• jevana

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej på er! 

    Jag är mitt uppe i ett X just nu och känner mig helt lost. Vad kommer hända nu? 
    Jag fick metotrexatspruta i onsdags, har sedan dess börjat småblöda. Mitt hcg har som högst varit 220 hittills och borde nu ha börjat sjunka. Vad kommer hända nu? Blöder man floder eller är detta småblödande (mindre än mens, hade klarat mig utan binda till och med) graviditeten som upphör? Tar det sedan länge innan mensen kommer igång normalt igen? Hur länge efter cellgiftet varar träningsförbudet? Känns som att jag ställt dessa frågor av MVC men antingen har jag inte fått svar eller så har jag inte fattat svaren.. Alternativt har jag inte ställt frågorna, jag har bara tänkt dem... 

  • jevana
    pandoraDiem skrev 2015-03-09 07:14:57 följande:

    Välkommen till den här tråden (vi har ju träffats i en annan tråd också).

    Jag har ju inte fått denna behandling men det är viktigt att de verkligen följer upp ditt hcg-värde så det bekräftas att det inte sitter kvar.

    Ring mvc igen om du har frågor och kräv mer blodprov om du inte redan har tid för det. Lycka till!


    Jag springer på blodprov 2 ggr per vecka. Idag hade hcg ännu stigit, läkaren sade dock att det är helt ok och att jag blöder utan smärta är ett gott tecken. Skulle hcg fortfarande ha stigit tills på torsdag så kommer jag få en spruta till. Vill verkligen inte det då det skulle betyda mycket flera månader innan vi får börja försöka igen. Är så himla trött på denna väntan och ovisshet! Var så säker på positiva besked idag så besvikelsen var stor :( 
  • jevana
    sanla skrev 2014-12-21 09:21:49 följande:

    Jag fick cellgift, men kommer inte ihåg allt riktigt (1,5 år sedan)

    Vet att jag småblödde ca 1-2 veckor efter att det upptäcktes. Hade aldrig jätteont men det tryckte obehagligt på den sitta det satt både i bröst och vid nedre magen.

    Min mens kom först ca 3-4 veckor efter hcg var nere på noll. (Om jag kan läsa mina anteckningar rätt)


    Tack för ditt svar! Har heller inte direkt ont, men obehag vid längre stunder sittande. Tack och lov för höj- och sänkbara kontorsmöbler!
  • jevana
    pandoraDiem skrev 2015-03-16 20:10:13 följande:
    Hur går det för dig? Hoppas du mår bra
    Varning för TMI! Jag slapp få fler sprutor, hcg började gå ner och är nu nere på 70. Jag blöder fortfarande, var till och med in till akuten förra veckan pga mensvärksliknande värk som var grym. Efter några timmar resulterade värken i en stor klump (iöck!) och avtog sedan helt. Tyvärr verkar det som att cellgiftet också krashade mitt immunförsvar så jag nu varit däckad i magsjuka i 6 dygn. Mars 2015 går inte till historien som en av mina bästa månader vill jag lugnt påstå... Men, det går mot det bättre, det är skönt att veta att X:et snart är något jag lagt bakom mig. Bara det nu kunde sluta blöda så man kan börja leva ett normalt samliv igen, dock med skydd några månader framöver för att vara på den säkra sidan. Fastän det först kändes som ett hårt slag att inte få försöka göra barn direkt pga cellgiftet så börjar jag nu tycka att det är för mitt eget bästa också av andra orsaker. Om det värsta skulle hända och detta elände skulle upprepas så tror jag inte att jag skulle klara av det just nu, varken psykiskt eller fysiskt. Jag behöver nog lite tid att repa mig igen och bara ta hand om mig själv. 
  • jevana
    Annatp skrev 2015-07-10 21:50:46 följande:

    Hej, är helt ny här på familjeliv och har säkert vänt mig till helt fel trå, men jag vet ju att alla som är aktiva i tråden fått ett utomkved och därför frågar jag ändå.

    Jag har i skrivande stund ett x, har följts med hcg prover i 3 veckor och det går sakta neråt har haft konstanta blödningar (inte så rikliga) och molvärk, men i 2 dagar nu har det kommit Mycket mer blod och har till och från en så enorm smärta hela magen men främst ner mot ändtarmen och framåt, smärtan håller i sig i ca 30 min och efteråt är jag helt jävla slut. Sambon råkade nudda min fot under en sån "attack" och då kändes det som en kniv upp i alla hål samtidigt.

    Känner mig så jobbig och vill inte ringa och fråga om det är farligt.

    Är det någon som känner igen smärtan? Och är det någon som blödigt som en gris helt plötsligt?

    Jätte tacksam för svar!!


    Varning e information overload, läs inte om känsliga...Jag fick plötsligt kraftiga smärtor i livmodern, som riktigt jävla hård mensvärk. Efter 3-4 timmar ringde jag till gyn-akuten där de sa att det troligen inte var nån fara men bättre att jag kommer och visar mig än att något går på tok. Väl på sjukhuset hade jag börjat blöda rejält men utöver det var allt bra så jag fick åka hem igen och smärtorna hade minskat lite, de kom och gick med varierande styrka hela dagen egentligen. Väl hemma slog det till med full kraft, gjorde väldigt ont. Gick på toa och ut kom en ca 3x3 cm stor klump, efter det försvann värken helt. Jag diskuterade det på sjukhuset nästa undersökning och de trodde jag haft motsvarande "födslovärkar" för att tömma livmodern.

    Hur som, det var min historia. Säger ändå att det troligen inte är någon fara men better safe than sorry! Åk och kolla upp!
  • jevana

    Efter mitt x har jag hunnit med ett mf, och är nu skitorolig i vecka 5. Hade väldigt starkt plus på bim så det tyder i alla fall inte på x, men alla symptom kom, och försvann igen. Det SKA få vara vår tur nu... Gjorde barnlöshetsutredning på hösten så är relativt "nyspolad" ????

  • jevana

    Är osäker på om jag på länge uppdaterat här så tar den korta versionen ifall det är upprepning..

    Jag hade ett x för ett drygt år sedan. Behandlades med metotrexat. Sedan dess har vi drabbats av ännu ett missfall men oxå utretts för barnlöshet. Inga fel hittades och bara två månader senare fick vi ett till plus. Plusset är nu drygt 16veckor och vi har fått träffa krabaten vid två ultraljud. Ge inte upp!

  • jevana
    Crazy catlady skrev 2016-04-05 16:50:55 följande:

    Hur lång tid tog det innan ni plussade igen ?

    Vi har hunnit med 2 försök efter x.. men utan att plussa.. det är ju inte länge men blir lika ledsen varje gång mensen dyker upp. .

    Är rädd för att vi ska ha jättesvårt att bli gravida igen :/ innan har det tagit nästan direkt..


    Pga metotrexatet som togs i mars 2015 blev vi tvungna att vänta 1 månad och en mens, men fick nytt plus i juli. Det slutade i tidigt mf. Följande plus kom i januari 2016. Eftersom jag hade fått mf redan före x så fick vi utredning redan på hösten ifjol.
  • jevana
    madelenedahliin skrev 2016-06-17 14:25:14 följande:

    Nu är det drygt ett år sen jag op. mitt X . Har däremellan haft 1 missfall och därefter påbörjat en Letrozolbehandling.

    Nu är min mens lite sen och jag har tagit 2 tester som jag är så osäker på om det är + eller ej.. ska vänta några dagar till innan jag börjar med primolut..

    Vad tror ni?


    Ser absolut 2 sträck! Hoppas lillen nu är på rätt plats och vill stanna :) då har du en härlig tid framför, är själv i v 27 nu!
  • jevana

    [quote=76723842][quote-nick]madelenedahliin skrev 2016-06-19 11:11:23 följande:[/quote-nick][/quote]

    Väldigt svagt, men något ser man ju! När var/är bim?

  • jevana
    lilsis skrev 2016-08-08 18:49:50 följande:

    Idag har vi tittat på ett embryo som är på rätt ställe!



    CRL säger 7+3 och insättning 7+5 men det är vanligt att det diffar lite.


    Åh vad härligt. Det är verkligen er tur nu! Hoppas du får må lika bra som jag gjort hittills :) 
  • jevana
    Zesssan skrev 2016-09-04 14:30:47 följande:

    Hej tjejer! Jag hoppar in här...

    Jag fick utomkveds för ca 5 år sedan.

    Det blev missfall i utomkvedet så det blev aldrig någon operation.

    Vi försökte hela förra året att bli gravida igen men inget hände. Vi pratade om att kanske försöka om ett år igen,men så blev det inte. Jag plussade för en vecka sedan :)

    Men jag kan inte slappna av,jag tycker att jag var rätt ont i magen och jag är så rädd att det inte ligger rätt ....

    Vaginalt ultraljud nu på onsdag! Så nervös! !


    Hoppas det går bra! Jag inbillade mig konstant att jag hade smärtor kring ena äggledaren de första veckorna men det var antagligen bara ligament som sträcktes ut. Fast nervös är jag fortfarande, kommer inte tro det är sant och att det gått vägen före jag har barnet i min famn!
  • jevana
    Zesssan skrev 2016-09-08 09:21:56 följande:

    Allt gick bra igår! Graviditeten ligger i livmodern<3 dock såg man inte något foster men det var inte konstigt då jag bara är i v6.

    Såg att ditt också låg rätt. Gratis!

    Mm så känner jag också lite..

    Hur är din situation?

    Har du barn sedan innan ?


    Härligt att höra, grattis!

    Jag har inte barn sen innan, första graviditeten var mitt x. Sen ett tidigt mf. Nu är det tredje gången gillt och 11 dagar till bf!!
  • jevana

    Kan tillägga att jag gjorde VUL 6+3 och då såg vi en liten liten böna och ett hjärta. Jag fattade inte i chocken vad som var hjärtat men då ändrade de nån inställning så man såg rörelser i färg, typ värme kanske, så då såg jag ett rött blinkande.

  • jevana
    Zesssan skrev 2016-09-08 22:04:58 följande:

    Aha oj härligt! !!wiii härlig känsla ???????? Är du nervös? ????

    Ok! Konstigt att man inte såg något hos mig? Och han sa att det är normalt att inte se något så tidigt. Vi får hoppas på det bästa ????


    OM jag är :D skräckblandad förtjusning. Var på bekantningsbesök till förlossningen för ett par veckor sedan och då tror jag fan jag hade ångrat mig om det bara varit möjligt :D fast nej, det kommer nog gå bra!

    Alltså det händer så otroooligt mycket på få dagar i dedär veckorna! Från en dag till följande hinner massor ändra och det lär också vara väldigt stor skillnad på ul-maskinernas kvalitet. Som sagt så hade jag inte sett hjärtat heller om de inte bytt till värme/färg. Jag flyttades iofs framåt också i nåt skede så det kan hända att det i själva verket var 7+0 enligt den bf som senare slogs fast. Oroa dig inte :)
  • jevana

    Min första graviditet var utomkveds i februari 2015 efter ca 5 försök. I slutet av sommaren 2015 var det en kemisk graviditet (mf) och sedan tredje gången gillt plus i januari 2016. Den gången tog det sig och vår älskade dotter fyllde nyss 1 år <3

    Mina cykler ändrade inte efter X men jag miste heller inte äggledaren då jag endast behandlades med cellgift.

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3