• Hurley

    Till er som inte kan gå ner i vikt

    La Lola skrev 2010-02-24 12:59:25 följande:
    Du missade va att jag skrivit att nu är på väg att gå ner i vikt? Ca 4 kg på en månad. Det tycker jag är rätt ok iaf.
    Ja, det missade jag. Sorry. Det är ju toppenbra!
  • Hurley
    bridezilla skrev 2010-02-24 13:03:09 följande:
    Inte f*n är det för att man vill vara hälsosam iaf, för det knappast ngn påstå att piller, pulver m.m. är. Däremot så känner sig många säkert pressade av de ideal som råder, trots att idealen fortfarande är långt ifrån sunda. Faktum är ju att det är betydligt farligare att vara underviktig är att vara överviktig.
    Jag förespråkar inte svält eller att väga för lite. Jag tycker man ska väga lagom i relation till sin längd, muskelmassa osv.

    Vi i västvärlden håller på att äta ihjäl oss och när man ser reaktionerna i den här tråden är jag inte förvånad över att vissa ser ut som de gör i dagens samhälle.

    Det handar INTE om ideal eller skönhet utan HÄLSAN!
  • Hurley

    Jag förstod att det skulle bli så här. Jag vill bara klargöra några saker innan jag tar min normalviktiga röv och går ut i solen.

    1. Jag tycker inte att alla ska vara trådsmala för att leva upp till ideal. Man ska ha en hyffsad vikt för att må bra.

    2. 98% av alla överviktiga kan gå ner i vikt genom att äta mindre och nyttigare. De flesta av er är dock så upptagna med att hitta ursäkter och försöka övertyga hela världen att ni är super duper lyckliga och aldrig skulle vilja gå ner ett kilo. Om detta var helt sant varför blommar bantningsindustrin? Varför ökar antalet GB lavinartat?

    3. Jag ser inte ner på överviktiga lika lite som jag ser ner på rökare. Jag undrar dock varför man väljer att skada sin kropp och bara låta problemen fortsätta.

  • Hurley
    bridezilla skrev 2010-02-24 13:11:55 följande:
    Jag håller inte med, jag tror inte ngn på allvar tror att det är hälsosamt att leva på pulver eller äta skumma piller som man köpt på nätet.
    Men det ska man inte göra!! Man ska äta lite och nyttigt. Lätt som en plätt!
  • Hurley
    Juno skrev 2010-02-24 13:33:10 följande:
     Präktigheten vet inga gränser
    Men du... Din bitterhet genomsyrar alla dina inlägg. Det är inte präktigt att ta hand om sin kropp.
  • Hurley
    oOMayaOo skrev 2010-02-24 13:24:47 följande:
    Oops. såg precis att det bara finns en dålig bild på mig som inte är speciellt nära.
    Skulle behöva veta hur lång du är för att kunna göra en gissning.
  • Hurley
    Juno skrev 2010-02-24 13:42:22 följande:
    ...men att lägga sig i vad andra gör och framhålla sin egen förträfflighet
    Men jag lägger mig inte i! Jag ställde en enkel fråga bara. Jag är inte förträfflig på något sätt. Jag är helt normal med goda och dåliga sidor som alla andra. Men jag tar hand om mig själv för min egen och mina barns skull.
  • Hurley
    oOMayaOo skrev 2010-02-24 14:15:40 följande:
    Men nu har jag ingen bra bild. men du kan ju gissa på den bilden jag har där. Jag är 178
    Är det du som sitter på båten där? Då skulle jag gissa på 90-100 kg.
  • Hurley
    hemljuvahem skrev 2010-02-24 14:00:22 följande:
    VAD är lycka? Att vara snygg och smal?
    Jag är lyckligare när jag är smal, helt klart. Jag trivs i mig själv, jag orkar mer, sover bättre, är på bättre humör, orkar leka mer med barnen osv.

    Det är ju inte så att man blir lycklig för att man är smal men det hjälper.
  • Hurley
    Fidanishte skrev 2010-02-24 14:00:00 följande:
    Och jag har alltid undrat varför inte knarkare slutar knarka när de vet att det är dåligt? Eller rökare inte bara slutar köpa cigg? Eller alkoholister slutar dricka?Eller de med ful nära bara opererar den? Eller de med stora fötter bara binder ihop dem elelr hugger av dem?Allt är inte svart eller vitt i världen. Matmissbruk är ett av de svåraste missbruken man kan ha. Det krävs enormt mycket av dig för att klara bryta ett matmissbruk.Man ska ändra sina vanor, äta mat man inte är van vid, motionera, få hela sin familj emd sig på det nya eftersom det är svårt att äta keso och skinka när gubben svullar pizza och läsk!
    Varför är det svårt att äta keso om din man äter pizza? Vad händer med dig om du äter keso när han sitter och svullar pizza?
  • Hurley
    oOMayaOo skrev 2010-02-24 14:42:25 följande:
    Alldeles rätt. Anser du att jag dras med "massvis av övervikt" som du skriver i ts?"Jag har länge undrat hur man förblir väldigt tjock? Jag ser det runt omkring mig dagligen, hos vänner, släktingar, på jobbet och ute på stan. Människor som dras med massiv övervikt, vissa upp mot 100 kg. Det bantas till höger och vänster med olika metoder, pulver och soppor. En del genomgår till och med kirurgiska ingrepp (!) för att bli av med övervikten. Hur hamnar man där?"Känner du nån av min storlek som har gjort nån form av "viktoperation"? Jag menar eftersom du skriver "vissa upp mot 100 kg"?
    Men jag skrev att det finns de som drar på 100 för mycket! Om du väger 100 kg drar du inte på 100 kg för mycket, eller hur?
  • Hurley
    Jickan skrev 2010-02-24 14:45:10 följande:
    Du är aldrig sugen på Pizza eller? De e ju ingen skillnad på en tallrik Keso och en god pizza...... bara undrar?
    Jo visst är jag sugen! Är det det problemet är? Att man MÅSTE äta det man är sugen på? Ja, då är det ju svårt att banta.....
  • Hurley
    Vemi skrev 2010-02-24 15:08:06 följande:
    Snacka om "Tråd of the day"! Shit vilken anströmning med inlägg.Jag tycker ändå att diskussionen här är på en relativt bra nivå. Förstår inte alla dessa "påhopp" som folk skriver om? Var är de? Ingen har sagt att ngn är ointelligent för att man är tjock eller smal? Och som många andra sagt, skit i BMI, gör en fettmätning istället, som sagt kan många smala vara jättefeta på insidan, i vener o sånt...Och detta med gym. Jag har själv jobbat på gym och det fortfarande lite då och då och ALDRIG att jag eller mina kollegor tänkt "vilken fet människa, vad gör han eller hon här?" Istället blir jag uppriktigt glad och tänker att va kul att personen bestämt sig för att komma i form och satsar. Grejen är att många tror att folk bryr sig mer på gym än vad de faktiskt gör. Ta chansen att boka en instruktion eller motivationssamtal.Man måste ju vilja gå ner i vikt för att gå ner... ( om vi pratar övervikt till normalvikt) och det var nog DE som TS ställde sin fråga till. Om man vill gå ner i vikt, hur kommer det sig att du inte gör det? Får du ångest? Mår du dåligt på något annat sätt? Jag tror inte hon ville sätta dit dig som har några kilo extra men som trivs med det. Men övervikt är inte hälsosamt, kommer aldrig att bli.
    Precis! Jag pratar inte om småmulliga med lite trivselkilon här och där. Jag pratar om människor som lider av fetma, som riskerar sin hälsa. Vad är det som händer med dessa människor, psykiskt och fysiskt, om de slutar äta skräp och äter mindre och nyttigare? Vad är det som gör att det är så svårt? Jag ser inte ner på någon människa.
  • Hurley
    Pejgan skrev 2010-02-24 14:53:55 följande:
    Ingen kommentar TS?
    Förbränner man mer än vad man får i sig går man ner i vikt. Så enkelt är det. Jag anser inte att man ska svälta, det är inte bra för någon. Jag skulle gissa på att jag fick i mig ca 1100-1300 kcl om dagen under min viktminskning. Det är inte svält.
  • Hurley
    Tusentand skrev 2010-02-24 14:58:16 följande:
    185 kg tung kan jag säga att jag använder mat som belöning. När man gjort något bra, vad kan bli ännu bättre om inte en god måltid?Jag använder mat som tröst. När jag gjort något jobbigt, vill jag ha mat för att "lugna ner mig" (använde förr cigaretter)Jag använder mat som underhållning. Se en film utan att tugga på något fett och riktigt gott är nästan omöjligt.Jag ser fram emot att äta. När jag inte fått äta det jag vill när jag vill det blir jag ledsen, allt känns meningslöst.Jag kan klara en lång tid utan extra god mat om jag bara vet att jag kommer få den snart.När jag tänker på att jag inte får överäta någonsin mer för att jag måste gå ned i vikt vill jag inte leva mer.
    Tack! Äntligen en som kan förklara utan att ta illa vid sig. Det måste vara jobbigt att känna så =(
  • Hurley
    dotty skrev 2010-02-24 15:13:44 följande:
    men jo, det är ju precis sätta dit oss ts gör när hon säger att det är så enkelt att gå ner i vikt så varför gör vi det inte. det är INTE enkelt att gå ner i vikt för alla människor. vissa av oss KAN INTE gå ner själva för våra kroppar sparar på ALLT som kommer in i munnen. alla människor har inte samma ämnesomsättning.ok att hon frågar varför vi inte går ner i vikt, det är berättigat och en nyfiken fråga. men att lägga  till att det är enkelt att gå ner i vikt och att alla kan göra det om de vill är att trycka ner dem som inte lyckas.
    Äter man mindre än vad man förbrukar under ett halvår går man ner i vikt. Det är faktiskt inte svårare än så. OM man nu inte lider av en ämneomsättningsrubbning eller dylikt. Det är få människor som är tjocka pga sjukdomar. Om du är en av dem så är TS inte tillägnat dig.
  • Hurley
    dotty skrev 2010-02-24 15:27:32 följande:
    nej det är faktiskt inte så enkelt.ca 20% av alla kvinnor lider av pcos. ett av symptomen på pcos är övervikt pga problem med insulinet. (är inte helt insatt i hur det fungerar dock, men det är segare att gå ner i vikt bland annat eftersom insulinet binder fett eller något liknande).pcos är bara en av många olika sjukdomar/syndrom som kan ligga till grund för övervikt. och med tanke på hur stor andel som har pcos så känns det inte vidare omöjligt att mååååånga människor har problem med vikten pga sjukdom.utöver fysiska sjukdomar har vi även matmissbruk vilket inte heller är det lättaste att bryta.det är riktigt elakt att säga att det är enkelt att gå ner i vikt för alla. var nyfiken på våra orsaker till övervikt, men döm oss inte.
    Men HERREGUD!! Jag har ju skrivit tusen gånger att jag vet att det finns de som är överviktiga pga sjukdomar, mediciner och dylikt. Inlägget är inte riktat till er!

    Ok?
  • Hurley
    dotty skrev 2010-02-24 15:33:39 följande:
    MEN HERREGUD! fattar du inte att jag menar att många, många, många av de som är gravt överviktiga är antingen sjuka eller matmissbrukare?jag tror det finns ytterst få överviktiga som är det för att de bara är lata eller inte bryr sig. därmed är ditt inlägg riktat till ytterst få personer.
    Men ett missbruk går att göra något åt! Ett missbruk är inte ett beroende utan ett missbruk är att man överdriver något. Kan vara spel, mat, shopping, sex osv. Man är inte kemiskt beroende utan man missbrukar.

    Det jag ville veta var vad som händer med en människa som missbrukar mat om de inte äter så mycket utan lite och nyttigt. I kroppen och själen.
  • Hurley
    Anna Paulita skrev 2010-02-24 15:42:47 följande:
    I ditt inlägg låter det som om att orsaken till att personer är överviktiga beror på att de inte vet hur de ska äta. Och den åsikten du verkar ha är allt annat än ovanlig. "Det är ju bara att lägga om kosten och röra mer på sig".Jag skulle vilja påstå att det inte är så bara, för jag vill även påstå att den största orsaken till grav övervikt, dvs riktig fetma handlar om att en människa har ett matmissbruk. Man missbrukar maten så som andra missbrukar droger, och inte sjutton brukar man säga till en person att, "det är ju bara att sluta skjuta upp, att sluta med heroin är det enklaste som finns".För många år sedan såg jag ett program om övervikt och enligt det programmet var det ungefär 10% av alla överviktiga som var överviktiga på grund av att de inte visste hur de skulle äta rätt. Så ditt tips funkar nog skitbra på de 10%, har du något förslag på vad man ska göra med de resterande 90%?
    Ett missbruk är inte ett beroende. Du blir kemiskt beroende av droger och får livsfarliga abstinensbesvär när du slutar. Vilka abstinensbesvär får du om du äter ett äpple istället för en bulle? En skiva grovt bröd utan smör med skinka istället för en rostmacka med smör och ost? En näve osaltade nötter istället för chips? En banan istället för tårta?
  • Hurley
    dotty skrev 2010-02-24 15:49:47 följande:
    såklart man kan göra något åt det! men man kan inte påstå att det är en enkel sak att fixa, som du ju påstår i ts.jag motsäger mig inte dina frågor. de är intressanta. dock ogillar jag att du måste slänga in det dömande "det är enkelt att gå ner i vikt". med de orden förminskar du allas våra viktproblem.men för att svara på de frågor du ställer som jag anser vettiga ;).jag missbrukar mat för att det inte är någon ide att göra något annat. jag går inte ner i vikt med "normal" kost, varför ska jag inte "unna mig" att snaska gott då? jag kommer ändå vara gravt överviktig hur jag än gör.jag missbrukar även mat för att jag har dålig självkontroll. jag ORKA INTE hålla den superstrikta kontrollen jag behöver för att ens stå still i vikt.när jag äter tillräckligt lite är jag konstant hungrig, trött, seg, orkeslös och kan inte hålla på med en av mina hobbys (matlagning/bakning) och därmed blir jag även ledsen och nedstämd i allmänhet.jag missbrukar även mat för att jag har ett kolhydratberoende. äter jag inte kolisar mår jag fysiskt bättre, men det är såååå jävla kämpigt att låta bli. jag är beroende, suget är för stort.och ja jag tänker göra något åt mina problem. men mina åtgärder är inte enkla och baseras inte på enbart ett beslut, utan de ingår nog i den kategori viktminskningsmetoder du inte kan förstå.
    Alltså, jag förstår att det lät lite väl präktigt och dömande när jag skrev att det "är enkel". Det jag egentligen menar är att rent praktiskt är det enkelt. ALLA vet ju vad som krävs. För mig handlade det bara om att bestäma mig. Det är inte lätt under resans gång. Jag var hungrig, jag var sugen, jag blev trött och grinig, jag kunde känna att jag inte hade något roligt att se fram emot på helgerna eftersom jag varken åt skräp (som ALLTID är godast =) eller drack vin. Men det går att härda ut. I alla fall för mig. Det jag undrar är hur andra, som inte lyckas, mår när de bantar? Om man ger upp trots att man har en kraftig övervikt måste man ju må piss av nyttig mat? Så pass att man säger till sig själv "jag väger hellre 30 kilo för mycket än att äta nyttigt för DET är rena döden".
Svar på tråden Till er som inte kan gå ner i vikt