Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag ska sy en mössa i interlock, storlek bebis, typ 0-6 månader någonting. Är det ngn som skulle kunna ge mig mått omkrets och höjd så jag kan knåpa ihop en utan att riskera att den inte kommer få rätt storlek?

  • Ogabinne

    Jag har precis uppdaterat en blogg någonstans med vintermössor och halsdukar i vågade ränder till mina barn. Ihop med deras nya klarröda name it overaller kan jag faktiskt inte låta bli att längta liiite till vintern.

  • Ogabinne
    diggling skrev 2010-10-18 17:42:32 följande:
    Jag har en fråga till er som säljer plagg. Har ni fått nå reklamationer pga att tryckknappar släppt eller att tyget gått sönder runt knappen?
    När ni säljer, talar ni om för köparen att de ska peta in en nagel mellan knapparna för att lossa dem?

    Har just sytt färdigt en klänning och håller på att banka knappar (i dubbel babymanchester), men jag tycker det känns lite osäkert att dra isär knapparna.
    Borde jag haft mellanlägg i vikningen? Hade det ens hjälpt?

    Har ni några andra tips?
    Jag har aldrig fått en sådan reklamation, men en gång fick jag ett mail om att sömmen i ett par byxor gått upp. Jag tog tillbaka dom trots att de var använda och tvättade, och sydde ett par nya. Tryckknappar har jag faktiskt aldrig varit med om att de släppt eller tagit sönder tyget. Kanske jag haft tur?
  • Ogabinne
    sarahl skrev 2010-10-18 07:51:44 följande:
    Någon som använt stoff o stils sweatshirttyg? jag funderar på att sy lite dressar till mellan pojken då jag tycker han börjar bli lite stor för all velour!
    Jag har använt det och gillar det mycket! Flossade insidan är sååå mjuk och gosig!
  • Ogabinne
    Knastroll82 skrev 2010-10-18 21:16:12 följande:
    Jag tog 300 st, tre färger, storlek 3,4x4 cm med vikning och gav runt 400:- ink frakt.
    Gode värld vad billigt om man jämför med minanamnband! Jag gav 308 spänn för 75 st sist. Dags att byta leverantör känns det som.
  • Ogabinne

    Nu har jag fått svar på mailet till ottobre, tidningen skickades till mig den 14 oktober, alltså i torsdags. Tisdag idag och än har den inte kommit. Tar det sån tid från Finland?

  • Ogabinne

    Jag har en fråga angående Lable beställningar. Om man vill ha sin logga på en vikt lapp, med samma logga fram och bak, ska man rita upp den sådan då eller räcker det med att man skickar själva ritningen på loggan och säger att den ska vara dubbelvikt och finnas på båda sidorna, så ordnar dom det? Jag såg även på Kanotilia (heter hon så kanske) blogg, där hade hon lagt upp bilder där både mått och vikningslinjer osv fanns på bilden, ska jag rita ut dom på min ritning eller är det dom som gör det och mailar tillbaka?

    När jag anger måtten till dom, ska jag räkna in sömsmånen då?

    http://4.bp.blogspot.com/_xx5Jj9MVkqw/TI4qhuKhc1I/AAAAAAAABWM/EAZp_jSVH0U/s1600/WWL.jpg

  • Ogabinne
    Skumboll skrev 2010-10-19 12:40:31 följande:
    Jag har inte använt mig av worldwidelabel men jag ritade upp både framsida och baksida och jag la till sömsmånen själv. Men vad gäller sömsmånen går det säkert bra vilket som, bara du tydligt skriver om det är inkluderat eller inte.
    Okej, det är så jag gjort, ritat upp hela alltet med fram och baksida. Är lite osäker på storleken. Jag vill ha vikbara, så de blir långsmala. Är 4x4 cm inkl sömsmån en lagom storlek? Hur mkt sömsmån behövs egentligen? En halv cm på båda sidor kanske? Kanske 4+4,5 cm är bättre? Näe, nu gick jag och hämtade måttbandet och såg hur stort det skulle bli. Jag tycker 1,5 cm på båda sidor blir alldeles lagom. 4 cm då, då är 1 cm sammanlagt sömsmån. Längden 4 cm. Tjoho som jag svamlar!
  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2010-10-19 12:43:04 följande:
    Nu har jag sytt vimplar. Bra liten present till brorsonen som skall få flytta in i ett nytt rum. Snabbt och enkelt att sy var det också

     


     
    Tjusigt!! Blått och grönt är ju så fint ihop!
    Mina barn ska också få blått och grönt i sitt rum, fast med rosa också. 2 rosagalna pojkar så kan man ju inte säga nej till att åtminstone få inreda liiite rosa nu när man aldrig fick någon flicka.
  • Ogabinne
    plura skrev 2010-10-19 16:54:17 följande:
    Finns det nån bra sida för att se på olika typsnitt, ska beställla namnlappar -äntligen.
    Har googlat men får upp så mycket konstigt då -typ Mina namnband fast några fler typsnittsalternativ.

     
    Du kan ju gå in i Word eller Paint för att se typsnitt?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd