA1c med pump- att det alltid skulle ligga på runt 6,5. Jag har därför inte ens funderat på pump. Men det kan ju inte stämma då eller får ni med pump tillföra extra insulin med penna utöver det som pumpas in? Du Vilda har ju supervärden tex.
  • Vilda Tiger

    Luna
    Nejnejnej, det stämmer inte alls! Jag ligger oftast mellan 6 och 7 då jag inte är gravid (hba1c alltså) men det beror ju på att jag är latare då, inte på någon rekommendation. Jag tycker det är lättare att få ett jämnt socker och ett bra hba1c med pump då insulinet verkar med en gång och tillförs heeela tiden. Jag tar inget insulin i sprutor utan har bara pumpen.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare