Inlägg från: Eleonor01 |Visa alla inlägg
  • Eleonor01

    För oss som bakar

    Om den är torr å ändå faller ihop så tror jag det är för mycket mjöl helt enkelt :) prova att hälla upp istället för att fiska. Vispa för länge kan man inte med ägg å socker. Ju länge du vispar desto mer luft i smeten. Håller tummarna :) berätta hur det går

  • Eleonor01

    Oj vad märkligt. Va tråkigt att det blev så. Då har jag gett mig på att utesluta om det är ugnen. Prova att göra det i någon annan. Hemma hos någon annan alltså. Eller be någon annan att prova receptet. Den sista tiden i ugnen lägger jag ett smörgåspapper ovanpå om det får för mycket färg. Hoppas att det löser sig.

  • Eleonor01

    Scones till frukost å äppelkaka till eftermiddagsfika :) riktig mysig höstdag med min 2,5 åriga son. Tände tom en brasa imorse. Familjelyx att bara vara tillsammans

  • Eleonor01

    Mallansprallan
    Skulle detta funka??? :)

    Double Chocolate Cake

    200 g rumsvarmt smör
    270 g strösocker
    3 ägg
    60 g kakao
    300 g vetemjöl
    ½ tsk bakpulver
    1½ tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk salt
    3 dl iskallt vatten

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter.

    Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten.

    Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller.

    Frosting

    300 g rumsvarmt smör
    300 g florsocker
    40 g kakao
    200 g mörk choklad
    100 g vispgrädde
    ½ tsk vaniljpulver

    Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur.

    Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.

    Montering

    Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar.

    När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan.

    Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

    Enjoy!

  • Eleonor01

    Frau farbissina

    Är det ett tre lika recept du har? Du ska inte vispa i mjölet. Endast röra! Efter hur länge öppnar du luckan? Hur länge vispar du socker å ägg? Vill du skriva ditt recept?

  • Eleonor01

    Hej

    Lite jultokig som jag är har jag redan börjat fundera på någon smaskig jultårta att baka till julavslutning på jobbet, lucia å jag kanske några fler tillfällen ;) Funderar på någon red velvet botten å pepparkaksfyllning av något slag. Tips å idéer mottages vänligen :)

  • Eleonor01

    Cream cheese frosting

    Ingredienser
    60 g mjukt smör
    5 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 msk färskpressad citron, saften
    100 g Philadelphiaost

    Denna smakar inte så mycket utan smaksättning tycker jag iaf :)

  • Eleonor01

    Mamapapa

    E kanske blind eller så men jag hittar inte receptet... Kan du kopiera det eller bara skriva in det här. Vill också göra en sån :)

Svar på tråden För oss som bakar