• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    Jag hatar Mannen och allt han står för. Jag hatar könsrollen och allt vad den står för. Det Manliga.

    Jag har blivit utsatt för sexuella kränkningar och övergrepp sen jag var liten.  Inte av en man. Inte av två. Inte av tio. Utan många många många fler. I år. I en livstid. Majoriteten av män jag träffat är svin. Majoriteten av mina vänner har blivit utsatta för sexuella kränkningar och övergrepp. Majoriteten av kvinnor jag haft kontakt med har blivit utsatta för sexuella kränkningar och övergrepp.

    Av NORMALA män med normala liv. De är pappor, makar, vänner - . Inga monster alls. (för ett monster ser man) De är de slags män vars fruar och vänner och barn säger "inte han, han är så snäll så! Inte min man!"

    Jag vet att min bild och mina känslor är färgade av min verklighet och mina erfarenheter, men den vetskapen betyder ingenting. Känslan är ändå där. Jag hatar män. Jag litar inte på dem. Jag blir nervös av dem. De skrämmer och hotar mig.

    Det positiva är dock att detta gjort mig mer övertygad genusförespråkare. Könsroller och könsbunden fostran skapar offer och förövare. Män fostras att vara sexuellt aggressiva, att de ska ta för sig, ragga, inte ta ett nej, de fostras även att vara starka och kraftfulla. Kvinnor fostras att vara passiva sexuellt, att ta emot, att passa upp, att säga ja.

    Och det förlorar vi alla på.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-25 10:03
    jag har skrivit lite mer om just hur vi fostrar pojkar till förövare och flickor till tacksamma offer här:

    www.familjeliv.se/Forum-5-109/m50899574.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-02 19:10
    För er som är extra tröga, saknar läsförståelse eller helt enkelt inte läst ts ordentligt:

    Jag hatar inte individer. Jag går inte runt och är arg hela dagarna eller blänger på och hatar varje karl jag träffar.

    Jag skiljer på den enskilda mannen och Mannen/kollektivet/mansrollen.

    Jag hatar inte människor pga kön. jag hatar mansrollen. Könsrollen. Män är inte sin könsroll. Det är inlärt beteende. En social konstruktion.

    -----------

    tips! klicka på (visa endast) bredvid mitt namn och läs mina andra inlägg om nåt är otydligt.
  • Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.
  • Lady Dahmer
    Triskele skrev 2010-03-02 10:51:06 följande:
    Som jag läst TS så hatar hon mansrollen i första hand, inte män. Att hon tar upp sina s.k. förbjudna tankar och luftar dessa i ett separat stycke tyder på att hon inte låter dessa påverka henne i någon större utsträckning. Hon erkänner deras existens och går vidare därifrån.
    yes yes yes. Det är väldigt skönt att det finns EN person här som förstår precis hur jag menar och tänker.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • TessaS
    Triskele skrev 2010-03-02 10:51:06 följande:
    Som jag läst TS så hatar hon mansrollen i första hand, inte män. Att hon tar upp sina s.k. förbjudna tankar och luftar dessa i ett separat stycke tyder på att hon inte låter dessa påverka henne i någon större utsträckning. Hon erkänner deras existens och går vidare därifrån. Jag är inte rädd överhuvudtaget, men jag är beredd att freda mig nuförtiden. Den enda som egentligen skrämmer mig nuförtiden är jag själv. Däremot är min tillit gentemot främlingar totalt körd i botten, det är den primära skada övergreppen och omgivningens nonchalans lett till.
    Och jag ser inte likhetstecken mellan mansrollen och förövare av någon form. Så jag kan inte instämma, relatera eller förstå.
    Jag känner avsky för människor som begår brott och övergrepp. Inte den roll de råkar ha eller inte ha. Könet är helt ointressant för mig.
  • Triskele
    Lady Dahmer skrev 2010-03-02 10:57:19 följande:
    yes yes yes. Det är väldigt skönt att det finns EN person här som förstår precis hur jag menar och tänker.
    Det påminner mig om den teknik jag fick lära mig i terapin, erkänn känslorna men låt dom inte styra dig. Man ska inte gömma undan det svåra och "fula".
    Kanske därför jag förstår.
  • Lady Dahmer
    Rochefort 10 skrev 2010-03-02 10:55:55 följande:
    Ett nästan ordagrant liknande inlägg skrev du tidigare i debatten, vilket får mig att tro att det är någon annans urpsungliga åsikter du använder dig av, men strunt samma. På det inlägget ställde jag en fråga, på vilken jag tror att jag aldrig fick ett svar, det vore mycket intressant om jag fick ett. Du skriver att män och kvinnor bearbetar trauman på olika sätt, männen blir aggressiva och kvinnor inåtvända och själdestruktiva, jag utgår från att du gör en grov generalisering här, och det är ok. Jag är övertygad om att den olikheten har sin grund i att vi faktiskt sitter på en del biologiska och hormonella skillnader, vilket inte på något sätt berättigar olika maktbeteenden som vädtäkt och misshandel. Men så till frågan, männen agerar utåt och blir aggressiva för att de inte "får" gråta. En kvinnas gråt är däremot helt acceptabel vilket borde vara till stor hjälp i bearbetningen av traumat, men hon väljer ändå att vända sig inåt alltför många gånger och bli självdestruktiv. Varför är det då så begärligt att ändra på mäns sätt att bearbeta trauman? Missförstå mig inte, självklart tycker jag att en man ska kunna gråta utan att för den sakens skulle behöva känna sig omanlig. Men det verkar ju inte som att der kvinnliga sättet är det ultimata. Jag tycker nog snarare att man skulle få fler kvinnor att utagera sina aggressioner, vilket man kan göra utan att andra människor påverkas.
    jag bläddrade tillbaka och kopierade allt jag skrev tidigare för jag orkade inte skriva om allt. Och givetvis generaliserar jag.

    men varför skulle det vara nån annans åsikter? Va fånigt! *s*

    Även om kvinnor får bättre hjälp att bearbeta så utesluts ju inte samhällets skuldbelägning. En del av vår kvinnliga och manliga könsroll är ju att kvinnor anses vara ansvariga för männens sexualitet och handlingar. En kvinna som våldtas eller misshandlas får skylla sig själv. Mannen kan inte kontrollera sig och det är vår uppgift att se till att han inte slår eller våldför sig på oss. Jag tro detta är den bidragande orsaken till att vi väljer att skada (straffa) oss själva. 
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • TigerLily
    Rochefort 10 skrev 2010-03-02 10:55:55 följande:
     Du skriver att män och kvinnor bearbetar trauman på olika sätt, männen blir aggressiva och kvinnor inåtvända och själdestruktiva, jag utgår från att du gör en grov generalisering här, och det är ok. Jag är övertygad om att den olikheten har sin grund i att vi faktiskt sitter på en del biologiska och hormonella skillnader, vilket inte på något sätt berättigar olika maktbeteenden som vädtäkt och misshandel. Men så till frågan, männen agerar utåt och blir aggressiva för att de inte "får" gråta. En kvinnas gråt är däremot helt acceptabel vilket borde vara till stor hjälp i bearbetningen av traumat, men hon väljer ändå att vända sig inåt alltför många gånger och bli självdestruktiv. Varför är det då så begärligt att ändra på mäns sätt att bearbeta trauman?
    väntar med spänning på ditt svar Dahmer.
  • Lady Dahmer
    Triskele skrev 2010-03-02 11:00:57 följande:
    Det påminner mig om den teknik jag fick lära mig i terapin, erkänn känslorna men låt dom inte styra dig. Man ska inte gömma undan det svåra och "fula". Kanske därför jag förstår.
    precis samma tankar har jag haft. jag mådde väldigt dåligt förr. jag skar mig i armarna och var självdestruktiv på flera sätt. jag kände enorm skam över inte bara det som hänt, utan min "del" i det och framförallt alla "fel" känslor som jag kände och tänkte.

    sen insåg jag (med hjälp av en vän) att alla har bra och dåliga sidor och det enda sättet att komma vidare är att erkänna dem. Bekräfta dem. Känna att det är ok att känna som man gör. Det är faktiskt helt ok.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Triskele
    TessaS skrev 2010-03-02 10:57:49 följande:
    Och jag ser inte likhetstecken mellan mansrollen och förövare av någon form. Så jag kan inte instämma, relatera eller förstå. Jag känner avsky för människor som begår brott och övergrepp. Inte den roll de råkar ha eller inte ha. Könet är helt ointressant för mig.
    Ah, men mansrollen möjliggör, genom sitt förtryck av mäns känslor bl.a., skapandet av förövare.
    Det är inte likhetstecken däremellan, däremot är dessa relaterade.
    En av mina absolut mest givande kurser på högskolan var just mansstudier, jag önskar att det fanns möjlighet att fördjupa sig ytterligare utan att behöva spendera tusentals kronor på dyr studielitteratur, som det nu är har jag bara tillgång till enstaka publikationer online, om jag inte tar mig till universitetsbiblioteket.
  • TigerLily
    Lady Dahmer skrev 2010-03-02 11:01:35 följande:
    jag bläddrade tillbaka och kopierade allt jag skrev tidigare för jag orkade inte skriva om allt. Och givetvis generaliserar jag. men varför skulle det vara nån annans åsikter? Va fånigt! *s*Även om kvinnor får bättre hjälp att bearbeta så utesluts ju inte samhällets skuldbelägning. En del av vår kvinnliga och manliga könsroll är ju att kvinnor anses vara ansvariga för männens sexualitet och handlingar. En kvinna som våldtas eller misshandlas får skylla sig själv. Mannen kan inte kontrollera sig och det är vår uppgift att se till att han inte slår eller våldför sig på oss. Jag tro detta är den bidragande orsaken till att vi väljer att skada (straffa) oss själva. 
    VEM säger att en kvinna som misshandlas eller våldtas får skylla sig själv? VAD har du fått det ifrån? Jag förstår inte varifrån du har fått den snedvridna infon ifrån? För det stämmer ju inte alls. Det är ju snarare ett FÅTAL människor som tycker så.
  • Triskele
    Lady Dahmer skrev 2010-03-02 11:04:49 följande:
    precis samma tankar har jag haft. jag mådde väldigt dåligt förr. jag skar mig i armarna och var självdestruktiv på flera sätt. jag kände enorm skam över inte bara det som hänt, utan min "del" i det och framförallt alla "fel" känslor som jag kände och tänkte. sen insåg jag (med hjälp av en vän) att alla har bra och dåliga sidor och det enda sättet att komma vidare är att erkänna dem. Bekräfta dem. Känna att det är ok att känna som man gör. Det är faktiskt helt ok.
    Vad skönt att du kunde ta dig ur spiralen.
    Jag blir alltid glad när människor tar tillbaka sina liv och börjar må bra igen.
  • Triskele
    TigerLily skrev 2010-03-02 11:07:43 följande:
    VEM säger att en kvinna som misshandlas eller våldtas får skylla sig själv? VAD har du fått det ifrån? Jag förstår inte varifrån du har fått den snedvridna infon ifrån? För det stämmer ju inte alls. Det är ju snarare ett FÅTAL människor som tycker så.
    Det är så man blir bemött av dom allra flesta tyvärr.
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.