• Hannajo

    Decemberbarn 2004 del 21

    Våra små börjar bli stora, nu är de fem år och vi har börjat fundera på hösten, förskoleklass mm.

    Vi som är aktiva i tråden:
    limmelime: Moa 011206, Emil 041202
    babylove: Elena 041202, Elektra 061022
    doddit: Anton 041203, Minja 071203
    IzaS: Stoffe tonåring, Bell 041205, Lilleman 080306
    Piffan:Emil 041208, Agnes 090213,Matilda,Johanna,Bonusar födda 02(tvillingar)
    Hannajo: Mathilda, Josefin, Kalle (tonårsbonusar) Elvira 041210, Oskar 080606
    delifi2: Felicia-91, Emily -93, Elliot 041210, William 090908
    Kaktusen: Sebastian 041212, Ludvig 090112
    Pixy: Felix 041213, My 061003, Alvin 090327
    Thats me: Agaton 041214
    sthlmstjejen: Ella 041225, Milo 061206 och Frida 080829.

    Gamla och nya decembermammor hälsas välkomna!

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-267/m48523868.html

    Länk till tråd nr 3, om någon vill "titta i backspegeln":
    www.familjeliv.se/Forum-3-28/m4842746.html 
    (den tidigaste jag hittade)


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21
  • delifi2

    Jo de kommer ju göra det, sån tur är så är specialpedagogen både kopplad till hans dagis OCH till skolan så hon känner ju honom och vet vilka problem han har och fröknarna på skolan vet ju oxå vilka problem han har så jag hoppas verkligen att det kommer bra. Annars  tänker jag säga att han får vänta tills nästa år ist

  • delifi2

    Har idag haft mötet ang Elliot och målet är att han ska börja i förskoleklass på vårterminen.

    Det var ett jättebra möte, jag var mest rödd att de skulle säga något som gjorde att jag skulle bli lessen, är ju lessen för minsta lilla nu för tiden, gråter hela tiden känns det som

    Kom frma till att han behöver mer stryktur och rutiner, har tillräckligt känns det som men nu ska vi börja med bilder så han får in informationen.

    Han säger själv att hans hjärna är tokig och et beror på (enligt specpedagogen) att han tar in informationen på fel sätt, han lagrar den inte i olika fack som vi andra gör. Alla tankat snurrar i hans huvud hela tiden om vad som ska hända, vad man ska göra osv osv. Drf blir bilder jättebra för då förstår han på ett annat sätt vad som ska hända.

    Så vi har gjord ett schema där vi har massa bilder som vu kommer sätta upp vad som ska hända under dagen och sen så har vi en bild på honom så vi flyttar från dag till dag.
    Så jag hoppas att det kommer bli bättre innan han börjar i skolan för annars kommer han få stora problem närhan börjar skolan och inte tar in informationen som fröken säger

  • delifi2

    ja det lät jättebra, men bara så länge ELliot är med på det, han ska upprepa det vi säger åt honom att göra för han tar inte in det, ser ut som han lyssnar men han stänger bara av öronen så det är mycket ny inlärning han behöver och bryta gamla mönster.

    Jo dagis ska ansöka om en resurs till honom så det känns jättebra att veta att just den personen bara koncentrerar sig på honom.
    Jag ska dessutom hämta honom tidigare 1 gång i veckan typ fredag så bara han och jag får tid att sitta framför datan och lära honom lyssna på vad som sägs och som belöning så handlar vi fredagsmys sen. Så det hopaps jag komemr funka om några veckor

  • Hannajo

    Elvira är i full färd med att lära sig läsa och skriva, jag tycker det är så spännande! Hon kan ca 23 stora och 18 små bokstäver och bokstaverar ord hela tiden. Hon skriver många namn själv, genom att lyssna på ljuden. Om jag säger ljuden i ett ord så kan hon säga vilket ord det är, men hon klarar det inte på egen hand ännu. Hon känner igen många ord, däremot (ordbilder). Jag tycker det är så spännande att se utvecklingen!
    Hon utvecklar sitt matematiska sinne också, kan räkna till tjugotio =) och addera enkla tal.
    Jag vet att hon inte på något sätt är jättetidig, själv lärde jag mig läsa när jag var 4 år och min systerdotter läste kapitelböcker när hon gick i förskoleklass, men det är väldigt roligt att se glädjen hos min dotter när hon kommer på det ena efter det andra!
    Snart fyller de förresten - Elvira håller på att längta ihjäl sig! Så här blev årets skolkort:


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • delifi2

    kan säga att Elliot & William har blivit storebröder.
    den 5 december kom Olivia.
    Elliot är så stolt över att ha blivit storbror till en lillasyster.

    Den 11 Januari så börjar han skolan, han har utvecklas något enormt mycket mest socialt, med talet är det så där, man förstår honom mycket bättre nu men han har en del att jobba med

  • delifi2

    det var den värsta förlossningen hittills eller inte på så sätt men efteråt.

    Hon låg ju inte rätt utan låg med ryggen uppåt precis vid mina revben när vi kom in och huvud på höger sida.
    De försökte göra vändningsförsök men det gick inte för varje gång de tog i lite för att försöka vända henne så fick jag en värk en riktigt pinvärk så till slut sa de att hon låg där hon låg hon vägrade rubba sig neråt.
    Så det blev kejsarsnitt tillslut
    Å det var väl då det började, eftersom hon låg så himla långt upp så fick de inte tag på henne, de la sig på min mage och pressade henne neråt eller föröskte pressa henne men de gick inte, de enda de fick tag på var en hand och den kunde de inte dra i direkt. Sen så lossnade moderkakan av misstag och jag förlorade ca 2 liter blod.
    Så ca 10-15 min höll de på att försöka få ut henne och till slut så lyckades de få tag på huvud och dra ut henne.

    KÄnde mig rätt pigg på em (hon kom på morgonen) och duschade, tog bort katetern och förbandet. Dagen efter hade mitt HB sjunkit till 83, man ska ju helst ha över 100 iaf. SÅ då fick jag nytt blod, så sammanlagt 4 liter blod fick jag och måste fortfarande äta järntabletter.

    Min mage ser ju ut därefter, hela magen är ett stort blåmärke ser ut som jag blivit misshandlad, Magnus säger att det såg helt groteskt ut. nu efter 2 veckor så börjar det blekna lite grann men inte mycket, men jag har iaf börjat kunna sova lite på mage igen men den är fortfarande jättesvullen.

Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21