• susye

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    3 månader har snart gått igen.Tiden rusar fram

  • Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2
  • MariaKsk88

    Glömde säga att jag har BLANDAD episod nu också, tusen gånger värre, för humöret svänger från en sekund till en annan, från självskadande o självmordsbenägen till att jag letar upp flygbiljetter jorden runt, skickar iväg CV till helknppa jobb, letar efter nya utbildningar, köper en massa grejer... :( Kan inte sitta still, måste upp o röra mig hela tiden, somnar jättesent på kvällen/natten, gör planer med allt och alla.. och sen helt plötsligt djupt deprimerad igen. Och så står jag där och måste fix allt skit jag gjort. :( Min kille tvingade med mig till psykakuten för någon vecka (eller 2?) sen.. helt plötsligt mådde jag jättebra så det blev ingen LPT, så jag fick åka hem igen. 2 sekunder (och då menar jag TVÅ SEKUNDER) efter att vi kommit därifrån började jag slå min kille, jag sa en massa hemska saker, att jag hatade honom, att jag tänkte gå o hoppa från en bro.. och sen stack jag :( Har stuckit flera gånger.. men kommer alltid hem igen för jag har ingenstans att gå. Fan alltså..

  • MariaKsk88

    Har fått tillbaka mina ätstörningar också.. Har inte sagt det till nån. Eller jo, jag nämnde det för min sambo. Det är helt knäppt.. jag bara väntar på att det ska gå över.. Måste hämta mina mediciner idag (2 ggr i veckan) men orkar verkligen inte, för då måste jag göra mig i ordning och ta bussen och träffa min sjuksköterska och ljuga för honom :(

  • Maia

    Åh, herregud vilket lyckorus jag är i. Det bubblar över och jag är så lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen, känns som jag bara vill skrika rakt ut från balkongen!

  • Maia

    Förlåt MariaKsk; skriver till dig när jag har lugnat ner mig lite.. Kramar så länge!

  • MariaKsk88

    Haha ingen fara, jag vet hur det är... fick oväntat besök i alla fall, min kusin ringde och frågade om hon kunde komma över snabbt så jag fick kuta in i duschen och jag kom igång lite. Men nu har hon gått och allt är bläääääää igen. Njut av lyckoruset och se till att du inte gör nåt du kommer ångra :)

  • Maia
    MariaKsk88 skrev 2010-03-25 11:20:02 följande:
    Har fått tillbaka mina ätstörningar också.. Har inte sagt det till nån. Eller jo, jag nämnde det för min sambo. Det är helt knäppt.. jag bara väntar på att det ska gå över.. Måste hämta mina mediciner idag (2 ggr i veckan) men orkar verkligen inte, för då måste jag göra mig i ordning och ta bussen och träffa min sjuksköterska och ljuga för honom :(
    Varför måste du ljuga för din ssk?
    Jag vet hur påfrestande det är med mix-perioder. Har haft dom själv av och till ganska länge nu men oftast så går det från dag till dag men det kan även svänga från morgon till em eller timme till timme. Rutiner är JÄTTE viktigt för mig. Jag tar hand om sonen tidigt när han vaknar. Ger honom välling och myser med honom (även om jag sitter en hel del framför datorn också). Ger honom frukost efter ett par timmar. Fruktstund. Hans lunch. Sambon försöker erbjuda sig att laga middag ibland men han får inte för det för även om jag är jätte trött eller deppig så är det min rutin och sambon har sagt att han märker skillnad på när jag lagar middag, jag blir oftast mer uppåt och glad igen.
    Jag lever i min bubbla med mina enkla rutiner och sköter om min familj så gått det går och här trivs jag, det funkar iaf. Det som känns jobbigt är när jag tänker på framtiden.. Det klarar jag inte, då får jag panik.
    Att byta humör när man träffar sin/en läkare är jag nog mästare på. När jag väl sitter där så får jag för mig att jag ska visa att jag är stark och har vilja att må bra, sluta med mediciner, skaffa jobb osv. Eller så sätter jag på mig masken som jag är så van att ha. Jag trixar och manipulerar och får allt att låta rätt. Jag är ganska bra på att manipulera. En av ggr som jag blev utskriven från öppna avd. så började jag så fort jag klev ut från avdelningen att planera mitt nästa su-försök. Vad jag visade för läkaren var en sprudlande tjej som ville hem och påbörja livet igen. Efter en vecka var jag på låst avd. igen.
    Det låter som att du har en väldigt kärleksfull och stöttande man. Men mår man dåligt så blir det nästan som en börda istället. Att lägga extra energi på att öht tänka på att man sårar nån annan. Det tar ork som man inte har. Det enda, om ens det, man orkar tänka på är sig själv och den snedvridna värld man lever i.
    Jag förstår att det känns lönlöst att orka berätta om hur man mår efter så mycket kämpande och att man inte ser resultat. "Vi" har dock inget val. Vi måste kämpa om inte annat så för barnens skull. Jag vet att när man väl hamnat i sin egen bubbla så är det svårt att tänka så. Tanken på min underbara son hjälpte inte ett skit, jag tyckte han skulle ha det bättre utan mig.
    Jag tycker det börjar kännas väldigt jobbigt nu att mina dåliga tankar börjar komma tillbaka emellanåt. Vill inte! Vägrar ännu en inläggning! Att jag har fått kontakt med min son nu efter förra året ger lite motstånd mot tankarna. Jag har dock lovat min ssk att alltid vara ärlig om hur jag mår osv så de kan vara beredda och har koll på mig. Har berättat att mina dumma tankar har börjat komma tillbaka.
    Ok, detta skulle vara ett svar till dig också svamlar jag bara om mig. Förlåt men det är ända sättet för mig att relatera till andra. Att utgå från mig själv.
    Kämpa vidare, berätta ärligt hur du mår och ta hand om Dig!
    Säg gärna till mig om jag skriver något opassande eller så, gäller alla i denna tråd, då jag har en tendens att dra iväg lite och har ofta svårt att förklara vad jag menar. Är rädd att jag kanske trampar dig/er på tårna. :(
    MariaKsk; massa med varma kramar och jag tänker på dig.
  • MariaKsk88

    Nej, det är skönt att läsa att jag inte är den enda... :( Idag har varit ett helvete. Jag hämtade vår son på dagis och började bråka på 2 minuter. Jag tror han har något också, och jag orkar bara inte mer... han har en fix idé att han inte kan ha på sig tröja när man tvättar händerna, så jag sa att vi kunde vika upp ärmarna, men det ville han inte (han kan få utbrott när kläder inte "känns rätt") och det slutade med att jag blev arg och drog av honom både tröja och t-shirt så han fick stå halvnaken och tvätta händerna. :( Han blev jätteledsen och jag var så jävla förbannad.. vill bara ha en NORMAL son, hur hemskt det än låter!! Han ska alltid ställa till med nåt när vi ska hem från dagis och jag orkar inte mer. Som tur var kom min sambo och gjorde i ordning honom.. jag var gråtfärdig.. han grät och grät.. sen hela vägen hem ville han hålla mig i handen och jag gjorde det motvilligt, vi åkte hem istället för att gå ut o handla som vi skulle göra.. Jag ville bara att han skulle bli arg på mig o hata mig så jag skulle få mindre skuldkänslor. Jag var nära att åka till stan o shoppa loss för att döva smärtan men då började sonen gråta hysteriskt för att han inte fick följa med så jag gick hem. Gick flera meter framför dem, kom hem innan och skar mig. Sonen var ledsen hela tiden.. till sist satte sig min sambo med mig på golvet och jag var skitarg, tills min son kom och började klappa mig, och lade sig med mig.. jag började gråta och han gick och hämtade en filt och gosedjur och läste en bok för mig medan jag grät. :( jag orkade inte vara med honom på hela kvällen.. gick o la mig tidigt (är dessutom förkyld) men sen fick han somna i vår säng, i min famn, och han pussade mig och klappade mig och jag sa förlåt för att jag var dum, och då sa han "Nej, du var inte dum, du var bara arg." :( Som om det vore ok. Jag skulle kunna misshandla ungen och han skulle fortfarande älska mig lika mycket. Vad är det för fel på mig egentligen?! Om jag blir inlagd blir han hysterisk för han är så mammig... Dessutom ska vi till BUP på måndag. Jag tror han har Aspergers och/eller tidiga tecken på bipolär men de vägrar utreda, dels för att han är så högfungerande, och dels för att jag är bipolär, så utan att ens göra nån utredning har psykologen kommit fram till att det är bara pga miljön, pga jag har varit inlagd flera gånger när han var liten.. :( Hon skyller allt på det. Det är inte möjligt!!! Det är något fel på honom men ingen tar mig på allvar :( så jag måste dit på måndag för vi ska få bedömningssamtal med läkare.. jag måste göra allt för att få en utredning gjord, och om jag blir inlagd kan jag inte gå dit och sambon skulle aldrig klara det utan mig för han bara säger "ok ok" till allt som läkare säger. :(

    Fan jag vill bara dö.. jag vill bara ta livet av mig och försvinna :( Det enda som håller mig uppe är min son men som du säger.. känns som om jag bvara förstör för honom.

  • Maia

    Får jag fråga hur gammal din son är?


    Det är svårt när tålamodet tryter, sambon brukar hoppa in då och säger åt mig att jag ska gå ut eller gå och vila en stund. Jag har aldrig varit ordentligt elak mot min son (än) men jag får alltid dåligt samvete om jag måste säga ifrån ordentligt så han blir ledsen (mest krokodiltårar) ;)
    Jag är väldigt konflikträdd och vänder allt inåt istället. Tycker inte om när han gråter även om jag vet att man ändå måste sätta gränser osv. Är också orolig att det ska påverka sonen eller att han ska bli diagnostiserad.
    Det låter konstigt att de inte vill undersöka din son. Det är väl där som med allt annat, man måste bråka sig till att de ska se allvaret.
    Du förstör inte din son, han behöver sin mamma. Min psykolog sa vid ett tillfälle att jag måste inte vara super mamma, orkar jag inte så räcker det att jag bara finns även om jag ligger i soffan eller sängen och inte orkar leka eller så. Bara den fysiska närvaron gör mycket.
    Tycker inte det är rätt att dra slutsatser utan att känna dig och hur du lever/har levt, ang. din son. Han ska inte uteslutas pga din sjukdom, de måste ju inse att han är en egen liten människa som kan behöva hjälp/förståelse utan att det har med dig att göra.
    Gör ditt bästa för att inte skära dig (säger hon som själv har börjat få sug efter det) skriv ner hur du mår, alla upp och ner svägningar som sker under dagen. Gör det i en vecka. Kanske kan du se ett mönster i när du mår som sämst om det är något utanför dig som är orsak. Annars är grejen med att skriva ner för en vecka att du har något konkret att visa upp för din ssk, läkare eller om du hamnar på akut-psyk igen och inte får fram hur du egentligen mår.
    Har själv tänkt börja med det. T o m skriva när du får destruktiva infall och varför du kan eller inte kan hantera impulserna.
    Det är bättre för din son att ha en mamma som kanske måste ligga på psyk ibland än att inte ha nån mamma alls.
  • MariaKsk88

    Han är 4 år.. :( Men vad är bäst egentligen, att vara hemma och må dåligt eller att ligga på sjukhus? Han får sån extrem separationsångest.. jag vill inte utsätta honom för mitt mående men han påverkas ju jättemycket av att jag inte är hemma också. Det känns som att det blir fel vad jag än gör.

  • Maia

    Jag tror på att det bästa är att ta hand om sig själv först annars orkar man inte ta hand om nån annan. Pappan låter ju stabil och ansvarsfull..? Han skulle säkert klara av situationen och finnas där som en trygghet för sonen.


    Ända sen jag blev utskriven för sista ggn nov-09 så blev sonen direkt rejält mammig och är det ff. Men, jag vet att om jag skulle bli tvungen att bli inlagd igen så har min lille en pappa som finns som en trygghet plus övrig familj som alltid ställer upp.
    4 år, kan du och din man inte förklara för honom att mamma mår dåligt/är sjuk och måste ligga på sjukhus ett tag för att må bättre? Jag vet inte, har ingen erfarenhet av barn i den åldern och hur mycket de förstår.
    Ta hand om dig själv så du sen kan vara mamma. Skitsvårt, jag vet men vi är flera här som lyssnar på dig och försöker vara ett stöd.
    Tror på dig! Kramar
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2