• icka76

    Brudarna babblar vidare 8

    Susie: Jag förstår att livet känns skit nu rent ut sagt, med all rätt. Men du har nog mer att var tacksam över än de saker du inte kan få (just nu). Jag tänker inte komma med några klyschor över huvudtaget. Rent krasst så kanske ni inte får fler barn, även om jag hoppas och tror att ni kommer att få det. Som jag sagt tidigare är det inte jättehemskt att växa upp som ensambarn. När man är liten längtar man mycket efter ett syskon för man vill inte vara annorlunda, men sen så börjar man se fördelar med det. jag skulle inte få allt det jag har fått av mina föräldrar om jag hade haft syskon. Vi kommer som det ser ut nu bara att få ett barn och jag är ok med det. P.g.a. de risker min EDS för med sig så vågar jag nog inte en gång till.
    Över till dig. Har du funderat på att ta kontakt med psykolog/kurator? Det borde finnas på er IVF-klinik. Både du och D borde gå dit tillsammans och prata om hur ni båda känner inför det här. Jag gick ju till en efter vi förlorade tvillingarna. Sedan kanske du måsta släppa detta med barn ett tag och koncentrera dig på något annat, skitsvårt jag vet. Men jag tror att för din egen psykiska hälsa så kanske du behöver en paus.

    Hur många försök har ni kvar nu? Kan du inte prata med läkaren om immunolgitester? Har du kollat dina sköldkörtelprover? Be honom skriva ut trombyl till dig, vet flera andra kliniker som har det som rutin. KRAM

  • icka76

    Domenica: Jag läste vad du skrivit och vet inte vad jag ska skriva. Har tyvärr inga egna erfarenheter, men de som svarat dig har det och de har ju även skrivit bra saker. Visst träffades vi i det syfte du skriver men så mycket har hänt sedan dess att vi är så mycket mer än vad vi var då. Du får gärna prata av dig här om du vill eller inboxa oss. KRAM.

  • icka76

    Susie: Läs "biben" Alan beer förklarar jättenbra hur allt hänger ihop. Enligt honom så går upprepade mf, misslyckade IVFer och infertilitet hand i hand. Du kan ha Nk-celler i livmodern som stöter bort ägget innan det fäster t.ex. Som sagt läs den. ! Is your body babyfriendly"

  • icka76

    Susie: Menar du att din pappa har förhöjt TNF-alfa? Det är ju ärftligt, så det är inte helt otroligt att du har det. De prover som är tagna på mig är: Faktor II & V, Lupusantikroppar, fullständig trombosutredning med bl.a. protein c och s. Det viktiga för dig är att få en ordentlig immunologisk utredning. Den koagulatoriska biten kanske inte är så viktig. Stå på dig när det gäler TNF-alfa, för det är inte helt lätt att få dem att ta det provet. Vet inte hller hur mycket de vet på vanliga vårdcentralen. Försök att få en remiss till reumatologen. Vänta i så fall på att utredningen är klar innan ni gör den sista IVFen. För det är ju dumt om du har en påvisbar orsak. Behandling i såfall är prednisolon och trombyl. Prednisolonet brukar man få tjata sig till om man försöker bli gravid så du får ha rejält på fötterna när du argumenterar för det. Håller tummarna att du tid snabbt. För det låter ju rimligt att det kan vara nått sånt. Du akn ha haft det latent i många år innan det blossade upp, kan vara därför du inte hade några problem med Jolina.

  • icka76

    Susie: Jag blir så grinig på läkare som menar på att det inte finns några bevis. Det finns massor av studier som stöder den teorin men de är tyvärr utländska och det verkar som att svenska sjukvården bara lyssnar på svenska resultat. det ska bli intressant och se vad Lennart Blomqvist studie visar. Själv är jag övertygad om att min lill* lever tack vare trombylen. Hade jag varit du så hade jag nog kört på albyl nästa gång för säkerhets skull. Flera IVF-kliniker har som rutin att ge trombyl vid IVF, tror bl.a. Falun gör det. Trombylen är ju den främsta behandlingen vid immunologiska probelm så tar du albyl täcker du in det mesta.

  • icka76

    Åsa: Grattis till lägenheten.

    Movie: Fy vad jobbigt för dig, men måste säga att det är tur att ni vuxna kan hålla ihop så bra och sätta upp regler tillsammans. Men jag förstår att du mår jättedåligt av det här.

    Hannah: Blir glad när jag läser dina inlägg, du låter så mycket gladare Nästa VUL är om 2 veckor, men jag vet inte om man jag får se bebisen då, det görs för att kolla längden på livmodertappen.

    Domenica: Även du låter gladare. Snart är det ju faktiskt dax för Lillspark att göra entré, börjar du bli pirrig?

    Susie: Tänker på dig.

    EGO: Igår gick jag enligt fl in i 2:a trimestern, shit ad fort det går. Jag är även inne i de s.k. spökveckrna vilket känns lite läskigt. Nu vill jag bara att magen ska synas, nu är jag bara fet.

    Kram på alla

  • icka76

    Domenica: Ja, vcka 14 nu (13+3) har väl inga direkt symtom mer än att jag är TRÖTT lite ömma tuttar och kan känna av magkatarren emellanåt, men äter Losec nu och den hjälper faktiskt bra. Har lite känningar på sidorna vid f.d. midjan antar att det växer där inne. Kan känna livmodern ganska väl när jag ligger ner. Nojar en del ibland för man vet ju inte om h*n lever. Vill börja känna av den nu så jag vet. När kände du Lillspark första gången?

  • icka76

    Susie: Kan inte tänka mig att det var albylen som gav dig sådan mens, jag har aldrig haft några biverkningar och jag har bara hört om en som fått biverkning av alla de i mf-trådarna som äter det och hon fick gikt. Men du gör ju så klart som du vill Skönt att allt det andra såg bra ut.

    EGO: Nu har jag tillbringat 2 kvällar på Sahlgrenska p.g.a. av blödningar. de kan inte se vad de kommer ifrån och bebis mår bara fint. Livmoderhalsen är opåverkad som tur är för det var jag orolig över. Troligtvis är det slemhinnan som blöder eller nått litet kärl i livmodertappen. Jag skulle inte oroa mig i allfall, men jag har sökt BM nu som ska ringa upp vid 10-tiden. Fasen vad rädd jag blev när jag såg blodet. Var helt säker på att Näsapan dött.

  • icka76

    Susie: Håller med Domenica, du behöver inte allt vara glad. Vi är här för dig i alla väder det vet du. Förstår att allt känns skit, med all rätt. Vi får lägga allt hopp till maj nu. KRAM

    Hannah: Usch vad jobbigt lille Alex har det, stackaren. Hoppas han blir frisk snart. Har ni hört nått mer ang. K?

    Domenica: Kul med föräldragrupp. Jag hoppas att det finns några andra blivande föräldrar här nere när det är dags för föräldragrupp för oss.

    Movie: Ni verkar ha haft det härligt du och dottern Hoppas allt löser sig till det bästa.

    Nu har jag sett Näsapan för 3e gången på en vecka H*n verka må bra och tappen såg fin och stängd ut. Läkaren sa att mf-risken nu låg på mindre än 1 %.

    Oj, nu måste jag släppa in katten, ha det gott

  • icka76

    Domenica: Du är inte torr i huden bara? Jag fick ju nässelutslag över hela kroppen hämdagen som klade så jag blev tokig. Jag tog upp det med graviditetsklåda då och läkaren sa att det klassiska är att det kliar på händer och fötter. Det ska ju inte vara farligt för varken dig eller lillspark om det är p.g.a levern men kolla upp det endå. Fick ett tips från en i en annan tråd att man ska dricka en msk olivolja morgon och kväll men det lät inte så lockande. Hoppas kliandet går över snart för det är ett h..vete när det kliar.

Svar på tråden Brudarna babblar vidare 8