• malush

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    Jag ska föda mitt första barn i sommar och söker andra som har lite samma tankar kring förlossningen som jag har. Jag söker alltså er som aktivt vill förbereda er på en förlossning utan medicinsk smärtlindring. {#lang_emotions_sunny}

    Mina tankar just nu kretsar kring dyktekniken..

    {#lang_emotions_flower} Vill att detta ska vara en tråd där vi kan stötta varandra på ett positivt sätt och inte känna oss dumma med våra olika funderingar {#lang_emotions_flower}

    Vore även kul att höra från er som redan fött och under graviditeten förberedde er på en förlossning utan medicinsk smärtlindring. Hur gick det för er? {#lang_emotions_smile}


    Bf ♥100723♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 23:36

    MS = medicinsk smärtlindring
  • Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring
  • malush
    mrs coon

    Grattis till den kommande bebisen, gud vad underbart! {#lang_emotions_flower}

    Tycker det är klokt att läsa mycket, speciellt om förloppet. Och som du skriver så kan ju även din erfarenhet av katter hjälpa!
    Vad jag förstår så är det ändå inte många bebisar som föds i hemmet (om man inte valt det) trots att folk ibland bor timmar från sjukhuset. Och dessutom är du ju väldigt förberedd då om om om det skulle ske
    Bf ♥100723♥
  • Krake
    mamma till F

    Tack, supertips! Det låter som något som man kan förbereda partnern på så kan vederbörande hjälpa till också. Min gravidbok, eller den är ju inte min utan snubbens, pratar också väldigt mycket om en förbindelse mellan vaginan och munnen, som man kan utnyttja. Det låter som det är det man gör om man släppr ut krystvärken i andra änden, s a s.
  • Kajak

    Hej alla.
    Här kommer en till som har fött utan smärtlindrig och kommer att göra det igen.

    Väntar min 4e nu till maj.

    Med första barn var jag beredda på det värsta och jag försökte läsa på alla olika smärtlindig som fanns även olika förlossningställning.

    Jag bestämde mig att det var ingen ide att bestämma mig för en viss smärtlindrig och en viss förlossningställning för jag har ju aldrig upplevt en förlossning (förutom katternas förlossningar) så jag vet inte hur mycket smärta jag tål samma sak för en viss ställning jag skulle trivas bäst.

    Det slutade med att jag valde stå nästa hela tiden. Den sista 30 min fick jag prova förlossningspall och det känns bra, min man (då var vi inte gifta) satt precs framför mig och tog emot bebis.
    Jag var helt utan smärtlindrig, bara de första ca 10 min.
    Provade lustgas men passade inte mig för jag ville gå fram och tillbaka i rummet hela tiden när jag har värkar.
    Känns inte lika ont tycker jag. Så jag kunde gå och slappa av o "tänka bort" smärta.
    När jag har "lusta" (andas lustgas) så gick jag sicksack och hade ramlade o gjort mog illa om min man inte var snabbt.
    Så jag slutade med lustgas snabbt.

    Andra förlossningen var hemma för vi hann inte åka iväg då jag vaknade av rejäla värk som "slog till" i ryggen.
    Ca 40 min senare kom sonen.
    Så jag var hel utan smärtlindrig.

    Tredje förlossningen hann vi åka in till BB.
    Där valde jag prova nåt även jag kände jag orkade inte mer med smärta då jag hade sovit dålig knatt innan då sonen var rejäla förkylda (och hade förkyldningsastma) så jag var enda som fick vara med honom.
    Min man fick inte ta hand om honom.
    Så när sonen äntligen somnade var klocka kl 3 på natten så jag somnade runt halv4. Blev väckt strax efter halv 7 av dottern....
    Så jag kände jag inte hade tillräckligt med kraft att orka vidare med smärta så jag gav upp och frågade efter nåt dom kunde erbjuda mig när jag var nästan helt öppet.
    Så jag fick prova med sterilla kvaddlar.
    Dog nästan av den! (överdriver så klart) själva nålstick kände jag inte men när vätskan kom...så skrek jag o bet nästan "av" (det känns som) min mans tumme....

    Så därför jag bestämde mig nästa gång ska jag vara utan igen!
    Så jag blev med barn igen så ska jag vara utan igen!
    då kände jag att jag var med på varje minut av förlossnings processen.

    Jag har bestämt mig en sak att be BM på förlossning att ta fram en spegel så jag kan se när bebisens huvud kommer.
    Folk framför mig har ju sett flera ggr så jag får väl uppleva nåt gång tycker jag så jag har sagt till min man att påminna mig eller säg till när vi kommer dit.

    Ojoj, jag ser jag skrev en låååång inlägg men hoppas ni inte somnar?

  • abuelita
    Tonx skrev 2010-02-17 11:36:57 följande:
    Djurförlossningar är ju samma lika, har varit med och förlöst en del föl som vi fött upp. Också riktigt häftigt
     Ja visst är det häftigt Har också varit med om det. 

     Det här hittade jag på Flyinges sida om avel:

    ”De flesta ston föder i liggande ställning vilket innebär att fölet har en intakt navelsträngsförbindelse med stoet under cirka 7-10 minuter efter förlossningen. Denna passage är viktig då fölet på detta sätt kan ta emot cirka 2 liter blod vilket kan vara direkt livräddande om fölet insjuknar eller av någon orsak får ett nedsatt allmäntillstånd. Strängen går av på ett av naturen försvagat ställe. ”

    Visst är det märkligt att hästuppfödare i regel har bättre kunskaper om moderkakans viktiga funktion efter födseln än förlossningsläkare och barnmorskor?

    Jättebra tråd det här   I den här gamla  tråden  finns också en hel del bra tips på hur man kan föda utan medicinsk smärtlindring  www.familjeliv.se/Forum-2-13/m37818813.html
  • malush

    Tack Kajak för din berättelse

    Och tack abuelita för länken! {#lang_emotions_smile}

    Följer för övrigt dina trådar om sen avnavling med stort intresse! Ska definitivt begära det. Ska även läsa mer om det innan den stora dagen samt få min sambo att läsa på så han vet vad det handlar om och varför man ska begära det.


    Bf ♥100723♥
  • Southern Belle
    Kryssarinnan skrev 2010-02-17 08:43:06 följande:
    Jag tänkte ge ett tips till!Under profylaxkursen och på mvc-kursen fick vi lära oss att när man krystar så ska man inte skrika för då släpper man ut kraften genom munnen. Använd det tänket konstruktivt! När jag inte fick krysta - för att det gick fort och av sig självt, mina reflexer var bra och jag skulle slappna av snarare än trycka på - då släppte jag ut all luft och ljudade istället. Och jag tyckte att det funkade utmärkt både för att hålla nere krystandet och för att släppa ur sig en massa känslor som där och då var på sin höjdpunkt. Jag lät verkligen som draken Katla, och det känns både häftigt och nästan lite pinsamt så här i efterhand. Jag är glad att min man som sagt var beredd på det och tyckte att det var jättehäftigt att se min kropp arbeta så; naken och svettig och stönande och vrålande av styrka men inte av rädsla. Nästa gång jag föder barn ska jag släppa ut mer smärta och frustration ur munnen redan i tidigare stadier. Det är som en pysventil! Men vi moderna människor är nog lite återhållsamma tyvärr. Fast det är nog bättre att ljuda något i stil med "möööööö" eller "aaaarrgghh" istället för "aiiii aiiii" för jag tror inte att det är bra att höra sig själv skrija Aj av smärta, det kan nog förstörka känslan. Och tänk på avslappningen, så att inte det inte blir ett forcerat skrik och spänningar av det hela.
    Man ska inte skrika men man kan bröla med djupa strupljud. Det kan tom ge mer kraft åt krystandet. Testa själva! När man skriker med ljus röst känner man hur det "låser sig"  i nedre delen av magen medan djupa ljudanden med mörk röst "öppnar upp"!

    Om man vill använda ord är "Ja!" ett magiskt ord! Testa att säga "Nej!" högt och känn sedan skillnaden i buken när man istället säger "Ja!". Det öppnar upp precis som de mörka ljuden! Så rösten kan vara ett fantastiskt redskap! 
  • Mountains

    Vilken bra tråd, den ska jag följa. Ska ha min andra i maj, hon föddes med akupunktur och lustgas. Den här gången vill jag inte ha lustgas, eftersom den gav mig stooora minnesluckor. Den här gången vill jag skippa all medicinsksmärtlindring och se om jag klarar mig med akupunktur och TENS. Ska börja läsa på lite andning och om dyktekninken.   

  • malush
    Mountains skrev 2010-02-17 18:58:24 följande:
    Vilken bra tråd, den ska jag följa. Ska ha min andra i maj, hon föddes med akupunktur och lustgas. Den här gången vill jag inte ha lustgas, eftersom den gav mig stooora minnesluckor. Den här gången vill jag skippa all medicinsksmärtlindring och se om jag klarar mig med akupunktur och TENS. Ska börja läsa på lite andning och om dyktekninken.   
    Välkommen {#lang_emotions_flower}

    Vilken otroligt söt bild du har!
    Bf ♥100723♥
  • Louvre

    Hej!
    Jag födde min dotter för snart 1 år sedan utan smärtlindring och det gick bra
    Det var så lugnt och fint att jag  funderar på att göra det hemma denna gång, ska föda i maj igen.  Att föda på knä var bra för då gör tyngdlagen sitt och att coola ner i sinnet, liksom gå in i sig själv funkade för mig.
    Jag gjorde inget speciellt, bara följde med och kroppen klarade det "omöjliga"

Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring