• malush

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    Jag ska föda mitt första barn i sommar och söker andra som har lite samma tankar kring förlossningen som jag har. Jag söker alltså er som aktivt vill förbereda er på en förlossning utan medicinsk smärtlindring. {#lang_emotions_sunny}

    Mina tankar just nu kretsar kring dyktekniken..

    {#lang_emotions_flower} Vill att detta ska vara en tråd där vi kan stötta varandra på ett positivt sätt och inte känna oss dumma med våra olika funderingar {#lang_emotions_flower}

    Vore även kul att höra från er som redan fött och under graviditeten förberedde er på en förlossning utan medicinsk smärtlindring. Hur gick det för er? {#lang_emotions_smile}


    Bf ♥100723♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 23:36

    MS = medicinsk smärtlindring
  • Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring
  • malush
    Wizz och WPmamman

    Tack för era berättelser och kloka ord kring hur man ska tänka
    (jag måste verkligen skaffa en anteckningsbok!)
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Frivolten skrev 2010-02-16 10:30:39 följande:
    Fusion, javisst lät den bra! Och suveränt eftersom det verkade som man kunde gå på dom träffarna som intresserade en! Hade jag inte haft så kort tid kvar hade jag garanterat tagit mig till Stenungsund jag med...
    Ja det skadar ju inte att testa jag känner mig liiiite skeptisk inför den vanliga föräldrautbildningen man kan gå på via MVC.. hört rätt skumma grejjer om den.. (visserligen är det "min" bm som håller i den här och hon är helt underbar, så man vet ju inte)
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Mandragora skrev 2010-02-16 12:24:24 följande:
    Ja det skall jag göra. Jag är ju själv himla nyfiken på vad som väntar. Att ständigt påminna sig själv om att det här är bland det mest naturliga man kan göra, att kroppen faktiskt är skapt för att bära och föda barn, tror jag gör mycket. Att smärtan är ett bevis på att varje värk är ett steg närmare barnet. En annan grej som jag har "kommit på" är detta. Om en värk varar i 60 sekunder är det ju egentligen bara några sekunder där på mitten, runt halva tiden, som är värst. Resten består ju av en ökning mot den där toppen och när den har inträffat planar smärtan ut igen. Så varje gång som jag tänker på värkar halverar jag dem. Hoppas att det fungerar i verkligheten också.
    Skitbra saker att tänka på! Givande att läsa från en som inte har många dagar kvar {#lang_emotions_smile} Jag känner mig helt orädd och enbart förväntansfull nu, men jag har å andra sidan troligtvis mer än 5 månader kvar innan det är dags..
    Bf ♥100723♥
  • Mandragora
    malush skrev 2010-02-16 12:50:00 följande:
    Ja det skadar ju inte att testa jag känner mig liiiite skeptisk inför den vanliga föräldrautbildningen man kan gå på via MVC.. hört rätt skumma grejjer om den.. (visserligen är det "min" bm som håller i den här och hon är helt underbar, så man vet ju inte)
    Vi hoppade av vår föräldrakurs på MVC. Den var fördummande och löjlig.

    Vi var tre par samt en barnmorska, som jag vet har hållt i kursen i åtminstone ett par år, som var trevande och försiktig och puffade inte alls för samtal / diskussion i gruppen. Hon nämde bara positiva saker och berörde ingenting som eventuellt skulle kunna skrämma upp oss eller vara negativt. Stön.

    Vi gick alltså på en träff av tre. Första och enda gången för oss handlade om allmän information och en så kallad normal förlossning (träff två skulle handla om kejsarsnitt och träff tre om tiden då barnet är fött). Jag och en annan tjej var de som hon "hoppade på" med dumma frågor. Hon undrade till exempel hur jag hade tänkt kring förlossningen. Jag sade som det var - ingen medicinsk smärtlindring. Hon höjde på ögonbrynen och sade med skepsis att då väljer jag ju även bort lustgas. Sedan rabblade hon upp massa trams som jag skulle gå miste om istället för att bjuda upp till ett samtal kring hur alla andra har tänkt. Det var alltså inga ord om det positiva som massage, bad och andra saker medför.

    Och så tyckte hon att min make var "lite väl orolig" då han ställde frågan, mest för att ingen sade någonting under det pinsamma mötet, om hur barnet påverkas under förlossningen av diverse medel. Han borde istället förstå att ingenting görs för att skada mor eller barn menade hon...
    shakti.blogg.se | kattägd narcissistisk vegetarian
  • malush
    Mandragora

    Åfyfan.. det är lite den bilden jag har fått för mig är ganska vanlig tyvärr.. Lite som hemkunskapen i skolan.. allt är by-the-book (från typ 50-talet) och går man utanför de bestämda ramarna så blir alla lite ängsliga.. Hjälp lixom..
    Ja.. får väl se.. kanske ger det en chans som ni gjorde och går dit med öppna sinnen.. som sagt så är min bm superbra (plus att hon sa något om att en rolig psykolog skulle vara med) så det kan ju vara bra där vi går..
    Bf ♥100723♥
  • Krake

    Hej alla! Det här är en jättebra tråd. Känns bra att läsa era tankar och erfarenheter.


    Undrar om det är någon här som testat/tänkt på/hört talas om att sjunga, eller jag vet inte hur jag ska översätta det från tyska, 'tönen'? Det är jättevanligt i Tyskland, tydligen, att följa värkarna med ett aaaaaAAAAaaaaa eller mmmmMMMMmmmm. BM kan hjälpa till och sjunga med. I den tyska förlossningsbok jag läst står det t o m att man ska åka in/ringa BM när man känner 'behov av att sjunga med värken med ett öppet AAAAA', inget om så-och-så många sekunder och minuter.
    Kanske hjälper det att, som Mandragora var inne på, att hänga med i värktoppar och dalar? Partnern kan ju även hjälpa till och vara delaktig i detta.
  • malush
    Kaffemoster

    Haha sjunga - vad roligt {#lang_emotions_laughing} säkert jättebra för dem som har vanan inne..men som det ser ut nu skulle jag nog känna mig oerhört obekväm med det Men absolut att det kan hjälpa om man är van att uttrycka sig så
    Bf ♥100723♥
  • Southern Belle
    Krake skrev 2010-02-16 14:00:56 följande:
    Hej alla! Det här är en jättebra tråd. Känns bra att läsa era tankar och erfarenheter. Undrar om det är någon här som testat/tänkt på/hört talas om att sjunga, eller jag vet inte hur jag ska översätta det från tyska, 'tönen'? Det är jättevanligt i Tyskland, tydligen, att följa värkarna med ett aaaaaAAAAaaaaa eller mmmmMMMMmmmm. BM kan hjälpa till och sjunga med. I den tyska förlossningsbok jag läst står det t o m att man ska åka in/ringa BM när man känner 'behov av att sjunga med värken med ett öppet AAAAA', inget om så-och-så många sekunder och minuter. Kanske hjälper det att, som Mandragora var inne på, att hänga med i värktoppar och dalar? Partnern kan ju även hjälpa till och vara delaktig i detta.
    Susanna Heli skriver i sin bok "Föda utan rädsla" om att ljuda under värkarna. Det låter bekant med det du beskriver.

    Att ljuda, om man känner för att göra det, kan vara befriande och hjälper en att slappna av och våga släppa ut barnet.

    Gör det som faller dig in och som känns bekvämt! Det handlar om att lyssna på kroppen och följa den!

    Lycka till!
  • malush
    Southern Belle skrev 2010-02-16 21:22:33 följande:
    Susanna Heli skriver i sin bok "Föda utan rädsla" om att ljuda under värkarna. Det låter bekant med det du beskriver. Att ljuda, om man känner för att göra det, kan vara befriande och hjälper en att slappna av och våga släppa ut barnet. Gör det som faller dig in och som känns bekvämt! Det handlar om att lyssna på kroppen och följa den! Lycka till!
    Gud vad spännande Måste verkligen fixa den boken snart!
    Bf ♥100723♥
  • Mandragora
    malush skrev 2010-02-16 21:53:35 följande:
    Gud vad spännande Måste verkligen fixa den boken snart!
    Gör det! Kolla på ditt bibliotek om inget annat (vi lånade den).
    shakti.blogg.se | kattägd narcissistisk vegetarian
Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring