• 2små2stora

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Jag har ett barn född 2007 och nu är jag gravid med nästa.
    Hoppas att det finns fler som väntar syskon till en barn som har sin härligaste {#lang_emotions_wink} tid just nu {#lang_emotions_smile}

    Det är inte samma sak att vara gravid med syskon som med första barnet så här kan vi prata om allt.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-10 08:28
    BF-listan finns här: www.familjeliv.se/Forum-2-160/m50651972.html
  • Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007
  • cammily

    Äntligen en tråd där jag känner mig hemma. har en dotter som är född 2007 i september och väntar nu tillökning i september :)

  • cammily

    Ser att ni har pratat om syskonvagnar, min dotter kommer ju att vara exakt fyllda tre år. och jag känner att jag vill ha en vagn till dem båda då jag tror att det kan bli en del syskonrivalitet och avundsjuka.  så kan jag då ha båda i samma vagn skulle det nog underlätta en hel del de gånger man är ensam och skall gå utanför dörren.

  • Fiyali

    Hejsan!
    Väntar nu mitt andra barn! Kommer om drygt 5-6 veckor! Wow!
    Jag började planera för det andra barnet redan när den stora var 6 månader och "enkel", men efter några otursrundor, blev det sig inte förrän nu, och nu kan jag erkänna att det är lite panik med att ha en tjej som har sin "EGEN" vilja! Haha
    Hade jag inte planerat det från början hade nog hennes beteende just nu skrämt mig till att vänta 2 år till iaf, men visst känns det underbart iaf!
    Är montessori pedagog och har ju gått igenom ett antal barns 2års trots, men ens lilla känner ju en och utnyttjar en till max :)
    Har dock en stolt "blivande storasyster" här hemma, som är överlycklig över att en bebis ska komma och bo här, hon har fått lite övning, har en lillebror på 8 månader (jag har det, inte hon), och en kusin på fyra, och hon tycker det är så väldigt roligt! Sen blir det ju klart en annan sak när bebisen är med hela tiden, men utgångsläget ser ju fint ut på den fronten!
    Ett annat problem är att min lillebror är betydligt roligare än hennes flickkusin, skiljer ju fyra månader på de, så han är ju mer lekvänlig, vilket resulterat i att hon prompt bestämt att hon ska få en lillebror, och det är ju inte det jag väntar:) Haha

    Någon som känner igen sig?
    ;P


    Hellre En fågel i handen, än Två i buskarna....
  • Fe73

    Hej, jag pratar gärna av mig här...skall läsa in mig på tråden lite men tills dess så har Ni min bakgrund här.
    Jag har en -07 Anton och väntar bebis 2 dagen före Antons födelsedag 3 juni.
    Han tror på en lillasyster...jag gjorde det med ett tag eftersom jag mår så mycket sämre men igår när jag kollade lite på kläder på POPrean så tänkte jag: Nä men det är nog en liten kille ändå. Hade totalt fel förra gången när jag trodde jag väntade en Svea och ut kom finaste pojken istället.

    För min del har denna graviditeten varit väldigt mycket jobbigare än den första som var ljuvlig, inget illamående överhuvudtaget.

    Nu har jag har mått illa upp i vecka 20+, har haft en konstant mättnadskänsla sådär så allt står en upp i halsen och tillsist en klump i halsen som nu blivit till  tester och medicinering av Levaxin lägsta dosen än så länge, remiss till stora sjukhuset.
    Det skall inte vara nån fara men det är ju ändå lite oroligt. man vill ju att allt skall bara vara "NORMALT"...det underbara ordet...det är heeelt normalt är vad man vill höra.

    Jag mår bättre nu i v 25. Allt är bättre än illamåendet, då funkar jag inte som människa.

  • SVEACOOL

    vagn problemt e löst ska få en äldre emmaljunga av en vänninas vännina{#lang_emotions_smile} kan man ju köpa en sulky sen då d behövs..

  • Mamma1983
    FE73: Känner igen mig precis i hur du beskriver första gången, mot nu..den andra!! Mådde helt super när ja vänta sonen, visst lite illamående o så men för övrigt så har ja aldrig mått så bra som när ja va gravid me honom. Skulle kunna va gravid jämt om ja fick garanti på att jag skulle må lika bra dom andra gångerna *s* Denna gången mår ja fortf. illa, är i v.20...har varit mer trött, mat som står mig upp i halsen trots att ja inte ätit o allmänt mer risig. Dock börjar de vända me de mesta iaf som tur är! Trots att UL sagt att de är en tjej,så envisas jag me att säga "han" *s* Skulle vilja göra ett till UL=) men ja,de är ju inge man får göra bara sådär!

    Blir de nu en syskonvagn så vill ja ju ha en babytravel....o en kompis får sin vagn om några veckor. Ska prova me sonen då o se va han tycker om att sitta i en sån. Denna barnvagns djungel kan man få spunk på...men blir de enkelvagn så är ja lite inne på Emmaljunga duo edge.
    Våran son säger fortf. att han har bebis i magen...hihi...klappar sig på magen o säger så:) dom är för goa ändå!
    Han börjar bli riktigt trotsig oxå me vissa saker...bara hoppas de värsta gått över när den lilla kommer! Men som tur är kommer sambon va ledig minst 8v i sommar. Så ja är ju inte själv första tiden me en trotsig 3 åring o en nyfödd:)
  • Michelle Ö

    Jag vet inte heller riktigt hur jag ska göra med vagn! mellen mina två stora är det 22 månader och då använde jag en syskonvagn. Funkade jättebra tills grabben blev ca 3 år och då körd vi med enkelvagn och ståbräda. Vet inte riktigt hur jag ska göra nu, syskonvagn och ståbräda eller enkelvagn och ståbräda och stora grabben får gå!? Han blir ju trots allt 5 år och tjejen blir 3 innan bebisen tittar fram!


    Var på inskrivning idag och alla värden var bra! Vet ju inte riktigt när jag är beräknad då jag blev gravid med minipiller och inte hade haft nån mens men när jag gjorde VUL precis efter jul så var den lille beräknad till ca 28/8 så jag är i v. 12 nu! Får väl veta bestämmt på UL när bebben är beräknad!! 
  • Fe73
    Mamma1983 skrev 2010-02-10 10:24:56 följande:
    FE73: Känner igen mig precis i hur du beskriver första gången, mot nu..den andra!! Mådde helt super när ja vänta sonen, visst lite illamående o så men för övrigt så har ja aldrig mått så bra som när ja va gravid me honom. Skulle kunna va gravid jämt om ja fick garanti på att jag skulle må lika bra dom andra gångerna *s* Denna gången mår ja fortf. illa, är i v.20...har varit mer trött, mat som står mig upp i halsen trots att ja inte ätit o allmänt mer risig. Dock börjar de vända me de mesta iaf som tur är! Trots att UL sagt att de är en tjej,så envisas jag me att säga "han" *s* Skulle vilja göra ett till UL=) men ja,de är ju inge man får göra bara sådär!Blir de nu en syskonvagn så vill ja ju ha en babytravel....o en kompis får sin vagn om några veckor. Ska prova me sonen då o se va han tycker om att sitta i en sån. Denna barnvagns djungel kan man få spunk på...men blir de enkelvagn så är ja lite inne på Emmaljunga duo edge.Våran son säger fortf. att han har bebis i magen...hihi...klappar sig på magen o säger så:) dom är för goa ändå! Han börjar bli riktigt trotsig oxå me vissa saker...bara hoppas de värsta gått över när den lilla kommer! Men som tur är kommer sambon va ledig minst 8v i sommar. Så ja är ju inte själv första tiden me en trotsig 3 åring o en nyfödd:)
    Ja fy såg en tråd här på FL hur mådde man första gången kontra andra gången och 70% mådde sämre andra gången. Man får inte samma vila.
    Min son har också bebis i magen och vi får klappa på bebisen ;)
  • 2små2stora
    Fe73 skrev 2010-02-10 11:13:38 följande:
    Ja fy såg en tråd här på FL hur mådde man första gången kontra andra gången och 70% mådde sämre andra gången. Man får inte samma vila. Min son har också bebis i magen och vi får klappa på bebisen ;)
    Om 70% mår sämre andra gången undrar hur det blir 4:e gången
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007