Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    GOBLIgobli skrev 2010-04-29 18:28:44 följande:
    *vinkar till vän* Hos frissan. Har haft syorken lite vid fotknölarna på det senaste men jobbar på´t.
    Samma här med syorken. Men för min del så ju mindre jag syr dessto mer hänger jag vid dumburken
  • Mimmi 71
    Minxy skrev 2010-04-30 00:31:24 följande:
    Eftersöker tips till hur man får en v-ringning snygg....Sydde en tröja med v-ringning till sonen idag, men hur jag än pysslade och hade mig med mudden så blev det ändå lite rynkigt/manetaktigt vid halslinningen.Någon som har ett superbra tips kanske?Följde Geckos tutorial i hur man syr en v-ringning, men det blev som sagt ändå inte riktigt bra
    När jag sydde v-ringat så valde jag att göra kantband istället för bred mudd för att det inte skulle dra sig. Tycker det blev snyggt det också. Nere i v-et så gjorde jag en stickning för att få till.

    http://1.bp.blogspot.com/_FREOH7nOP6E/S2hka9O3ydI/AAAAAAAAD3Y/LFzR7oBWXmE/s1600-h/traktortr%C3%B6ja.gif
  • Mimmi 71
    tinni78 skrev 2010-04-30 10:42:36 följande:
    Alla ni som har sytt länge och säljer deklarerar ni för försäljningen? Har ni det som företag eller hobbyverksamhet? Om ni har det som hobbyverksamhet, har ni då koll på vad ni har för intäker och kostnader? Eftersom man till viss del säljer via nätkontakter så är det ju lätt för skatteverket att "kolla upp" att man har sålt något. Sedan är ju chansen väldigt liten att man får något överskott med tanke på hur mycket det kostar med tyger och övrig utrustning.
    Deklarationedags?

    Jag kör fortfarande med hobbyverksamhet och ännu har jag inte gått med vinst (köper för mycket tyg ) så det behövs därför inte tas upp i deklaration. Dock måsta alla papper, kvitto, bokföring sparas ifall det blir kontroll/revision. Funderar på att klättra upp ett steg och låta sömnaden bli firma, har både en enskild firma och ett aktiebolag som bara ligger och "vilar" .
  • Mimmi 71

    Äntligen så har jag fått gjort något sömnadsrelaterat. Visserligen har jag inte suttit vid symaskinen idag men det har iallafall blivit 13 tröjor och 4 klänningar tillklippt. tidigt imorgon bitti så skall symaskinerna gå varma Lilleman brukar vakna vid 6-tiden och då är det sömnad som gäller. Lillemannen sätter jag vid TVns barnpogram. Lyckliga jag som har TV i direkt anslutning till syrummet

    Nu är det damsugning som gäller för snart kommer gäster som skall fira valborg med oss. De skulle ha kommit igår, men jäkt, stress och trötthet gjorde att vi bestämde oss för att fira valborg en dag som var helt arbetsfri (inser att fredagar inte fungerar för gäster, när man landar i soffan efter en arbetsvecka är man slut ).

  • Mimmi 71

    Stoff & Stil har bra ocg billiga tryckknappar. Om du köper lite större förpackningar (50 st) så köper man till verktyget (kostar endast några kronor) separat.

  • Mimmi 71

    NÄr jag sätter dem i fyrdubbelt kantband så är det lite pilligt för att få ut alla taggarna innan man hamrar dit dem. Gör lite ont i fingerspetsarna, men annars tycker jag att det fungerar bra. Tröttnar man på att hamra så kan man alltid köpa en prymtång (100-150 kr) och tillhörande prymknappar (betydligt dyrare än S&S) så är det enkelt att trycka fast knapparna.

    Själv har jag en KAM-press som är superenkel att använda, men kostar betydligt mer.

  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-05-04 10:26:00 följande:
    Ååååh! jag önskar att dygnet hade 59 timmar. Jag har så himla mycket som jag vill sy, men nu när trädgårdssäsongen kräver sitt så blir det färre och färre timmar vid symaskinen...
    Eller 72! Härligt att få till vuxensömnad, själv har jag en hel del tyger inköpta för just detta, men jag har inte kommit längre.
    bakabakalitenkaka skrev 2010-05-04 10:05:42 följande:
    Nån som vill komma hit o lära mig kantbandaren till cp´n? Vi är allt annat än vänner :( Vad använder ni, interlock eller jersey? Jag har jersey och den bara glider iväg. Och, hur gör ni för att få exakt 42mm bred remsa? min blev 40 bara och jag tyckte jag mätte noga...
    Jag använder också skärmatta och linjal, och kantar mestadels med S&S stretchjersey/mudd. Skall det exv vara nedtill på en klänning så kör jag med interlock för att det inte skall dra ihop sig. I helgen påbörjade jag sömnaden av de 15 tröjor/bodies jag klippt till. Det var toppenskoj att sy (har ju haft ett längre uppehåll med total avsaknad av energi) och CoverPron fungerade mer än bra. Breda och snygga täcksömmar och kantband utan ett enda hoppstygn. Den gick som en dröm!
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-05-06 09:08:53 följande:
    U vellkomm! Fast jag var inte först med det visade det sig, fick kommentar från en som i sin blogg t o m hade gjort en fototut på hur man kunde göra. Dock inte likadant som jag gjorde.
    Och jag har ännu inte hunnit testa detta än. Måste försöka få till detta, men nu det kollektion som gäller och då kör jag på gamla beprövade metoder .

    Idag skall jag hämta lilleman redan kl 1300 och sedan blir det sömnad som gäller, det fina vädret till trots. I morse jublade jag över att SMHI utlovade regn till helgen Då kanske det blir sömnad i lugn och ro istället för att hinna med sömnaden utöver vårstädning av sommarstuga

    I "Liköping" ha jag ju känningar men sedan skall det ju vidare ifrån mig och då tror jag inte man tjänar på detta. Om hon skickar en pressarfot för 12 kr så kör hon nog med postens porto och billigare än så kan ju inte heller jag leverera.
  • Mimmi 71

    Inget sytt ännu, middagsluren med lilleman blev lite senare än vanligt och jagfick mig lite vila jag också. Men nu är jag nog pigg hela kvällen

    Mari: Vi bor ju inte så fasligt långt ifrån varandra så jag tror ärligt talat inte vädret kommer att skilja så mycket. Vi får väl se vem som drar vinstlotten

    Nepp, nu är det kaffedags och sedan är detsystugan som gäller. Sambon få (bara för han jobbar lång dag ) ta hand om helghandling och matlagning.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd