• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Fixaren

    Hej hej alla glada tejer! Men gladast är nog jag!!

    Sitter här på bb och NJUTER av min underbara lilla dotter, Alicia!!!

    Hon kom till världen 7/4 01.47. Och var inte alls nån megaklump som dom hade sagt på tul. 4225g och 53 lång och hon mår helt superduper.
    Vi är sååå lyckliga!!!

    Jag ska skriva lite mer när vi är hemma i hemmets lugna vrå..

    Men åh, fortsätt kämpa för det är sååååååå värt det!!!!!!!

    Kram på er!

  • Amelie av Paris
    Fixaren skrev 2010-04-09 15:04:49 följande:
    Hej hej alla glada tejer! Men gladast är nog jag!!Sitter här på bb och NJUTER av min underbara lilla dotter, Alicia!!! Hon kom till världen 7/4 01.47. Och var inte alls nån megaklump som dom hade sagt på tul. 4225g och 53 lång och hon mår helt superduper.Vi är sååå lyckliga!!! Jag ska skriva lite mer när vi är hemma i hemmets lugna vrå.. Men åh, fortsätt kämpa för det är sååååååå värt det!!!!!!!Kram på er!
    Grattis!
  • Vilda Tiger
    Fixaren skrev 2010-04-09 15:04:49 följande:
    Hej hej alla glada tejer! Men gladast är nog jag!!Sitter här på bb och NJUTER av min underbara lilla dotter, Alicia!!! Hon kom till världen 7/4 01.47. Och var inte alls nån megaklump som dom hade sagt på tul. 4225g och 53 lång och hon mår helt superduper.Vi är sååå lyckliga!!! Jag ska skriva lite mer när vi är hemma i hemmets lugna vrå.. Men åh, fortsätt kämpa för det är sååååååå värt det!!!!!!!Kram på er!
    Jättejättegrattis till en fin dotter!
  • ebyl

    Fixaren: Grattis!!

    Vilda: Jag får inte till det, kommer bara till nåt läge där det står 01234 som larm eller nåt. Jag struntar i det helt enkelt! Annars får väl min diab.ssk hjälpa mig nästa gång om hon verkligen tycker det är superviktigt...

    Luna: Pump är super! Jag har ocskå som Vilda ett HbA1c på ca 6 när jag inte är gravid, men det beror bara på att jag är för lat för mitt eget bästa då. Bs ligger jämnare med pump tycker jag, visserligen har jag haft det sen -98 så jag minns knappt hur det var med sprutor, men jag skulle aldrig byta tillbaka!!

  • andeliss

    Fixaren: GRATTIS!!!!

    Vilda: nej jag funderade mest på om det funkade under just graviditeten, vad har du haft för HbA1c under graviditeterna??
    mitt HbA1c låg sist jag var hos läkaren på 5,8 men jag kände att det var kanske lite högt för att skaffa barn på? vad låg ni på när ni blev gravida? borde jag försöka sänka det lite??

  • BabyNo2

    Vilda..ahhaaa.... du kör den "vanliga" vägen ;o) Hade oxå velat testa det.. faktiskt!
    Vi ligger på typ sama SF då... jag hade 35 sist. Ska tillbax den 14 tror jag det var.

    Andeliss; idag är en skitdag.Inte BS mässigt, utan rent fysiskt med sammandragningar & ont i fogarna.. så idag ska jag ej lätta mitt hjärta o tala om HUR det känns'hehe*
    Självfallet HEEELT underbart att få en till bebbe...att adrian ska få ett syskon.. aspelut!!
    Lycka till :o)

    Kram Kram

  • Maddie72
    andeliss skrev 2010-04-10 12:03:49 följande:
    Fixaren: GRATTIS!!!!Vilda: nej jag funderade mest på om det funkade under just graviditeten, vad har du haft för HbA1c under graviditeterna??mitt HbA1c låg sist jag var hos läkaren på 5,8 men jag kände att det var kanske lite högt för att skaffa barn på? vad låg ni på när ni blev gravida? borde jag försöka sänka det lite??
    Jag låg nu på 7,4. Inte bra men jag jobbar stenhårt på att få ner det, =) Så var det vid förra graviditeten med och det fungerade utmärkt ändå.
  • Vilda Tiger

    Andeliss
    Aha... Jag har nog legat runt 6 i hba1c precis då jag blivit gravid men har alltid haft under 5 då jag kommit till mvc för inskrivning. Eller "alltid" lät ju överdrivet, men båda gångerna då. Sedan har hba1c varit mellan 4.4 och 4.8 hela graviditeterna. Denna gången har det varit 4.6-4.8 hela tiden. Så jag är jättenöjd! Jag tycker inte alls du behöver sänka ditt socker innan du blir gravid, det rä ju ett perfekt ingångsläge. På mitt mvc säger de att de vill att man ligger under 5.5 i hba1c under graviditeten, och där klassar du ju om bara några tiondelar, och det rä ändå EFTER att man vet att man blivit gravid man ska pressa dig på det sätt då. Det som är  en fördel med att inte starta med över 7-8 i hba1c d man blir gravid är att det är lättare att undvika skador på ögonen om man inte sänker för mkt för snabbt. Och det är även därför man inte ska ligga FÖR pressat i hba1c under en gravv. Under 4 gynnar ingen alls.


     


    Ebyl


    Men då är du p rätt väg! Jag minns att jag med tyckte det var svårt man kan du välja ngt av de där numret så tror jag ett av dem är klockan.


     


    Babyno2


    Ja, då har vi lika stor mage nästan. Jag födde Lyckeli vaginalt och ser fram emot att göra det en gång till. VET att snitt KAN komma att bli en nödlösning om det händer ngt under gravven men jag "vet" att det inte kommer bli så. Jag kommer att föda vaginalt. Är så laddad!

  • blehnda

    Hej hej!

    Grattis fixaren! för varje bebbe som kommer i tråden så blir jag bara mer o mer sugen på att träffa min lilla boxare! Vad skönt att allt gick så bra för hela familjen!

    Igår var jag på vattengympa igen efter två veckors uppehåll. HEEEELT underbart, hade jag haft möjlighet att göra det varje dag så hade jag absolut gjort det. i vattnet gör ingen kroppsdel ont, man är lätt som en fjäder och humöret är på topp. när vi är färdiga med passet så brukar vi hänga kvar en stund i poolen och fråga ut bm som håller i det med tusen dumma frågor. hon är såå duktig och trevlig, ingen fråga är för dum! Jag kände verkligen hur jag var glad hela dagen sen till skillnad från hur mitt humör har varit den senaste tiden med alla småbesvär hela tiden.

    Är det nån mer än jag som sover som en kratta? Kan sommna när jag lägger mig och sover ca: 3 tim, sen vaknar jag... ont i ryggen eller magen ocg försöker då byta position, sen tar det super lång tid att somna om. vaknar igen efter två tim och brukar då gå upp och kissa eller nåt, och så fortsätter det så hela natten. ingen sammanhängande sömn alls. och varje morgon vaknar jag runt 6-7 tiden av att det svider i hela benen, vet inte varför men det enda som hjälper då är att gå upp. hoppas på att detta är någon slags fas bara men jag vet ju inte. har ni några problem?

    Kramar

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare