• Hannajo

    Decemberbarn 2004 del 21

    Våra små börjar bli stora, nu är de fem år och vi har börjat fundera på hösten, förskoleklass mm.

    Vi som är aktiva i tråden:
    limmelime: Moa 011206, Emil 041202
    babylove: Elena 041202, Elektra 061022
    doddit: Anton 041203, Minja 071203
    IzaS: Stoffe tonåring, Bell 041205, Lilleman 080306
    Piffan:Emil 041208, Agnes 090213,Matilda,Johanna,Bonusar födda 02(tvillingar)
    Hannajo: Mathilda, Josefin, Kalle (tonårsbonusar) Elvira 041210, Oskar 080606
    delifi2: Felicia-91, Emily -93, Elliot 041210, William 090908
    Kaktusen: Sebastian 041212, Ludvig 090112
    Pixy: Felix 041213, My 061003, Alvin 090327
    Thats me: Agaton 041214
    sthlmstjejen: Ella 041225, Milo 061206 och Frida 080829.

    Gamla och nya decembermammor hälsas välkomna!

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-267/m48523868.html

    Länk till tråd nr 3, om någon vill "titta i backspegeln":
    www.familjeliv.se/Forum-3-28/m4842746.html 
    (den tidigaste jag hittade)


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21
  • delifi2

    duktigt av henne, Elliot kan inte cykla på 2-hjuling ännu, men vi har tagit bort stödhjulen men han vill inte cykla eftersom han vill cykla snabbt

  • Hannajo

    Vi tränade i lite nedförslut på vår gräsmatta. Tänkte bara att hon skulle få rulla ner ett par gånger för att träna balansen, men andra gången cyklade hon bara iväg! Innan det har vi sprungit med henne på gatan, det gick inte alls för hon var rädd.


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • IzaS

    Snart är det skolstart :).

    Har semester ännu o det är så skönt. Vi är ute i våran husvagn och bara myser. Är så skönt att bara slappa nu innan det är dags för alla måsten igen. Barnen till skola och förskola och jag till jobb och skola.

    Skulle ha velat besökt Ullared på semestern, men tar det lite senare i stället, utan karl o barn ;)

    Bell har med lärt sig cykla utan stödhjul, men har kunnat det ett tag.
    Ang presenter så ska man köpa vad man tycker utan att känna att man är snål, man kan inte köpa för hur mycket som helst när man blir bjuden på kalas var o varannan helg :).

    Ha en trevlig helg!


    Älskar min familj!
  • IzaS

    Här var det skolstart i dag. Det gick jättebra även om hon var lite nervös och ville att jag skulle vara kvar en stund.


    Hur har det gått för er andra?


    Älskar min familj!
  • delifi2

    ja hur har det gått fö  alla?

    Elliot går ju fortfarande kvar på dagis och han har längtat så mycket efter det, så efter 7 veckors semester så fick han äntlilgen börja idag.

    Jag är för tillfället sjukskriven för foglossning, vilket inte förvånade mig eftersom jag var det med Elliot och William oxå.
    Så nu är Magnus pappa ledig med William, änns skönt att ha honom hemma så man kan koppla av, blir ju full rulle i oktober igen när han ska börja jobb.

  • Hannajo

    Elvira gick första dagen i förskoleklassen idag. Det var en kort första dag, föräldrarna var med och fick information. Jag kunde dock inte vara med eftersom jag jobbar i en annan klass på samma skola, men vi hade en gemensam samling vid flaggstången hela skolan, så då såg jag henne. Min man var med. Hon var blyg i början, men hon var inte den enda. Den här första veckan ska hon bara gå i förskoleklassen, hon börjar inte fritids förrän nästa vecka då min man börjar plugga igen, så det blir lite mjukstart.
    Tur att det drar igång nu, hon har varit hemma sen mitten av juni och det är inte alltid det finns någon att leka med här hemma.


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Pixy

    Felix hade sin första dag i förskoleklassen igår och det gick super:) Han inskolades på fritids (där går alla i hans förskoleklass och kring 60 andra barn också!)  förra veckan och anses därför som färdiginskolad på skolan och var då själv på skolstarten igår. Han stortrivs och än så länge lever förskoleklass och fritids upp till hans många och stora förväntningar, vilket känns bra:)

  • limmelime

    Emil började i torsdags förra veckan och det har gått hur bra som helst. Ungen vill inte hem när jag kommer o hämtar ens! ;)
    Inskolning?? Det har de ingen här...
    Fast....detta är en ganska liten skola, och fritids är ofta sammanslaget med dagis på somrarna, så det blir ju oftast inte någon främmande miljö för barnen när de övergår från dagis till fritids..

    Fick första dagen höra av fröken, då jag hämtade E att "vilken duktig kille du har! han både läser o räknar ju redan!" :) (såklart man sträckte lite på sig, även fast jag ju visste att han kunde det där)
    Verkade nästan som om de förväntat sig/tagit för givet att han skulle vara lite "efter" i början eftersom han fyller så mycket senare än de andra.
    Tror det var ganska skönt för honom att veta att storasyster finns bara 2 klassrum längre bort, det är ju såklart en trygghet som inte äldsta barnet har.

    I Emils klass är de flesta "yngsta syskonet", så det är många starka viljor, många som vill hävda sig... det så kallade småsyskonsyndromet hahaha ;)
    Men det är en go´ klass, fina ungar, och de är ganska tight sammansvetsade, så det ska nog gå bra. :)

    Har era barn börjat på några fritidsaktiviteter än?
    Emil går på fotboll, en nybörjargrupp, så det är mycket lekar o skoj...
    Och sen ska ju nu ungen då börja tävlingssimma precis som storasyster... :O
    Jag är lite kluven till det, ena halvan av mig tycker han är för liten, medan andra halvan tycker att han självklart ska få börja om han nu så gärna VILL......
    Han har ju tagit alla simmärken upp t.o.m. kandidaten, så han har ju liksom bara magistrarna kvar, och de klarar han inte än, så vanlig simskola e ju ingen mening att sätta honom i mer...
    Usch....vet inte hur jag ska göra... han är ju faktiskt inte 6 år fyllda än... men han vill ju såååå gärna, och han tycker ju det är roligt.... hmm....

  • limmelime

    Har era barn börjat med förälskelser o sånt än? Min son blir "kär" hela tiden!! Och han jagar de stackars tjejerna han fattat tycke för, så de nästan blir arga på honom till slut... hahaha
    Jag har t.o.m. varit tvungen att säga åt honom att han inte får göra så, för att de kanske inte vill leka alls med honom då, om de tycker han är för jobbig...
    Har märkt att han gärna blir kär i tjejer som är ett eller ett par år äldre, och av någon konstig anledning alltid brunetter!!! hihihi

  • delifi2
    limmelime skrev 2010-08-25 14:02:37 följande:
    Har era barn börjat med förälskelser o sånt än? Min son blir "kär" hela tiden!! Och han jagar de stackars tjejerna han fattat tycke för, så de nästan blir arga på honom till slut... hahaha
    Jag har t.o.m. varit tvungen att säga åt honom att han inte får göra så, för att de kanske inte vill leka alls med honom då, om de tycker han är för jobbig...
    Har märkt att han gärna blir kär i tjejer som är ett eller ett par år äldre, och av någon konstig anledning alltid brunetter!!! hihihi
    Här är det tvärtom, tjejer är usch & blä för hela slanten, men på dagis så springer de och jagar varann och tjejerna ska pussa killarna :)
Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21