Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-10-10 18:46:15 följande:
    Fick till en livebild också:


     
    Halleduttan så söt!
  • Ogabinne
    Eddiesmamma skrev 2010-10-10 20:44:48 följande:
    Jag funderar på att sy ett bb-kit till kommande bebis.
    Nu undrar jag vilket tyg som passar bäst till body och byxa.
    Vad ska jag helst välja om jag väljer mellan interlock och jersey?
    Är intresserad av skillnaden oxå.

    Sen undrar jag om man "måste" ha muddtyg som kantning (på tex bodyn) och nertill som just mudd på byxorna?

    Innerligt tacksam för svar  {#emotions_dlg.flower} 
    Interlock är lite tjockare och lite stummare än jersey, det är en smaksak vilket som är bäst, man kan använda båda två. Jerseyn är lite tunnare och sladdrigare att sy i, men håller å andra sidan ofta lite bättre i form i tvätt. Jag själv brukar föredra jersey till tröjor och mössor, medans jag gillar interlocken bättre till byxor och filtar.

    Du kan kanta bodyn med antingen muddtyg eller interlock eller jersey. I byxorna behöver du antingen mudd i midjan eller resår.
  • Ogabinne
    ak74 skrev 2010-10-11 17:10:28 följande:
    Gissa vad som låg i brevlådan när jag kom hem från jobbet i dag!!

    MITT REGISTRERINGSBEVIS för varumärkesansökan

    Nu är det bara att köra på... Väntar på mina nya lappar också...

    Sambon har rest iväg på jobb... Ska vara borta i 5 veckor. Hoppas barnen sköter sig så jag hinner producera något på kvällarna. Har jag sagt att jag fått jobb också? Nu är dagarna fulltecknade... jobb på dagarna, träning för mig och barnen på kvällarna och så sy lite in emellan... Jag kommer att sova gott om nätterna... 
    Grattis!!
  • Ogabinne
    Kaja skrev 2010-10-11 19:07:02 följande:
    Hurra! Jo, det var jag som föreslog det. Känner mig lite som en gammal moster eller gudmor till ditt företag! Synd bara att jag inte har fått tummen ur och reggat mitt eget.

    Fast, jag borde verkligen göra det nu. Men, det är som det är.

    Nu har jag fått fråga på Pippi-tokig sexårig tjej och treårig traktortokig kille. De behöver ha julklappar och hon vill ha förslag på något som man kan sy/göra. Kläder är ju praktiskt, men kanske inte så kul. Tanken var att sy påslakan, men det blir ju så attans dyrt med den mängden tyg. Det är sånt jag syr till mina barn, men kanske inte till andras.

    Vetevärmare med lämpligt motiv, kanske småpåsar i vaxduk. Men sedan var det stopp! Vad sjutton syr man?
    Om du syr ett överkast eller så i lappteknik kan du ju använda färre dyrare pippibitar och dryga ut med enfärgade billigare tyger på övriga bitar? Eller kuddar att lägga på sägen, då kan man ju använda ett enfärgat som baksida. Vimplar går det inte åt så mkt tyg till. Om flickan gillar dockor, kanske dock sängkläder? Påse med favoritmotivstyget med lego/böcker/målarböcker eller annat i? Små förvaringskorgar till pennor eller annat småplock barn kan tänkas ha?

    Värst vad inspiration jag fick nu då, vore bra om jag kunde komma på idéer till mig själv också, här har maskinen sovit gott hela dagen!
  • Ogabinne

    Frida, Så söt!!! Jag trodde du lagt in en ny bild på samma tjej, gud vad lika dom är!

    Jag drömde att jag sydde en filt inatt. Rosa filt med hjärtaplikation i samma rosa tyg. Den syntes knappt men jag tyckte att det var riktigt fint i drömmen. Skadad man är.

  • Ogabinne
    Lind1981 skrev 2010-10-12 11:33:12 följande:
    Nu har min nya symaskin kommit....det blev en pfaff 1132.
    Nu skall jag bara lära mig sy på den.
    Jag har även en fråga till er som juka filtar typ nuttefiltar och vagnsfiltar och så likanade....jag tänkte ha ett interlock eller jersey tyg på ena sidan och velour på andra sidan och bandkanta runt om....måste man typ "limma ihop" tygena innan eller räcker det att overlocka ihop dem i kanterna och sedan bandkanta?
    Du behöver inte fästa dom mer än i kanterna som vanligt.
  • Ogabinne

    Frida, det blev ju superfint!!

    Knastroll, det brukar bara ta en arbetsdag för leverans från Jofotex, men jag såg precis att det stod att pga sjukdom kommer leveranserna ta lite längre tid denna och nästa vecka.

    Jag är i beställningstagen hos jofotex precis, när beställde du? Så man har någon liten hum om hur länge man kan tänkas vänta nu när de har det lite svårare med snabba leveranser...

    Jag börjar fundera på vart min Ottobre tidning tagit vägen. 3 veckor sedan beställning på lördag. Här gäller det att inte ha bråttom!

  • Ogabinne
    Knastroll82 skrev 2010-10-14 20:43:14 följande:
    Ogabinne > Det är en vecka sedan jag fick orderbekräftelsen... Hoppas den kommer SNART!
    Oj då, det är man inte van vid med Jofotex! Dom brukar man alltid kunna lita på att det kommer på en dag eller max ett par.
  • Ogabinne

    Jag fick inte min Ottobre tidning idag. Det stod 3 veckors leveranstid men jag tyckte det lät alldeles för länge, tänkte de kanske skrivit så för att reservera sig. Och någon annan här fick den ju på en vecka! I morgon är det 3 veckor sedan jag beställde. Tråkigt!

  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2010-10-15 19:34:15 följande:
    Mala dem och hör vad som hänt.
    Ja jag ska nog göra det, känns som att den borde kommit vid det här laget. Såg att deras mailadress är finsk, kan man maila på svenska eller ska man skriva på engelska?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd