Hanniz
Prova detta! Helt underbar med liiiiite xtra choklad ;)
Kladdkakebotten
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Börja med att smörja och mjöla en rund form ca 24 cm i diameter sätt sedan ugnen på 200 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt rör därefter ner mjöl och bakpulver växelvis med smöret. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, kakan ska vara kladdig! Låt sedan kallna!
Chokladganache
200 g mörk choklad
1,5 vispgrädde
50 g smör
Mät upp smöret och låt det ligga framme i rumstemperatur. Häll grädden i en djup kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Värm under omrörning till chokladen smälter helt. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret, rör om tills allt är smält.
Låt svalna häll på tårtan å bred ut det och ställ sedan i kylen.
Mumsigt värre :)