• susye

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    3 månader har snart gått igen.Tiden rusar fram

  • Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2
  • Maia
    MariaKsk88 skrev 2010-03-28 23:13:34 följande:
    Ja jag funderar på det hela tiden.. vet du vad jag gjorde häromdan?? Köpte flygbiljetter!!!!!! Vi hade pratat om att resa och jag blev hyper och köpte dem samma dag som jag fick pengar av CSN :( Nu har vi fått problem och kanske inte kan resa... va faaaaaaaaan alltså!!
    Oj då :o
    Kan du inte lämna tillbaka biljetterna? Vad tyckte din man om det?
    Hur är det idag då, förutom det? "frågor frågor" ;)
    Jag har ångest men ska snart till ssk och hämta med. Sen i eftermiddag kommer min nya PO hit och ska se om hon kan hjälpa mig med mitt försäkringsbolag ang sjukförsäkring. Jag har kontaktat dem själv men förstod ju inte ett smack.
  • Maia

    Anonym (Linus)


    Om du ser detta så hittade min sambo en sida på nätet som kanske kan vara bra info ang din arbetskamrat. Det gäller väl mest ångest men det är ju nåt som oftast drabbar den sjuke oavsett diagnos. Det är en hel del info om hur man ska agera som anhörig/vän.
  • MariaKsk88
    Maia skrev 2010-03-29 07:59:38 följande:
    Nä, vi får väl be min läkare skriva ett intyg någon vecka innan och säga att jag inte kan åka, så vi får det mesta av pengarna tillbaka. Suck. Allt är skit. Lkarbesöket gick åt helvete, tydligen är det enda problemet med min son att han är extremt otrygg och känslig, ALLT beror på det, alla Aspergers symptom beror på det. Han kan absolut inte ha Aspergers dock, och det är de så säkra på att de inte ens vill utreda.

    Nu pallar jag inte mer. Har sån stor lust att gå och hoppa framför tåget. Ingen lust att ligga på sjukhus heller så jag vet faktiskt inte vart jag ska ta vägen...
  • Maia
    MariaKsk88 skrev 2010-03-29 11:07:46 följande: Lkarbesöket gick åt helvete, tydligen är det enda problemet med min son att han är extremt otrygg och känslig, ALLT beror på det, alla Aspergers symptom beror på det. Han kan absolut inte ha Aspergers dock, och det är de så säkra på att de inte ens vill utreda. Nu pallar jag inte mer. Har sån stor lust att gå och hoppa framför tåget. Ingen lust att ligga på sjukhus heller så jag vet faktiskt inte vart jag ska ta vägen...
    Konstigt att de inte vill utreda tycker jag. De borde ju lyssna på dig som förälder som faktiskt känner din egen son.
    Jag tycker verkligen att du borde uppsöka läkare för egen del. Ring akut-psyk om inte annat. Du måste ju inte åka dit, det kan räcka med att du talar med dem per telefon.
    Jag skulle så gärna vilja hjälpa dig...
  • Maia

    Haft ångest precis hela dagen. :(


    Det suger för ju mer ångest osv jag har, desto mer förstorar jag allt och blir så rädd att hamna i helvetet igen.
  • susye

    förlåt att jag inte hängt med här på några dar men har knappt orkat med mig själv men jag tänker på er

  • Maia
    susye skrev 2010-03-30 04:25:34 följande:
    förlåt att jag inte hängt med här på några dar men har knappt orkat med mig själv men jag tänker på er
    Tänker på dig med. Hoppas du mår bättre snart, du är saknad här. Sköt om dig, varma kramar.
  • Anonym (Linus)
    Maia skrev 2010-03-29 10:52:42 följande:
    Anonym (Linus) Om du ser detta så hittade min sambo en sida på nätet som kanske kan vara bra info ang din arbetskamrat. Det gäller väl mest ångest men det är ju nåt som oftast drabbar den sjuke oavsett diagnos. Det är en hel del info om hur man ska agera som anhörig/vän. www.angest.se/riks/content/du-som-ar-anhorig
    Tack snälla Maia för länken, hälsa tack till sambon också!

    Jag tycker du är extermt stark som orkar tänka på andra , när du mår så dåligt själv! Hoppas det vänder snart så att du kan njuta av våren som kommer med stormsteg!

    Kram
  • Maia
    Anonym (Linus) skrev 2010-03-30 11:34:29 följande:
    Tack snälla Maia för länken, hälsa tack till sambon också! Jag tycker du är extermt stark som orkar tänka på andra , när du mår så dåligt själv! Hoppas det vänder snart så att du kan njuta av våren som kommer med stormsteg! Kram
    Tack Linus, ska hälsa sambon. :)
    Alltid lättare att tänka på andra så slipper man sina egna problem ett tag. Kram.
  • Maia

    Jag är visst på ett väldigt irriterat humör idag. Jätte irriterad på sambon för absolut ingenting... :(


    Possitivt: I förrgår så hade vi ett ordentligt samtal. Jag har ju varit på väg att lämna honom då jag inte vetat var vi stått. Han var lugn i samtalet och det gjorde att jag vågade berätta precis hur jag mår, påpekade att det inte alls har med honom att göra och att det inte är hans fel. Sa att jag hade funderingar på att lämna honom men att det var ett beslut jag inte klarar att ta iom att jag älskar honom så mycket, så jag lade det i hans händer. Han vill inte gå isär. :)
    Nu har jag börjat våga öppna mig för honom och när han frågar hur jag mår så är jag ärlig istället för det vanliga "det är bra". Nu talar jag om när jag är arg, irriterad, deppig, har lyckorus, inte vet själv hur jag mår eller när jag är hypoman.
    Det känns så mycket bättre och jag känner mig lite lugnare pga det, att inte behöva dölja med rädsla att han inte ska klara/orka med det.
    Jag sa till honom att om han vill gå isär så respekterar jag hans beslut då jag vet, som Susye sa, att vi är inte lätta att leva med. Jag är medveten om att skulle jag hamna så långt som förra året, pallar han inte igen. Men den dagen den sorgen. Hur jag än mår så kommer jag alltid respektera hans beslut och vi kommer aldrig skiljas som ovänner.
    Låter som jag tar lätt på detta men det gör jag absolut inte.
    En annan sak som kom upp var mitt kontroll behov. Först drog jag iväg lite och sa lite för starkt att jag tycker inte han gör nåt här hemma längre, sen jag kom hem. Han sa då att han ju faktiskt inte får göra nåt för jag litar inte på honom. Kom då på vad jag och psykologen pratade om. Jag gör mig själv till ett offer. Var det i mitt förra äktenskap men var så ung och manipulerad att jag inte förstod det själv. Ingenting jag gjorde dög. Lovade mig själv att det aldrig skulle ske igen men nu har jag satt mig själv där, utan en manipulerande man.. Det är inte lätt att se längre än näsan räcker ibland. ;)
    Såå, nu är det slut på daltandet, jag måste släppa lite på mitt kontrollbehov (skit svårt). Ska lägga tillbaka lite ansvar på sambon och inte vara en sån martyr. :)
    Så nu har jag lättat mina tankar för sambon (och tydligen er) och det känns bra.
    Kommer säkert skriva om ett par dar att jag tänker lämna sambon igen "lol".
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2