• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • ebyl

    Blendha: Bebisen ligger säkert bara tokigt, hoppas det ger med sig som sagt! Igår på TUL fick jag säga till då jag fick skitjobbigt å andas å domningar i armarna... Så det blev till att lägga sig på sidan! Platt på rygg är omöjligt.
    Kryper du I dina stödstrumpor på natten? Är inte det lite avigt?

    Vilda: Det är för att du är uppe så sent på kvällarna!

  • blehnda

    Ebyl: hehe, jo kanske. tänkte testa en natt med strumporna då jag fått kramp i vaderna flera nätter i rad, det hjälpte iaf! =) Men det här med att sova på nätterna går inge vidare...svårt att andas om jag ligger fel och svårt att byta ställning. Huden är så galet stram runt magen att det spänner om gäspar tom, skit jobbit. Hur ska magen kunna växa ännu mer???

    Idag ska jag städa och njuta lite av solen ute! alla aktiviteter där jag är helt upprätt är bra för då är det lättast att inte bli snurrig!

  • ebyl

    Blendha: Du får smörja in magen med rapsolja eller olivolja! Härligt med sol, jag har bara dimma...

  • BabyNo2

    hallelååja :o)
    Blendha... HUR Gååår de?? Tänk om du ligger där borta i skogen helt avsvimmad...
    Kolla upp de där på en gång.. blotryck o allt..
    Jag har allt mjligt i sängen för att kunna ligga hyffsat skönt.. amningskudde,småkuddar,en stoor filt osv.. Sen har jag bett M dra ut sängen så jag kan ta tag i sängaveln o typ vrida mej runt.. Men skeetans vad ONT de gör ibland, som om magen fastnat..ojjojjj!!!

    Har du Vilda alltså redan fått tid för snitt??
    jag hänge rinte ells med jag heller.. vi har ej fått tid... men väntar på brevet som ska komma... då ska jag ringa på en gång o be att få komma in kvällen innan :o/ Ohh nu blev jag NERVÖS!!!! ahhahahhaahhh....

    Kram på er, dax att luncha!!

  • Vilda Tiger

    Babynr2
    Snitt? Nänä, här ska det födas vaginalt, men jag menar att jag närmar mig mitt bf.

    Var på TUL och hos BM idag. Bebisen ligger ruckbar i startposition, jag har bra värden (tryck 120/70, hba1c 4.8, hb 127) och bebisen väger 2363 gram, vilket är 14.4 % över snittet. Är nöjd!

  • andeliss

    vilda tiger: måste va skönt att vara så lugn.. måste säga att jag är lite avundsjuk, eller ganska mycket:)

    babyno2: ja absolut det hade vi då:) gravid igen alltså:) grattis grattis.. hur känns det?

  • Vilda Tiger

    Andeliss
    Ja jag är en vädligt lugn person. Dumnaiv? Näää men det mesta ordnar sig här i livet. Och jag vill inte gå runt och må dåligt över vad som KAN hända, utan må så bra som möjligt då jag kan det. Händer ngt dåligt så vill jag inte ha ödslat tid på att må dåligt medan jag kunde må bra och händer det INTE ngt dåligt så har jag ju oroat mig i onödan.

  • ebyl

    Vilda: Det är en skön inställning som jag känner igen mig mkt i! Precis som du låter jag mitt liv styra min diabetes, å inte tvärtom. Å man kan bara göra sitt bästa. Jag försöker må så bra som möjligt.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare