Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    h80 skrev 2010-08-07 16:33:13 följande:

    ska försöka göra en tårta för första gången........


    håller på med pollyfluffen just nu, tycker att det tar så lång tid, ska det ta lång tid innan det smälter?


    när jag smälte geishan/grädde till min fluff tog det tid i början, men sen gick det rätt fort. hade på 3an på spisen (rek här i tråden) och inget vattenbad eller så utan direkt i kastrullen. fungerade super. 
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    jag har dock bara gjort den fluffen, så jag har inte så mkt att välja på. det vita inne i pollyn kanske har en sån konsistens som tar längre tid, jag vet inte.


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    Solros 78 skrev 2010-08-08 17:17:00 följande:
    Ingen som vet hur man gör?
    Är jätte tacksam om någon vill svara.
    på en tårta i bildtråden är det en tårta som har murgröna på, kolla den
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    Nicke Nyfiken skrev 2010-08-10 15:35:19 följande:
    Hej, en fråga som säkert är ställd många gånger förut...men hur gör man en explosionstårta? Känns som att man måste ha nått trix så inte flikarna blir kladdiga av spacklet, eller?
    om du ställer in tårtan i kylen så att spacklet har "stelnat" något så borde det ju inte va några problem
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    sommarpar skrev 2010-08-12 16:54:42 följande:

    hur lägger man in kort?


    om du har de på din dator är det bara att du klickar på "ladda upp en bild" som står strax under rutan du skriver meddelande i...
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    vaniljvisp skrev 2010-08-13 12:31:41 följande:
    Hejsan!

    Nu är de dags för mig att baka igen, bröllopstårta den här ggn. Är väldigt nervös så behöver all hjälp jag kan få=)

    Det ska vara en tårta à la USA.. Men jag har inte en aning om hur jag ska gå till väga för att de ska bli bäst. Jag har gjort tvåvåningstårter tidigare, o de har jag koll på. Men nu ska de vara en tårta till 50 pers! Hur många våningar kommer de vara? Vilken diameter på våningarna? Och måste jag ordna en riktig tårtställning till den? Eller tror ni att de fingerar med blommpinnar som vanligt?
    Massa frågor så snälla hjälp mig.. Tack=)
    jag skulle nog gjort en med tre våningar, om jag bara kunde. sen finns det ju en uträknare inte så långt bak i tråden där man tydligen lätt kan se hur mkt som går åt. har du nån ide om fyllningar/dekorationer?
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    vaniljvisp skrev 2010-08-13 13:13:51 följande:
    Hmm tror med att tre våningar blir bäst, hoppas att de kommer räcka bara... Har tittat lite på de med tråtbitsuträkare, men tycker att de e svårt när jag inte har koll på hur höga våningarna kommer att bli.

    Sitter och tittar på fyllningar just nu. Paret önskar hallonmousse/vitchokladmousse... Men jag tycker att de ev kan bli lite tråkigt? Ska provbaka så att de får smaka lite allternativ och funderar bla på passionsfrutsmousse i kombination med ngt.. Har du några bra tips?
    man skulle ju kunna försöka få tag på hershey ckoklad, butterfinger, reeses peanutbuttercups, etc. snickers och annat "amerikanskt" godis som går att smälta ner och göra fluff på. så blir fyllningen amerikansk oxå *L*
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    vaniljvisp skrev 2010-08-13 13:24:31 följande:
    Det lät som en kul idé:D Fast tårtan får inte innehålla spår av nötter ens och tyvärr finns det i ungefär all sådan choklad:S Haha vad hemskt de hade varit om bruden hamna på akuten tack vare mig:-O
    ja, det är ju inte så bra så det kanske är bäst att skippa. skittles, jelly beans, eller liknande då? hehe
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    vaniljvisp skrev 2010-08-13 13:36:29 följande:
    Jelly beans går inte, är sj allergiker så jag vet=( Har alldrig upplevt nöjet av att få smaka en äcklig en=P Men skittles kanske.. Ska kolla upp de o höra med "cheferna"=)
    skittles finns i flera olika smaker och finns bla på diskshop twizzlers? ding dongs? oreo? jolly ranchers? vet inte om nåt funkar, men det är ju "usa" haha...
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    jag vill så gärna göra en tårta, men man kan ju inte bara göra det "sådär" utan anledning... vill testa med sp och dekorationer vilket jag aldrig gjort innan...


    Vill ha bebis nuuu!!!
Svar på tråden Tårttråden del 17