• icka76

    Åh vad söt hon är, ser ut att vara en liten knubbis. Jag tippar på att du har ont just för att du hållt igång. Du har ju för sjutton just genomgått en jättestor bukoperation, ta det lite lugnt din galning. När jag fick min infektion hade jag som stark mensvärk o så blödde jag jättemycket. Du vet ju att du inte får lov att lyfta för tungt eller ta i för mycket, du kan få brock. Alice har aldrig varit snuttig men däremot sög hon på tummen när hon kom ut så de på BB rekommenderade oss att ge henne napp så fort som möjligt. Hon har alltid sovit bra på natten. När hon var alldeles ny sov hon oftast 3 timmar mellan målen natt son dag. Hoppas lilla V rättar till dygnet snart.

    Åsa: Usch vad jobbigt att du känner så, men jag tror att vi som föräldrar tycker det är värre än barnen, de är väldigt lättanpassade och vänjer sig snabbt. Ge det ett par dagar till så ska du se att det blir lättare.

  • icka76

    Susie: Oj vilket mardrömsdygn!! Vilken lättnad att det inte var nått allvarligt med dig, känns som att det borde vara nog med sjukhusvistelse för dig/er på ett bra tag framöver nu.

    Har fått tid på röntgen nu. Det blev inte nått UL inom några dagar utan en datortomografi den 4e februari. Röntgenläkaren tyckte efter att ha läst remissen att det inte räckte med UL. Enl remissen kände läkaren jag träffade i måndags att jag har en svullnad i buken. Det jag bävar för är att jag måste drick 1 liter läskig kontrastvätska innan, jag som avskyr att drick sånt som smakar illa, kan inte ens ta en treo utan att kräkas.

    Alice har fått en nattlampa som prjicerar en stjärnhimmel i taket. Hon har nu legat vaken och pratat på stjärnorna sen kl 20

  • icka76

    Susie: Jag vet precis hur du känner. Hade ju oxå en svacka ca en vecka efter A föddes. Då hade jag ju under den veckan haft 3 infektioner i kroppen + en massa besök varje dag och jag kände oxå att D inte förstod mig utan bara klagade över att HAN inte fick sova. Det med magen känner jag oxå igen, jag tyckte iofs inte att minifomen hjälpte utan sempers magdroppar var bättre. det är jobbigt att se hur de kämpar med magarna de små. Hoppas du mår bättre snart, säg till D hur du känner. Jag tror inte att de ritkigt förstår att vi gått igenom en stor bukoperation. Efter en "vanlig" lika stor operation räknas man som nyopererad i ca 1 vecka och blir sjukskriven ca 3-4 veckor. Snittade räknas som nyopererade i 1 dag!! och blir inte sjukskrivna alls. Sen upplevde du ju själva snittet som jobbigt och det måsta ju självklart ha tagit på psyket. Jag har kännt nu i efterhand att även jag påverkades psykiskt fast jag inte upplevde snittet som jobbigt. För mig är det det faktum att någon skar i mig och grävde i min mage när jag var vaken. Stor kram

     Här är allt bra. Röntgen blir den 4e februari. Alice har börjat äta lite sämre igen så vi har på BVC´s inrådan ökat upp grötmängderna, hon älskar gröt samt ökat på smakisarna. I torsdags var vi på babysim för första gången, det var en verklig hit. Hon älskade det, log sig igenom hela lektionen och doppade t.o.m. ansiktet ett par gånger (ofrivilligt) utan att reagera.

    Domenica: Har aldrig varit i Egypten men i Eilat och det är ju samma hav. Jag älskade havet där, det var som att simma i ett akvarium. Jag har hört delade meningar om Egypten vissa vill åka tillbaka medans andra aldrig vill åka dit igen. Har ni varit där tidigare? Hoppas ni får en bra resa, när åker ni?

  • icka76

    Domenica: Ja, typiskt Jag hittade en massa fina saker och alla var väldigt nödvändiga (enligt mig, D håller inte riktigt med) Det var lagom med folk idag, mycket bilar på parkeringen, men helt ok där inne. Hittade du nått särskilt?

  • icka76

    Susie: Ja, de misstänker vätska. Jag är öm i magen från naveln och ner till snittet. Känns som ett blåmärke. Det gör inte ont eller ömmar om jag inte tar på det men då kan det göra riktigt ont.

  • icka76

    Susie: Svarar på frågorna i tur och ordning, de var en del
    1. Vet inte när tråden försvann, hade en trådstump som "hängde" ut flera veckor efter snittet. Den kilppte ssk på BVC bort, sen vet jag inte om/när den försvann helt.
    2. Jag var tejpad med strippar ca 3 veckor efter snittet, mest p.g.a. min bindvävssjukdom.
    3. Mitt ärr är jätttefint. Ca 20 cm långt, smalt. Fortfarande rött men det bleknar ju. Är kanske något taggigt. Jag var rädd att det skulle bli brett och tunnt, för det kan det bli på oss EDSare.
    4. Jag gick första promenaden efter 5 dagar, i pensionärstakt, gjorde ont i magen i uppförsbackar, sen gick jag lite längre varje dag och efter ca 3 veckor gick jag helt obehindrat. Tror man får känna efter lite själv vad som känns bra.
    5. Alice knorrade mest på morgonen. Hon var som värst vid ca 3-8 veckor. Men jag slutatde ju med mjälk där o då blev hn bättre. Hon bajsade ca 10-15 ggr/dag första veckorna, sen när jag började med tillägg kunde det gå 3 dagar emellan. Jag tyckte som sagt inte att minifomen hjälpte alls, vet inte om semperdropparna gjorde det heller för jag slutade ju med mjölk ganska tidigt. Det jag märkte störst skillnad på var att bli mjölkfri. Nu har hon inga som helst problem med magen längre.


     


    Domenica: Jo det blev en del "fynd" på Ullared. Slutsumman stannade på 3600, till D´s stora förskräckelse

  • icka76

    Grattis till vagnen nej jag ammar inte längre. Alice har aldrig varit intresserad av att ammas och nu har hon ju börjat äta rätt mycket gröt oxå. Så ja, jag äter mjölk igen.

  • icka76

    Domenica: Känner igen det du skriver om. Jag har iofs fått en mängd nya "vänner" nu när jag fått barn men de gamla träffar jag mer sällan. I några fall handlar det om att de inte har barn och i andra att de jobbar och jag går hemma. Vi är helt enkelt inte på samma nivå i livet. Tråkigt när det händer. Tänkte på er idag när jag läste att alla resebolag ställer in sina resor till Egypten. Har ni hört nått ang. er resa? Får ni boka om till annat resmål?. Kram

    Åsa: Visst är det härligt med dagis Jag och min vän brukar skoja om att man borde skicka ut 2 åringar i krig för de skulle slå ut varenda armé med sina baciller. Snacka om suverän biologisk krigsföring. Samma vän fick ta ur sin då 1,5 åring från dagis i ca 2 månader för hon var sjuk hela tiden. Det tog 2 månader innan hennes immunförsvar var tillräckligt bra igen.

    Ego: I morgon är det dags för min datortomogrfi på buken. Fick reda på att utöver den kontrast jag ska drick så ska jag även få intravenös kontrast, jag som hatar att bli stucken Tänk på mig i morgon bitti, för det är synd om mig som ska både ska tvingas dricka sörjan och få den insprutad. Jag kommer att vara självlysande.

  • icka76

    Susie: Vilken skönhet Undersökningen gick bara bra. Sörjan var vidrig men gick ner blandad med saft, men det dröjer innan jag kan dricka saft igen. Det kändes ingenting när ssk satte nålen i armen. Ska få svar den 1/3.
    Jag har även fått en infektion i näsan. Har haft en massa sår i näsan en längre tid pg.a. av överkonsumtion/beroenda av nässpray. I söndags svullnade hela näsan upp, gjorde skitont och blev röd. Sökte akut och fick penicillin. Vad trist att du känner så om D, har ni pratat om det? Det är tufft när man är på olika nivåer. Min D har svårt att förstå att jag känner A bättre än honom, han är nog lite sotis på det. Hon har även börjat bli lite mammíg, speciellt när hon är lite lessen. Hoppas innerligt att ni kan lösa era problem. Är Jolina svartsjuk?

    Jag och en tjej i min mammagrupp har praat om att åka till Kreta i slutet av maj, skulle vara så skönt. Vi ska ha med barnen så klart men karlarna får stanna hemma.

  • icka76

    Domenica: Vad mysigt det såg ut, förstår att du lockades att boka och 4000kr mindre gör ju inte ont i en föräldraledig plånbok. Jag hoppas så att vi ska komma ivär till Kreta.

  • icka76

    Ja fy fasen för snö. Här har det varit svinkallt och blåst storm idag + snö och regn  om vart annat. Vill ha vår NUUUUU.

    Åsa: Vad skönt att hon har börjat trivas på dagis Vad mysigt att hon pratar, jag längtar tills Alice börjar prata. Jag längtar även tills hon kan ha samma klädstorlek i ett halvår hon oxå.

    Domenica: Alice har 62 nu, har precis lagt undan de sista bodysarna i 56. Hon är oxå rätt liten. Men det roliga är att de flesta 62 bodysarna är lite för stora men hon kan ha några byxor i strl 68. Tycker storlekarna är så olika, det skiljer mycket mellan affärerna. Tex tycker jag Kappahls Kax-bodysar är stora medans H-M´s är jättesmå.

  • icka76

    Åsa: Fy för sjukdom. Dagisbaciller är livsfarliga. Jag vill oxå ha ett barn till men är inte sugen på att börja äl-testa, äl-sexa, grav-nojja och vara gravid i 9 månader. Men när de väl är ute är det ju värt allt.

  • icka76

    Susie: Vad skönt att han verkar ha lyssnat lite i allafall. Ibland får man ta till både tårar och annat för att de ks fatta. Jag hotade med att lämna D häromdagen om han inte började ta mer ansvar här hemma igen. Innan A föddes delade vi nästan lika på allt men nu har vi hamnat i jämställdhetsfällan och jag gör allt markarbete utom dammsugning. Fick kig ett spel förra helgen och sen dess har han oxå skärpt sig. Verkar vara en dam med bestämt humör och vet vad hon vill lilla J Det är bra i framtiden för hon verkar inte låta nån bestämma över henne. Det blir inget med Kreta för hennes ekonomi tillåter det inte tyvärr, ja inte vår heller egentligen men jag hade fått planera om lite.

    Dom: Trist att vara sjuk, stackare.

    Åsa: Fy vad otäckt :-O Jag hade nog inte varit cool och väntat ut krampen utan i hysteri ringt ambulans, men jag är jättenojig. Man kan inte tro att jag har jobbat på sjukhus i 15 år och läst massor av medicin och fysiologi. Feberkramper är ju vanliga men riktigt läskiga att se på, speciellt när de drabbar våra små. Hon är jättesöt lilla S.

    Undrar var Hannah och Movie håller hus, har inte hört av dem på länge. Funderar på om vi ska flytta över denna gruppen till FB, det är ju bara vi och där kan vi vara lite mer privata. Vad säger ni?

  • icka76

    Jag är fortfarande för ny på fb för att ha fattat hur man skapar grupper. Nån som känner sig mer "hemma" på det området?

  • icka76

    LillaT: Vi har flyttat till fb nu, det är därför vi inte skrivit här på länge. Vi finns där allihop, du har säkert fått en inbjudan av Domenica du oxå. Kram

  • icka76

    Men, jag tyckte att jag läste ditt inlägg noga lillaT, och ändå missade jag det viktigaste i det Ett stort grattis. Ibland är ödet på ens sida. När är bf?

Svar på tråden Brudarna babblar vidare 8