• Hannajo

    Decemberbarn 2004 del 21

    Våra små börjar bli stora, nu är de fem år och vi har börjat fundera på hösten, förskoleklass mm.

    Vi som är aktiva i tråden:
    limmelime: Moa 011206, Emil 041202
    babylove: Elena 041202, Elektra 061022
    doddit: Anton 041203, Minja 071203
    IzaS: Stoffe tonåring, Bell 041205, Lilleman 080306
    Piffan:Emil 041208, Agnes 090213,Matilda,Johanna,Bonusar födda 02(tvillingar)
    Hannajo: Mathilda, Josefin, Kalle (tonårsbonusar) Elvira 041210, Oskar 080606
    delifi2: Felicia-91, Emily -93, Elliot 041210, William 090908
    Kaktusen: Sebastian 041212, Ludvig 090112
    Pixy: Felix 041213, My 061003, Alvin 090327
    Thats me: Agaton 041214
    sthlmstjejen: Ella 041225, Milo 061206 och Frida 080829.

    Gamla och nya decembermammor hälsas välkomna!

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-267/m48523868.html

    Länk till tråd nr 3, om någon vill "titta i backspegeln":
    www.familjeliv.se/Forum-3-28/m4842746.html 
    (den tidigaste jag hittade)


    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21
  • delifi2

    Nu har vi sagt till att vi vill vänta med att ELliot börjar 1 år senare.
    Hr pratat med 2 lärare som jobbar inom skolan och bägge 2 säger samma sak, det bästa är att cänta det här året och inte som det är i skolan att vänta att hoppa över 1 år när de går i 4-5, då har de redan kommit in i skolan.

    EN kompis som jag har har 1 år äldre son och hon sa att de borde väntat för att hennes son var inte redo för skolan, så nu ska vi verkligen kämpa för att han ska få vänta 1 år. För han är verkigen inte redo för att börja ännu, bättre att han får leka av sig 1 år

  • Hannajo
    delifi2 skrev 2010-03-23 20:38:48 följande:
    Nu har vi sagt till att vi vill vänta med att ELliot börjar 1 år senare.Hr pratat med 2 lärare som jobbar inom skolan och bägge 2 säger samma sak, det bästa är att cänta det här året och inte som det är i skolan att vänta att hoppa över 1 år när de går i 4-5, då har de redan kommit in i skolan.EN kompis som jag har har 1 år äldre son och hon sa att de borde väntat för att hennes son var inte redo för skolan, så nu ska vi verkligen kämpa för att han ska få vänta 1 år. För han är verkigen inte redo för att börja ännu, bättre att han får leka av sig 1 år
    Kämpa på, jag tror också det är mycket bättre att han får ett extra år nu än senare!
    Elvira dec -04, Oskar juni -08 www.livet-enligt-johanna.blogspot.com
  • Felicia Adrian
    delifi2 skrev 2010-03-23 20:38:48 följande:
    Nu har vi sagt till att vi vill vänta med att ELliot börjar 1 år senare.Hr pratat med 2 lärare som jobbar inom skolan och bägge 2 säger samma sak, det bästa är att cänta det här året och inte som det är i skolan att vänta att hoppa över 1 år när de går i 4-5, då har de redan kommit in i skolan.EN kompis som jag har har 1 år äldre son och hon sa att de borde väntat för att hennes son var inte redo för skolan, så nu ska vi verkligen kämpa för att han ska få vänta 1 år. För han är verkigen inte redo för att börja ännu, bättre att han får leka av sig 1 år
    Ville vi med våran son med men fick nej. Vi kunde få ha kvar honom 1 år till på förskolan men då han låg "normalt" som de andra barnen födda i december och han inte har speciella behov så skulle han isf få hoppa upp till åk 1 direkt från förskolan istället för att först gå i förskoleklass.
    De sa även att skulle det visa sig att han inte är redo för åk 1 hösten 2011 så kunde han få gå kvar ett år i förskoleklassen då istället, men de trodde inte lärarna på.

    Jag pratade också direkt med lärarna på skolan som höll med mig men sen när rektorn pratade med dem höll de tydligen inte alls med mig längre
  • delifi2
    Felicia Adrian skrev 2010-03-27 17:48:25 följande:
    Ville vi med våran son med men fick nej. Vi kunde få ha kvar honom 1 år till på förskolan men då han låg "normalt" som de andra barnen födda i december och han inte har speciella behov så skulle han isf få hoppa upp till åk 1 direkt från förskolan istället för att först gå i förskoleklass. De sa även att skulle det visa sig att han inte är redo för åk 1 hösten 2011 så kunde han få gå kvar ett år i förskoleklassen då istället, men de trodde inte lärarna på. Jag pratade också direkt med lärarna på skolan som höll med mig men sen när rektorn pratade med dem höll de tydligen inte alls med mig längre
    Har hört att här i vår kommun så är det svårt att på den skolan att man får hoppa över de vill att man ska följa deras planer och att om de inte är mogna när de kommer upp i 4 klass ja då kan de få gå om, det är så lagom då när de redan skaffat sig kompisar osv osv.

    Pratade med en granne som är lärare på en annan skola och har en som som är 1 år äldre än Elliot. Hon sa att man såg på flera barn att de inte var mogna att gå i skolan och att hon ångrade att hon int elåg på mer om att hennes son skulle få hoppa över 1 år, för han är int emogen alls för det säger hon.

    Så vi ska verkligen kämpa för att han ska få börja 1 år senare.
  • Felicia Adrian
    delifi2 skrev 2010-03-27 19:36:41 följande:
    Har hört att här i vår kommun så är det svårt att på den skolan att man får hoppa över de vill att man ska följa deras planer och att om de inte är mogna när de kommer upp i 4 klass ja då kan de få gå om, det är så lagom då när de redan skaffat sig kompisar osv osv.Pratade med en granne som är lärare på en annan skola och har en som som är 1 år äldre än Elliot. Hon sa att man såg på flera barn att de inte var mogna att gå i skolan och att hon ångrade att hon int elåg på mer om att hennes son skulle få hoppa över 1 år, för han är int emogen alls för det säger hon.Så vi ska verkligen kämpa för att han ska få börja 1 år senare.
    Ja det är inte lätt att ha barn födda sent på året.
    Min dotter är född tidigt och ville så gärna gått upp med sina kompisar som var 1 år äldre men fick inte det då hon inte hade rätt ålder. Sen att hon var mogen brydde de sig inte om. Nu har hon istället hämmats i sin utveckling då hon inte får den stimulans hon behöver på förskolan.
    Sonen som är sent född istället får massor av stimulans och stöd för att utvecklas och vara redo när de skall börja förskoleklassen.

    Här fick jag även svaret "men om du får som du vill kommer ju snart alla som har barn födda i december att vilja vänta ett år och det går ju inte." och "skollagen säger att barn skall börja åk1 när de är 7 år. Endast om de inte är klarar kraven för åk1 har de rätt att vänta 1 år."
    Förskoleklass är frivillig skolform och därför kan de inte neka föräldrar som vill behålla sitt barn ett år till på förskolan. Men som förälder har man ingen rätt att välja att barnet skall vänta 1 år med att börja åk1 så länge barnet klarar det som krävs enligt skollagen...

    Min son är inte mogen anser jag men han klarar genomföra allt som han skall klara för att gå upp i förskoleklassen...

    Sen hade det blivit mycket sura miner och krångel på förskolan om han inte fick gå med sina kompisar och jämngammla (en som är född dagen efter honom) och förberedas för förskoleklassen och börja ihop med dem.

    Har mitt hopp till att lärarna på förskoleklassen skall finnas som stöd och hjälp om han behöver gå ett extra år i förskoleklassen istället för att gå upp i 1:an.

    Här har de dessutom blandklasser 1-3 och 4-6.. Tyvärr är jag anti till det då de dessutom dragit ner på lärare nu så blir ofta att de äldre får hjälpa de yngre då läraren inte hinner hjälpa alla då det är 3 olika nivåer som skall undervisas samtidigt... Så just nu ser jag inte fram emot att mina barn skall börja skolan.
  • piffan

    Hej på er...Nu har även jag hittat hit,Jag är väldigt sällan här inne på fl nu för tiden,när jag sätter mig vid datorn så hamnar jag på facebook eller på cafemaze,den borde ni prova...det som fl fast betydligt mindre och trevligare,jag tycker fl har ballat ur en hel del,cafemaze har startats av patrik som hade denna sajten och roisin Dubh..kom in vettja o leta reda på mig

    Ser att det pratas förskola..Emil ska börja nu,men vart har tiden tagit vägen?Våra "små"har blivit 5 år!!Jag känner mig gammal..

  • IzaS

    I dag kom placeringsbeskedet och jag blev glad då vi fick vårat val och inte kommunens val .

    Säger som föregående talare att när man är vid datorn så blir det mest FB, men är in o kollar på Fl emellanåt . Vad är cafemaze?

    Vart bor alla någonstans? Vi bor i Västmanland.


    Älskar min familj!
  • Felicia Adrian
    IzaS skrev 2010-03-30 21:03:11 följande:
    I dag kom placeringsbeskedet och jag blev glad då vi fick vårat val och inte kommunens val .Säger som föregående talare att när man är vid datorn så blir det mest FB, men är in o kollar på Fl emellanåt . Vad är cafemaze?Vart bor alla någonstans? Vi bor i Västmanland.
    Jag undrar med vad cafemaze är

    Härligt ni fick det ni ville

    Ja mest FB här med

    Vi bor i Västra Götaland (Skaraborg)
  • piffan
    Felicia Adrian skrev 2010-04-01 12:28:12 följande:
    Jag undrar med vad cafemaze är Härligt ni fick det ni ville Ja mest FB här med Vi bor i Västra Götaland (Skaraborg)
    www.cafemaze.se  ganska likt familjeliv men lite mindre och betydligt trevligare.
Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21