• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    ... och att jämföra lite tafs med övergrepp blir inte lite löjligt. Jag tror att  dr.kejs skulle vara ganska oliberalisk i sin syn på kvinnor om han utsatts för hälften av vad många av oss utsätts för - av just kvinnor.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Uppsala86 skrev 2010-02-27 01:23:31 följande:
    Det låter fruktansvärt! Var finns dessa män undrar jag? Eftersom jag själv inte träffat på dem.Jag har någon enstaka vän som blivit utsätt för våld/hot/sexuellt utnyttjande av en vän. Men jag känner också flera stycken som blvit utsatta av hot och misshandel av kvinnor, tom. av sina egna mammor! Anser du då att män i allmänhet hotar och är våldsamma mot kvinnor? För det kan jag verkligen inte skriva under på! Jag har träffat tusentals män hittills i mitt liv och de allra flesta är fina, mjuka och trevliga och respekterar både män och kvinnor.
    självklart inte.

    men ett problem är att de flesta män vägrar ta ansvar för sin del i det hela. Eller, rättare sagt - problemet är väl att alla vi vägrar ansvar. Det värsta är ju tystnaden. Att ingen säger ifrån. De säger inte ifrån när de ser sina medbröder bete sig illa.

    jag tänker på när jag som tioåring var på klassresa och vaknade av att en klasskompis pappa tog sig friheter. Hur hans beteende ursäktades och tystades ner av de andra vuxna som var där. "han var ju full!". Ingen anmälning, ingenting. Och på hur han senare ringde och trakasserade och hotade min mamma.

    Och jag tänker på alla gånger jag bett om hjälp och fått svar att jag får skylla mig själv eller att "men så är pojkar, de vill ju bara få kontakt med dig" när jag för femtioelvte gången tryckts ner bakom skolan för att de vill känna.

    Jag kan berätta miljoner historier om kvinnor som aldrig får gehör, om mäns tysta acceptans och om kvinnors resignerande.

    sen tänker jag på männen med makt. och på hur våldtäktsoffer alltid är de som ställs till svars. kvinnor ska ta ansvar för mäns sexualitet och gör vi inte det så får vi skylla oss själva. osv.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Kajsaaa skrev 2010-02-27 01:23:50 följande:
    Håller med dig Lady Dahmer! Tusen tack till dig som formulera detta problem så bra! Blev rörd in i själen av din klarsynthet! Jag är en utsatt kvinna som hjälper andra nu med hjälp av avskyn från övergreppen jag blivit utsatt för av män. Dock vill jag påpeka att även om jag är manshatare i grund och botten beror det helt på min personliga och vänners statestik av de män jag träffat från alla klasser i samhället. Dock har jag träffat fina män också som även hatar andra män. Men i slutändan är det uppfostran som påverkar deras jävliga beteende fast de är fina snavar de ibland ner i grunden av det tillåtna manliga svineriet. Jag hoppas den nya generationer män blir fria från denna betyngande grund.  Röda kyssar till vår kamp mot orättvisan! 
    det gör jag också. Och jag tror att vi går mot andra tider. Vi har blivit medvetna om könrollernas och vår fostrans verkan och hur det missgynnar både kvinnor och män. Jag vill att mina söner (om jag får några) ska växa upp utan en massa krav på manlighet.

    Tack för förståelsen och de kloka orden.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-27 16:27:59 följande:
    Vad fan vet du vad jag blivit utsatt för? Så typiskt feministjävlar, att alltid ha sin jävla offerkofta på sig. Fortsätt med ditt könskrig, var dock medveten om de strömningar som växer sig allt starkare i samhället och som till slut kommer att se till att er vedervärdiga och samhällsfientliga radikalfeminism förpassas till samma dynghög som rasbiologin.
    det var ju du som sa att du också blivit tafsad på.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-27 18:42:26 följande:
    Ja, det gjorde jag, detta såg du som något oskyldigt uppenbarligen. Konstigt att de som tafsade på dig ska hatas medan de som tafsade på mig gjorde något oskyldigt... Fast du kanske tycker att en tonårskille ska uppskatta att bli kladdad på och få skamliga förslag av äckliga gamla kärringar, förlåt, pumor?
    tafs är ALDRIG oskyldigt och aldrig ok. Jag tycker tvärtom att det är förjävligt att det anses helt ok för kvinnor att kränka män - antingen genom att tafsa eller slå. (en kvinna som ger en man en örfil anses ju inte som nåt fel, tvärtom - det romantiseras och nästan uppmuntras) 

    Och tafs? Det liksom skojas bort - tyvärr oftast av män som säger "jag skulle bli glad om nån tog mig på kuken!" när man debatterar mäns sexuella kränkningar mot kvinnor.

    Så nej tafs är inte ok. men det ÄR skillnad på tafs och övergrepp. Och på barn och vuxna.

    Men du kom med en kommentar som jag inte hittar nu, som gav intrycker av att mina upplevelser inte var så farligaör och absolut ingen anledning till att känna som jag g. Men jag kan ha misstolkat.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-27 19:44:16 följande:
    Ja, du lär ha misstolkat det rejält eftersom jag inte har nämnt det innan. Nej, det är inte det minsta kul att bli tagen på kuken av en äcklig kärring och veta att man inte kan göra ett smack. Förstår du varför jag anser att din ts är riktigt dålig och ett utslag för något obehagligt? Förstår du varför jag reagerar på din rubrik och ingress?
    varför skulle du inte kunna göra nåt?

    occh ja jag förstår att min ts är provocerande. det är meningen. det är meningen att väcka känslor och säga det som många kvinnor tänker och känner men aldrig vågar erkänna. Först när man är ärlig så kan man börja förändra.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Rockan skrev 2010-02-28 09:37:24 följande:
    Jag är också en "Manshatare". Varenda känsla som står uttryckt i TS delar jag. Mina erfarenheter gör att jag är på helspänn när en främmande man närmar sig. Jag fick lära mig i unga år att ett nej minsann inte alltid är ett nej & att "killar är såna".Det betyder inte att jag hatar den enskilda mannen, för det gör jag inte. Inte heller betyder det att jag bemöter alla män utifrån min egen rädsla, jag har lärt mig att koppla bort den eftersom jag logiskt vet att inte alla är svin. Men jag hatar machorollen, jag har enormt svårt för manlig homosocialitet & att män förminskas till varelser utan impulskontroll! Jag avskyr att vi tillskrivs beteenden & egenskaper endast utifrån våra kön & att de som står utanför normen förlöjligas. (& Nej, jag ursäktar inte kvinnligt svineri & jag skulle ha full förståelse om en man som blivit illa behandlad av ett flertal kvinnor uttryckte att han hatade kvinnor, förutsatt att han inte hatar den enskilda kvinnan.)
    halleluja!
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-28 10:52:49 följande:
    Varför jag inte skulle kunna göra något? Skämtar du, eller hur många anmälningar om sexuella övergrepp ser du från män och hur behandlas en man som kommer till polisen för att anmäla?
    och där har vi ju en av mina poänger. Mansrollen. Det är tabu för en man att erkänna att han blivit utsatt för övergrepp eller misshandel. han blir utskrattad. inte tagen på allvar. Han är ju MAN och män tycker ju om att få en hand om kuken. Och misshandla dem kan man ju inte, de är ju så stora och starka.

    Men även om man väljer att inte anmla (vilket jag tycker man ska ändå) så finns det andra sätt att hantera situationen. Ta bort händerna, knuffa undan kärringen, skrik och skäll ut na så andra ser och hör, visa missnöje - vad som helst. Jag har aldrig anmält en enda kille men inte fan har jag suttit tyst och låtit det hända heller. (i vuxen ålder menar jag nu, som barn vågar man ju inte annat)
    DrKejs skrev 2010-02-28 10:52:49 följande:
    Sen är det riktigt magstarkt att påstå att många kvinnor känner ett starkt manshat.
    Inte manshat - men rädsla för män. Hur många kvinnor känner du som känner sig helt trygga att gå ensam ute på kvällstid? hur många kvinnor känner du som inte blir nervösa när en främmande man går bakom dem?
    DrKejs skrev 2010-02-28 10:52:49 följande:
     Om du vore ärlig med dig själv så skulle du läsa vad denna feminist har att säga: www.sourze.se/Feminism_–_osäkerhetens_a...
    har redan läst den och håller inte med henne alls.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Triskele skrev 2010-02-28 11:27:58 följande:
    "Majoriteten av män jag träffat är svin."
    Nu tror jag du läst slarvigt.
    Det står faktiskt ingenstans att majoriteten av alla män skulle vara svin.
    Bara att majoriteten av dom hon själv träffat varit det.
    ----------------------------------------------------------------

    tack för att du tydliggör för de som läser slarvigt.

    ang. rasism så tycker jag liknelsen haltar. Hade jag hatat människor pga deras könstillhörighet så hade det varit en annan sak, men nu pratar jag ju om könsrollen.

    Dessutom som specifierar jag ju i ts att jag utgår från MINA erfarenheter.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.