• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • BabyNo2

    Välkommen Jimmysfru.. du har en  mysig resa framför dig :o)

    Blendha.. kul med klädhysterín.. de hade jag oxå.. tills jag sorterade Jrs kläder.
    Adrian var ju ett VARMT barn så på sommaren hade han mest bodys o små socker.
    Men som ebyl skrev.. bodysar.massor av bodysar.. de är kanon.. o PJUKDUKS från ikea. Kräklappar alltså ;o)
    Tunna lakarn i vagnen ist för filt... Har man en stor liggdel i vagnen kan de vara smart att rulla en handduk i ovankant o lägga runt huvudet så håller bebben lite värme. o likaså i sängen/snugglenestet!

    Kolla in på HM . De hade sååååå SÖTA startkit. 6delars för 199:-!
    Ang mössa beror de kanske på hur mkt hår bebben har. Adrian hade världens kaluffs.
    TROR jag har kort på min förra sida; minimi :o) så han hade ej mössa spec mycket..
     Men vet du.. ska vi inte ta den där fikan så får du komma o kolla vad jag har till min bebbe??? Har du kvar mitt nummer? bara o dra 1 sms!! Man har ju massor med frågor! 

    SEN är de ju så OFTAST så att man får en massa kläder o då kan de va klokt att önska sig i lite större strl. Vet att vi fick mkt i strl 62.. för 50-56 hade vi redan köpt själva..jaja.. denna bebbe har ej fått överdrivet mycket iaf... förrän vi vet om den har snopp eller snippa!

    Ang sängkläder är nog JYSK de som har bäst i stan.. vi hade 2 ombyten.( o ett lakarn till vagnen) själva påslakarnet byttes väl inte såååå ofta,mest underlakarnet om han kräktes... men passa på att köpa ett kiss-skydd så sparar man på madrassen! Vi klippt isär vårt, så de bidde 2!haha gudars vad jag bablar på hära...
    Vi kommer ha bebben i vårt snugglenest  o då ligger den på kisslakarn o underlakarn!

    Jag kom på igår att vi inte har fixat NÅT! alltså skruvat ihop sängen eller såå :O) Målat de ena skötbordet har jag gjort o ska kolla över tvättlapp o blöjkorgar,måste handla fler kräkdukar på ikea, för de går ju åt som smör i solsken!!
    Oså fixa lite till BBväskan.. o RAKA BENEN!haha..
    kram på er...

  • BabyNo2

    Jag letade upp min bortglömda sida MINIMI! Ohh mammas lilla bebbe.. gud vad jag läängtar till denna bebbe kommer till oss.
    Oooh jooo, apropå kläder... jag kom på när jag såg Adrian i sin lilleskutt body...
    Bodysar med ben, halva ben, korta ben är kanoooooon på sommaren.. inte så naket, lite mera klätt!!!

  • BabyNo2

     VI HAR FÅTT TID FÖR SNITT NUUUUUU!!!
    Jag blev så nervös att Micke fick öppna kuvertet.. lika bra de.. för de är ju han som båda ggr fått tittat på gravtesten!haha

    Kram kram kram ...

  • Vilda Tiger
    BabyNo2 skrev 2010-04-13 19:05:57 följande:
     VI HAR FÅTT TID FÖR SNITT NUUUUUU!!!Jag blev så nervös att Micke fick öppna kuvertet.. lika bra de.. för de är ju han som båda ggr fått tittat på gravtesten!hahaKram kram kram ...
    NÄR???!!!
  • blehnda

    Baby: kommer gärna hem till dig och ser vad som kan tänkas behöva inhandlas, sen tänkte jag ta en tur till e-tuna nästa vecka och hämta ut mitt gratiskitt på babyproffsen. tänte då kanske köpa med nåt klädesplagg också. vill du följa med? vet ju att du inte har nåt körkort o jag har gärna med mig nån annan som bara har bebis i huvudet=)

    Tror inte jag har kvar ditt nr dock, jag kan inboxa mitt nr till dig!

  • Jimmysfru

    Ebyl,

    Jag går hos MVC centrum & tycker att det är ganska stökigt där, trots vänlig och engagerad barnmorska. Sjukhuset är väl där jag får de "stirriga" vibbarna. Jag vill ju inte kastas in i en skrubb med 10 andra mammor direkt efter förlossningen.
    Härligt att du hade en bra förlossningsupplevelse från Sundsvall, ngn särskild barnmorska?

  • Jimmysfru

    Just ja,

    Nu när jag har ett gäng rutinerade på plats:

    Jag har gått från 8 enheter till frukost till 36 (!) enheter. Tror ni att jag kommer att "bli tjock" av så mycket insulin? Har hört massor om att man blir tjock av mkt insulin, men vet liksom inte om det gäller även oss gravida?

  • Vilda Tiger

    jimmysfru
    Jag vete katten... alla gravida (ja, i princip) måste ju höja sina doser. Jag har valt att inte ens tänka på det, för va sjutton ska man göra? Sockret är det allra viktigaste just nu, och det kan ju inte handla om att man lägger på sig 20 kg mer än ickediab, liksom, utan det handlar om något så om några få kilo. Det är vår vardag och bara att gilla läget. Jag har dock svårt att tro att det är så att man blir mer tjock då man behöver ta mer insulin som gravid, så man kan sätta fingret på det sådär, för ALLA gravida får en ökat insulinresistens och måste öka sin insulinproduktion. Det är bara vi diab som märker av det så mkt mer än alla andra.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare