• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • kim86

    Grattis fixaren och sunstroke..


    Såå många barn det har kommit nu dessa mnader..
    Vilka är kvar och har BF lite längre framåt i tiden.?? =)
    Nu har jag fått en liten kula på magen och nu går det inte att dölja mer, mycket piggare, bs är ok hade 4,7 i hba1c förra gången. Men nu sticker det upp lite emellanåt speciellt efter måltid. Men nätterna är fortfarande låga.
    Man ska inte bli orolig över att man knappt fått höja något i v 15 va?
    Kram på er alla i vårvädret.
  • Maddie72

    Vi är ju ändå några nya här med BF senare än den BF-lista som finns i en tråd här ovan. Sedan är det ju några som fått bebis och kanske inte ska vara med i listan längre.

    Vad säger ni? Ska listan göras om i samma tråd? Jag vill inte gå in och ända nåt som ni andra har startat. Vore skoj och se när vii olika diabetiker ska föda. =)

  • kim86

    Ja. maddie.


    Kan man inte bara lägga up en ny lista för 2010 eller ngt, så ändrar vi inget, men så man ser vilken som är näst på tur osv, o vilka som är kvar här. Även om det är hur bra som helt att massa av nyblivna mammor är kvar, så vi andra vet vad vi ger oss in på.. =)
  • Amelie av Paris
    kim86 skrev 2010-04-11 20:28:35 följande:
    Ja. maddie. Kan man inte bara lägga up en ny lista för 2010 eller ngt, så ändrar vi inget, men så man ser vilken som är näst på tur osv, o vilka som är kvar här. Även om det är hur bra som helt att massa av nyblivna mammor är kvar, så vi andra vet vad vi ger oss in på.. =)
    Jag har bf 19/6 iaf.
  • Maddie72

    Jo men då fixar jag en ny lista då för oss diabetiker 2010 =) i en ny tråd.

  • Jimmysfru

    Hej alla!
    Jag är ny i tråden, men har läst "ikapp" en hel del - vilken härlig grupp ni verkar vara!

     Jag är 28 år, bosatt i Sundsvall - väntar mitt och makens första barn någon gång i slutet av maj 2010...är nu i vecka 32 tror jag. Debuterade som typ 1 så sent som i augusti 2009 och blev gravid i samma veva, så jag ser fram emot att lära mig mer av er alla i gruppen. Är ganska nervös inför förlossning som typ 1 och har inte något vidare fortroende för Sundsvalls sjukhus : (

  • ebyl

    Jimmysfru: Då är vi två från Sundsvall! Jag har haft diab. sen -95, är supernöjd med min diabetesvård plus att jag fått barn förut å även det är BARA en positiv upplevelse!! Såå...jag hjälper dig gärna att bli övertygad. Har du varit med om ngt särskilt eftersom du inte har nåt förtroende, elller är det "bara" skiten med matec/sigbjörn/neddragningar som gör att förtroendet är på noll?
    Välkommen till tråden!

  • Amelie av Paris
    Jimmysfru skrev 2010-04-11 23:02:51 följande:
    Hej alla! Jag är ny i tråden, men har läst "ikapp" en hel del - vilken härlig grupp ni verkar vara! Jag är 28 år, bosatt i Sundsvall - väntar mitt och makens första barn någon gång i slutet av maj 2010...är nu i vecka 32 tror jag. Debuterade som typ 1 så sent som i augusti 2009 och blev gravid i samma veva, så jag ser fram emot att lära mig mer av er alla i gruppen. Är ganska nervös inför förlossning som typ 1 och har inte något vidare fortroende för Sundsvalls sjukhus : (
    Välkommen! Jag var också relativt nydebuterad när jag fick mitt första barn. Hade haft diabetes i ca 2 år då. Det gick jättebra!
  • blehnda

    God dagens!

    Grattis alla som fått sina bebbar de senaste dagarna, verkar som att alice  / alicia är ett poppis namn, superfint!

    Nu har jag också uppdaterat bf listan, hur många är vi kvar nu igentligen?

    Välkommen jimmysfru!

    Jag kom på igår att jag inte har klpt några bebiskläder alls! Har ni handlat mycket innan ni vet vad det är o så, hur mycket bör man ha hemma tills man kommer hem från bb. Har nog ingen större lust att ge mig ut och shoppa med en nyfödd det första jag gör.

    Och hur varma kläder ska köpa till en bebbe som föds i juni? nÅgon  tunn overall?hjälp!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare