• Maia

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Doldis skrev 2010-05-04 20:39:30 följande:
    Extremt jävla låg i em o kväll. Skit o piss o piss o skit.
    Klyscha; imorgon är en ny dag. :/ *kramar om*
  • Maia

    Imorgon ska sambon på samtal ang mig. Eller snarare om han behöver få ur sig nåt sen förra året eller vill ha tips, förslag i hur bemöta mig i mina knäppa ingivelser(ord?) 


    Å andra sidan så skiter jag i vilket då jag inte tycker om sambon längre. !?
  • Maia

    Känner avsky och extrem irritation. Mitt svart-vitt tänkande som ställer till det. Ibland höjer jag honom till skyarna men nu har avskyn börjat ta över. Han har heller inte gort nåt för att jag ska känna så här, det bara kommer. Bir sån med de flesta jag har minsta lilla elation till.

  • Maia
    MariaKsk88 skrev 2010-05-04 18:31:41 följande:
    Jag kan skicka dig min bok som snart är klar.. undrar om den nånsin blir publicerad! Den handlar också om att leva som bipolär. Inboxa mig om du är intresserad, jag vill bara att nån ska kunna läsa den och känna igen sig. Jag är precis utskriven från ytterligare en inläggning, bara 3 nätter men på LPT. SUCK. Jag vill så gärna bli klar med studierna... :(
    Jag är jättenyfiken på din bok!
    Kan du inte inboxa mig och berätta lite ad den handlar om. Förstår ju i stora drag men lite mer ingående?
  • Maia
    Evii skrev 2010-05-05 02:04:30 följande:
    Mådde super ett tag. Nu kan jag inte sova pga ångest. Grova panikångest attacker. Blääää
    Tråkigt! Hoppas du fått somna till slut. *kram*
  • Maia
    Umbrageous skrev 2010-05-05 07:41:22 följande:
    Du är som jag... jag vet precis hur det är... dock hjälper hermolepsinet ganska bra, det har blivit m,ildare avskykäsnlor
    Har du också borderline? Det har jag och det känns som de båda diagnoserna slår sig ihop mot mig. Borderline och bipolär är ju ganska lika varandra. Dubbelt rubbad. ;)
  • Maia
    Wicke skrev 2010-05-05 08:04:04 följande:
    Hej! ...en tråd för mig! Accepterar fortfarande inte riktigt att jag hela tiden går i vågor och är totalt befriad från filter men försöker acceptera skiten. Inte speciellt lätt dock. Nåja, jag har tre barn och läste att någon läser Ann Heberleine just nu. Jag försöker ta mig igenom den. Går sådär. Haha...jag har köpt två hus och gift mig i maniska perioder,  och skilt mig under en depressiv. /W
    Hej! Välkommen hit!
  • Maia
    Umbrageous skrev 2010-05-05 08:07:55 följande:
    Haha dubbelt rubbad förlåt men det lät skoj nej jag är bara bipolär, som de kommit på hittills Vad är det som skiljer borderline o bipolär? Kan någon hjälpa mig lite, jag börjar känna mig lite hyper och sitter på ett nytt jobb..... jag måste tona ner lite. Har ni något bra tips? Jag rör mig snabbare, pratar snabbare.... ni vet hur det är..
    Det är svårt att förklara vad som skiljer dem åt. Förstår knappt själv trots att jag läst mycket på nätet. Är du nyfiken på borderline så googla men ta inte åt dig i onödan.
    Hur du ska varva ner...? Jag har inte lärt mig det än. Tar ett par stesolid och kör på tills jag däckar/bryter ihop. Inte riktigt de svar du ville ha va? Du skulle kunna ringa akut-psyk och be om råd. Behöver ju inte bli ett långt samtal som tar tid från ditt arbete.
  • Maia
    Wicke skrev 2010-05-05 18:26:22 följande:
    Jaha, bara för att jag varit ledig och way-up så har jag lyckats fara runt på massa loppisar, köpt ett skåp, burit det till nya lägenheten, tapetserat i den, lunchat med en kompis, packat 15 flyttkartonger, stämt av arbetstid med jobben(har två extrajobb för att överleva ekonomiskt) och skrivit klart en rapport (jag pluggar på heltid). När jag nämner det för någon så säger de som vanligt; men guuud va du är effektiv!! som att det är positivt och det värsta är ju att jag tänker; bäst att göra det nu, innan jag blir låg. ..men när jag gör så där så blir ju bara låglägena fan ännu värre. Åh suck! ibland är jag så fitt-trött på skiten och att jag valt att inte medicinera. Blä! Men jag vill inte. Ibland tänker jag, skit samma...jag får väl starta upp medicinerna då men oftast vill jag inte och försöker hålla mig till det. Jag är Bp2 om det är relevant, jo det är det väl kanske när man pratar medicin?!
    Jag tror tyvär att de flesta av oss har den tanken när vi är uppe i det blå, att det är bara att passa på så länge det varar. Som du säger, ju mer hypoman/manisk man blir desto hårdare blir fallet.
    Varför vill du inte medicinera? (om det är ok att fråga) Jag är också Bp2 och skulle för tillfället inte klara mig utan mediciner.
  • Maia

    TigerLily, vilken skit!


    Hur fan kan han ha fått ett jobb där?!
    Verkligen tur att denna mannen kunde komma och hämta dig och stötta dig. Det är ju helt sjukt hur det går till många ggr.
    Hur mår du nu då? Är du lite stabilare? fy fan för att braka ihop så där.
    Massa varma kramar.
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2