Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Missy Cat skrev 2010-12-06 09:31:38 följande:
    Åh så bra, nu ska jag sätta sambon i arbete
    Skål
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Snarkofagen skrev 2010-12-09 11:58:10 följande:
    Ska göra en tårta med björnbärsmousse. Vad ska jag ha på andra lagret? Vit choklad? Annat tips? Vet att jag sett en lista i nån blogg med vilka fyllningar som passar bra ihop men kan inte hitta den hur jag än letar... Obestämd
    Rigmor Mortis skrev 2010-12-09 18:10:55 följande:
    Aaargh, den letar jag också efter, säg till om du hittar den igen.
    Denna?
    http://www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b30985.html
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    loijsen skrev 2010-12-15 23:55:05 följande:
    Såg nu tårtbildtråden, tänkte passa på att fråga er, är det tårtor som nybörjare klarar av att göra? Eller är majoriteten av tårtorna i bildtråden för avancerade tårtmakare?
    Vem som helst klarar av att göra en "avanserad" tårta Det är bara att klä tårtan med marsipan/sockerpasta och lägga på ett par egenhändigt gjorda sockerblommor (utstickare finns att köpa) och vips så har man en proffsig tårta som alla i sällskapet säger "Oooh! och Ahh! och Woow!" över!

    Kika runt lite och för all del - läs gärna igenom länkarna/bloggarna i TrådStarten så hittar du en massa idéer!

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    loijsen skrev 2010-12-16 16:52:22 följande:
    Tack snälla ni:) Ska googla lite om sugarpaste, för visst är det det man ska använda och inte marsipan?
    Jag använder mig av SugarPaste pga allergi i familjen, men när jag har möjlighet så arbetar jag helst med marsipan.
    Till blommor och figurer använder jag mig mest av FlowerPaste. (modelleringspasta)
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Angående JFLs bloggar:

    JFL har lekt lite med inställningarna till sitt konto och kommer att ändra tillbaka dem inom kort.

    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    zetika skrev 2011-01-05 12:53:27 följande:
    hej.
    har en fråga hur räcknar man bitar på en tårta? jag har en tårtring som man kan justera storleken på och som störst är den 30 cm stor i omkrets. hur mycket skulle ni säga att den räcker till?
    ska göra en bröllopstårta i 3 våningar till 45 personer och behöver då veta hur stora tårtbottnarna ska vara.
    tack!
    Det finns en uträknare i botten på TS...
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    JFL skrev 2011-01-09 23:19:34 följande:
    Förlåt. Bloggarna är nu tillbaka. /JFL
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    siriius skrev 2011-01-11 22:06:59 följande:
    Letar efter ett recept på citronmousse, någon som har ett bra enkelt recept på det.
    Ska göra 2 långpanne tårtor. 
    Kanske inte vad du "letar" efter och ingen mousse men extremt enkelt och extremt gott!

    ½ burk lemoncurd
    vispas ihop med
    3 - 4 dl grädde

    Suuuuper gott!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    högbergarna skrev 2011-01-12 18:11:37 följande:
    Jag har oxå en fråga. Kan man ha detta på en tårta bara?? Alltså utan sp eller liknande??
    Tja, amerikanarna har ju smörkräm istället för grädde så varför inte?
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17