• Hannajo

    Decemberbarn 2004 del 21

    Våra små börjar bli stora, nu är de fem år och vi har börjat fundera på hösten, förskoleklass mm.

    Vi som är aktiva i tråden:
    limmelime: Moa 011206, Emil 041202
    babylove: Elena 041202, Elektra 061022
    doddit: Anton 041203, Minja 071203
    IzaS: Stoffe tonåring, Bell 041205, Lilleman 080306
    Piffan:Emil 041208, Agnes 090213,Matilda,Johanna,Bonusar födda 02(tvillingar)
    Hannajo: Mathilda, Josefin, Kalle (tonårsbonusar) Elvira 041210, Oskar 080606
    delifi2: Felicia-91, Emily -93, Elliot 041210, William 090908
    Kaktusen: Sebastian 041212, Ludvig 090112
    Pixy: Felix 041213, My 061003, Alvin 090327
    Thats me: Agaton 041214
    sthlmstjejen: Ella 041225, Milo 061206 och Frida 080829.

    Gamla och nya decembermammor hälsas välkomna!

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-267/m48523868.html

    Länk till tråd nr 3, om någon vill "titta i backspegeln":
    www.familjeliv.se/Forum-3-28/m4842746.html 
    (den tidigaste jag hittade)


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21
  • limmelime

    hannajo: ojdå hihihi.... tur det brukar ändra sig till slut det där.. ;)


    barnen fotograferades till skolkatalogen igår, och i morse pep det i mobilen, då kunde jag redan hämta "kompisbilderna" till min mobil... synd bara att det inte gick med syskonbilden, är såååå nyfiken på hur den blev... är ju några år sedan man fick en sådan sist, när båda gick på dagis. :)


     


    min lille grabb är inne i en "hitta på hyss"-period så jag håller på att bli gaaaalen vissa dagar...


    det är inga "vanliga" hyss utan lite värre än så, om man nu kan uttrycka det så..


    som idag t.ex..... han var inne på sin systers rum i...en kvart kanske.... o på den kvarten hade han lyckats få för sig (fråga mig inte varför) att testa om det gick att rispa märken i hennes NYA fina byrå, som kostade en hel del pengar...:(  han hade tagit hennes sax och lyckats göra en ganska stor rispa på ena lådan innan hon tog tag i honom o ropade på mig... när man frågar honom varför han gör så, när han gjort något fel, så är standardsvaret "jag vet inte"....hmmmm.... usch va arg jag var här innan... han åkte in på rummet.... 5 minuter senare skulle jag kolla till honom, för det lät som om han satt där inne o lekte, vilket jag tyckte var fel då han inte bett om ursäkt... jag slängde upp dörren ganska hastigt o sa med barsk röst "och vad gör du?"


    "jag städar" fick jag till ledset svar (något han aldrig gör utan att man ber honom i vanliga fall)....


    så visst sjutton kände han sig skyldig, men han kunde fortfarande ej ge ngn förklaring till varför han gjort som han gjort....


    tycker såna situationer är svåra, jag vet inte riktigt vad jag ska ge för "bestraffning" som funkar.... logiskt sett hade det kanske varit bra om han kunde ersatt skadan med en peng, för att lära sig att man ej förstör andras saker.... men han har ju inga "egna" pengar i den bemärkelsen ännu, de har ingen veckopeng eller liknande...
    svårt det där....
    det blir ju att man kör med rumsarrest eller lek/spelförbud....men det känns inte riktigt som det fungerar så värst bra det heller.... :S

  • limmelime

    oj, tack! :) hihi
    ja jo, som vanligt så ska han ju vara bättre än storasyster i allt han gör hahaha
    det var tydligen himla viktigt att berätta för alla i vår närhet att han minsann hade tagit 4 fler märken än vad hans storasyster gjort när hon var fem år, det berättade han om och om igen! ;)
    så han är väl en liten tävlingsmänniska, min lillpojk... hihihi

  • delifi2

    Elliot brukar alltid hitta på att det är en anna pojke i ahns rum som gör alla hyss.


    Vi har precis skaffat en chinchilla som är i Elliots rum och en gång hade ELliot glömma sätnga buren ordentligt så den smet och ELliot sa att det var en annan pojke som glömt det, samma sak med ett tugummi som vi hittade i hans rum (tuggad på alltså) vi fårgade vrf han int eslängt det i papperskorgen ja då var det en annan pojke som lagt det vid sidan om sänge

  • limmelime

    delifi2: aaaah en liten "mollgan" kanske? ;) (alfons åbergs låtsaskompis)
    ja de är smarta, de små! hihihi

    min son har gått o tjurat i flera dagar nu, för att de ännu inte fått några läxor!!! hahaha, undrar hur lång tid det tar innan han inser att läxor INTE är roliga! ;)

  • Hannajo

    Min försiktiga tjej gör framsteg efter framsteg! På samlingen i förskoleklassen visade hon de andra hur man gör en bokstavsgris (en gris som ritas av bokstäver som minmamma har lärt henne). Hennes fröken berättar titt som tätt att hon vågar göra något som hon inte har vågat göra tidigare. Igår var hon på Minis (en barngrupp i Svenska Kyrkan) själv för första gången. Vad skönt det är att hon vågar!

    Tänk att de snart fyller sex år, vi har inga småbarn längre!


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • delifi2

    ja jisses, snart 6 år, kommer ni ihåg när vi firade deras 1-årsdag och när vi följde varann vilka som fått :=) känns som en evighet sen.

    Elliot kommer nog börja i skolan snart efter höstlovet kommer han nog börja gå 1 gång i veckan och sen till vårterminen kommer han nog börja på heltid där, får väl se hur det blir. Ska ha möte om hans framtid på Torsdag.

    Känns lite kluvet eftersom han trivs så himla bra med sina kompisar på dagis nu och att han har utvecklas så pass mycket. Är lite orolig över att han kanske går tbx till sitt osociala jag när han kommer till en miljö han inte känner igen

  • Hannajo

    Men om personalen märker att det inte fungerar, tror du inte de tar upp det med er så att ni ska diskutera hur ni ska fortsätta? En dag i veckan låter ju jättebra till att börja med, då lär ni ju hinna märka om han inte mår bra av det. Hoppas det går bra!


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21