• Maia

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    Sonen vaknar 5 på mornarna nu. Liite väl tidigt även för mig.


    Vete tusan vad jag ska fördriva dagen med idag. Jag kan ju inte åka med familjen och hälsa på nån iom att jag är förkyld. Känner mig redan uttråkad.
    Har väldigt dåligt samvet för kläderna jag beställde, törs inte tala om det för sambon. Får förmodligen skicka tillbaka men jag vill inte.
  • Maia

    Hej på er!


    Igår tog jag mod till mig och berättade för sambon att jag beställt kläder. Sa även att jag ska skicka tillbaka så fort de kommer. Han tog det bra. Lite för bra faktiskt för det visade sig att han då erkände en räkning som han inte vågat visa mig. Tro f*n det! Telefonräkning på 800kr. Den kan vi inte betala iom att vi även måste ringa ett annat bolag för att be att få vänta med två räkningar där. Usch! Det är så otroligt stressande med ekonomin. Fast jag är lite osäker. Sambon har ju skickat in ett kassakort för ett par dar sen, han borde väl få lite i mitten av månaden.. ? Jaja, tjat tjat, orkar inte tänka på det nu.
    Ska till Gemet imorgon och egentligen fattar jag inte vitsen. Sitta och äta frukost i en timme först. (!) Sen ska vi väl äntligen få prova på arbetsstationerna.
    Hoppas allt är bra med er! När det är så här tyst i tråden så antingen mår folk för dåligt för att orka eller så mår de tillräckligt bra för att inte behöva prata om det. Hoppas på det senaste. *Kram*
  • Maia
    Anonym (bipolär) skrev 2010-05-03 10:34:45 följande:
    Känner mig så skum på morgnarna... Liksom sliten på mitten! Glad att det är fint väder, vill ut o göra nåt... Samtidigt känner jag mig slö, trött och uttråkad... Kanske sitter i mitten av mano och depp??? Hur e det med dig MAIA? Ska du göra nåt idag?
    Hej!
    Det låter lite som du kanske är i en blandepisod...?
    Idag har jag hämtat mediciner på morgonen, vidare till Gemet (aktiveringsställe) och blev runtvisad och som på beställning -bröt ihop i ångest. Pratade med en av samordnarna som sa att jag där inte ska känna press, jag kan gå ut och röka hur mycket jag vill, sätta mig i avslappningsrum eller bara lulla omkring om jag inte orkar så mycket. Så jag gick ut och rökte och började sen fråga efter det ena eller andra. Tog lite egna initiativ och skurade micro och bänkar osv. Kändes skönt när jag inte hade stressen att fixa allt, vara bäst på allt och få ta allt i egen takt om jag ens vill. De tycker det är ett stort steg bara att jag är där.
    Jag är i köket i väntan på att cafét ska öppna så vi är ganska många i köket i väntan och då finns det inte så mycket att göra.
    Men jäklar vad trött jag vart sen. Sov en sväng direkt, åkte och hämtade sonen, for till en kompis till sambon, hem laga mat och sen sa jag skit med allt och gick och la mig. Vaknade lagom till sonens kvällsmat och vi har nu lagt honom vilket han inte verkar så pigg på. Ändå hade han tagit sin pappa till sängen 2 ggr för att visa att han var trött. Imorgon är vil lediga och det ska bli såå skönt.
    Sorry för långt inlägg men du frågade.
    Går du hemma heltid?
  • Maia
    Anonym skrev 2010-05-03 10:50:22 följande:
    jag får ryck snart! Jag har haft ångestanfall i en vecka nu! Jag får ANFALL! På nya jobbet o allt!!!!
    Har du ingen kontaktperson du kan prata med om tex ångestlindrande? 
  • Maia
    TigerLily skrev 2010-05-03 18:54:43 följande:
    jag mår apa..helt knäckt.. rasar ihop och gråter... sen går det över.. å så brakar jag ihop och bara gråter igen. känns som jag håller på att gå in i en vägg igen..eller ner för ett stup. får panik.
    Massa kramar!
    Har du inget ångestdämpande? (har säkrt frågat förut)
  • Maia
    TigerLily skrev 2010-05-03 18:54:43 följande:
    jag mår apa..helt knäckt.. rasar ihop och gråter... sen går det över.. å så brakar jag ihop och bara gråter igen. känns som jag håller på att gå in i en vägg igen..eller ner för ett stup. får panik.
    *kram*
  • Maia
    Doldis skrev 2010-05-03 20:39:32 följande:
    Jahapp, precis så känner jag. Har haft en fruktansvärd dag med megaångest, höll tillbaka det en del på jobbet men min man fick köra mig till jobbet i morse annars hade jag inte kommit dit, och han fick hämta mig i stan annars hade jag inte kommit hem. Utbrott åt både höger och vänster och tokstressad inuti. Inte för att jag hade nåt stress utifrån, men var så uppvarvad att det kändes som hjärnan skulle flyga ur huvudet på mig. Ändå låg samtidigt på nåt konstigt sätt. Panik, ångest, försökte fysiskt hålla ihop mig själv för jag trodde jag skulle gå i bitar.
    Tur att din man kunde köra dig och hämta. Det tar bort en iaf liiten del av stress. Du har inte chans att vara hemma ett par dagar för att samla ihop dig lite och inte tänka på nåt?
    *kram*
  • Maia

    Doldis, jag har den boken. Har läst den men minns inget för det var förra året när jag var manisk/deprimerad/psykoser/själmordsbenägen. :/ Ska läsa den igen nån dag men för tillfälle kan jag inte koncentrera mig på att läsa.

  • Maia
    Isac1108 skrev 2010-05-04 18:36:52 följande:
    Här vill jag vara med. Är bipolär, fick diagnosen för ca 10 år sen. Är nu 34 och jobbar på att få ett barn till. Har en son på tio och ett barn i himlen. Hoppas att få diskutera med fler om allt möjligt !
    Hej och välkommen!
    Har också ett barn och ett änglabarn. Tänker förmodligen inte skaffa fler barn dock.
    Jag var på en låg dos zyprexa när jag var gravid. Den hjälpte inte så bra, jag mådde väldigt dåligt under grav. Valde också att inte amma då jag ff var på mediciner.
Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2