Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Tingeling85 skrev 2010-10-09 09:14:25 följande:
    Jag gjorde after eightfluff igår som skar sig så nu har man en massa päronmousse över i kylen..
    två bröllopstårtor ska bli klara idag iaf, dom har fått safta till sig under natten så idag börjar det roliga, att dekorera dom!
    hur kan den skära sig? dum fråga kanske...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Egensinnig skrev 2010-10-09 11:22:08 följande:
    Vet inet hur Tingelings blev men när jag vispade min fluff och tänkte nu är den lagom tjock blev den helt plötsligt grynig och vätskan separerade sig från fettet såg det ut som. Helt oanvändbar
    mysko. hur länge hade din stått kall då?
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Egensinnig skrev 2010-10-10 14:55:39 följande:
    6 timmar. Har ju gjort fluff hundratals gånger men har aldrig hänt förut
    ok. jag har ju bara gjort det en gång, men lät den stå över natten. men som sagt andra i tråden brukar ju säga att 6 timmar ska räcka...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    kajsad skrev 2010-10-10 19:59:48 följande:
    180 gr vilken choklad som helst
    3 dl grädde

    värm på spisen så att chokladen smälter, ställ kallt i 6 timmar, sedan vispa upp med elvisp 
    det vet jag. jag svarade på inlägget ovan det om vad man kunde ha till de andra fyllningarna som greksmurfen undrade om... *L*
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Greksmurfen skrev 2010-10-10 22:54:00 följande:
    det blr inte för mkt choklad?!?!
    inte om du har fruktiga mousser på de två andra lagren. jag försöker själv komma på ett tredje lager till en med aftereightfluff och päronmousse. funderar på skumbanan då jag vet andra som haft d t aftereight, men vet ej hur d blir me päron oxå... 
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    nettiz74 skrev 2010-10-12 19:33:20 följande:
    Ja, det var ju en smart ide
    Med en vanligt spritsgrej för grädde menar du?

    Min son är galen i specialagenten Oso. Han är en gul nallebjörn med blåa öron. Antingen då om jag gör som du skrev och spritsar eller så undrar jag om man kan spackla tårtan med nått gult?  nån slags kräm..? Och sen ta blå sockerpasta och skära ut på öronen och runt nosen osv...
    jag funderar på smörkrämen som är 100gr färkost, 100gr choklad (går ju att ta vit) och 100gr smör. sen finns det ju gul karamellfärg eller andra färger som kanske rentav är bättre att färga med men vet inte hur d skulle bli.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    MissMurrig skrev 2010-10-14 17:40:20 följande:
    Jag skulle idag vispa ihop min vitchokladganache, men det hade blivit ett tjockt lock av vitchoklad på grädden, så det gick inte. Jag har nu värmt OM det och blandade runt det när det kyldes, så att det inte skulle skapas ett lock. Tror ni det går att vispa den nu när man har värmt den 2 ggr?? Jag ska vänta ett par timmar till så att den har fått stå kallt i minst 6 timmar iaf sen senaste uppvärmningen... Orolig, för imorn ska de ha tårtorna, så det ju försent att göra en ny ganache då! 

    Vad tror ni??  
    när jag gjorde min fluff sist så rörde jag i det varje gång jag öppnade kylskåpet typ... för att jag blev osäker när det tjocknade till så mkt... dock osäker på omvärmningen...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Sigrid skrev 2010-10-14 21:04:02 följande:

    Om jag vill göra en tårta i långpanna, hur gör jag enklast? Gör jag liknande rulltårta och bakar flera gånger eller ska jag baka allt på en gång och skära (verkar svårt med en så stor)? Hur gör ni?

    Någon som har recept till en så stor tårtbotten?


    missycat länkade en gång till ett bra recept som jag ska använda till en tårta i långpanna. testa att välja att visa endast hennes inlägg så kanske det blir lättare att hitta. antingen så gjorde man en sats med 15 ägg och hade 3 bottnar som man sen får dela, eller 3 satser med 5 ägg i varje för att göra varje botten separat.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    aijo skrev 2010-10-15 19:57:00 följande:
    Testar o fråga igen då:
    Någon som vet hur många gram Käck-kola och Fox-kola man har till fluff?
    Choklad ska ju vara 180g men ska det va lika mkt när det är kola?
    nån skrev ovan att om det är gelatin i godiset räcker det med 60-80gr på 3dl grädde.
    det bidde inget av det...
Svar på tråden Tårttråden del 17