Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Pumpalicious skrev 2010-05-12 06:01:56 följande:
    Någon mer än jag som väntar paket från JNY? Betalade för 2,5 vecka sen (närmare tre faktiskt) och fortfarande inget paket. Har mailat Jenny tre gånger men inte fått svar...
    Jenny har massor att göra - flyttar till nya lokaler samtidigt som en hel mängde nya tyger har kommit och skall skickas ut. Paketen kommer nog inom kort. Väntar själv på ett, eller rättare sagt två  
  • Mimmi 71

    Säger som det sagts tidigare - användern man resår så skall man göra den större än midjemudden för annars blir den för hård om magen. Det finns ju lite olika hårdheter på bred resår men vanligtvis så brukar jag göra midjeresåre bara någon cm mindre än midjemåttet, medan mudden görs betydligt mindre.

  • Mimmi 71
    lilla sol skrev 2010-05-12 14:06:41 följande:
    Har du något bra tips för att få knapparna rakt i grenen? Jag tycker jag brukar mäta men väldigt ofta känns det som att ena "benet" blir större än det andra. Antar att jag borde nåla där jag tänker sätta knapparna och försöka känna att de är lika stora
    Jag brukar mäta och rita dit markeringar med en penna som försvinner om en stund. Vad är det den heter?
  • Mimmi 71
    Stratus skrev 2010-05-12 14:39:56 följande:
    Nu ska jag hem och banka i lite knappar! Och kanske brodera en flamingo.
  • Mimmi 71
    Skumboll skrev 2010-05-18 11:01:28 följande:
    Mitt svar är - jersey jersey jersey. Syr sällan i något annat, för jag tycker interlock är för tjock och tappar formen.  Nu funderar jag ändå på att köpa det blå klövertyget, även fast det är interlock, bara för att det är så himla fint.   
    Men sommarbyxor är toppen att sy i lite kraftigare interlock, då velouren är enligt mig för varm. (säger den som vill vara lite tvärsemot )

    Nu skall jag ned till systuga och försöka få klart några muddjeans. Skrev fel till bibbi och fick istället en grå skräddarkrita istället för en grå sytråd (så är det när man använder sig av gamla excelfiler och bara klipper och klistrar ) så jag fick åka ned till lokal tygaffären (endast gardiner) och köpa 2 rullar grå sytråd. 100 m/rulle för 22,50!!!!!
  • Mimmi 71

    Till mina älskade maskiner så fungerar Bibbis TorTak kanonbra, så jag köper inga andra. Men även om Bibbi är snabb med leveranser så vill jag köra igång med mina muddjeans NU (gå iväg med dig till systugan då? ) Det blir en del stickningar och sömmar på jeansen och jag har 9 st att sy så jag köpte 2 rullar på en gång. Orkar inte åka ned igen om den tar slut För min del känns det som det inte är hela världen att köpa några trådrullar för hutlösa priser då de allra flesta är superbilliga istället

  • Mimmi 71
    lindalake skrev 2010-05-18 11:42:36 följande:
    fördelen med de dyra minitrådrullarna är väl att de tar mindre plats
    Du måste vara expert i att se allt från den positiva sidan

    Nej, nu sparkar jag mig ner i källaren. Ni får skälla på mig om jag visar mig här innan 13.30 då lunchpausen börjar
  • Mimmi 71

    Även mitt nyfiQen får plats två gånger och fungerar att vika eller att klippa isär och elda lite för att fixera fraskanten. Nu för tiden så syr jag nästan alltid på en halv lapp på kläderna om jag inte viker om kanten förståss. Enda nackdelen är att de "aldrig" tar slut för när de gör det så skall jag köpa dubbelvikta speciallappar som sys in i sömmen så man slipper momentet att sy på lappen (allt för att det skall gå snabbt och smidigt )

  • Mimmi 71

    Jag skall testa att beställa specialband ifrån Etsy nästa gång, har jag tänkt mig. Tyvärr så har jag alldeles för många namnband av de gamla kvar. Får se hur länge jag kan hålla mig innan jag beställer nya Jag har dessutom lite svårt att bestämma färg, nu har jag ju både många färger (svart m ljusblå text, orange/brun, brun/turkos, gul/vit och röd/vit) Jag är ju nöjd med alla färger och vet inte vad jag skall välja om man bara skall ha en variant.

  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-05-19 22:20:12 följande:
    (FL, jag får länka då jag inte sålt nåt)
    Skumboll skrev 2010-05-19 21:41:27 följande:
    Ingen?  Jag är sugen på att byta maskin igen. Tror inte jag hittat riktigt rätt med overlocken. Är jag tokig eller?
    Jag hade inte tänkt att köpa någon ny maskin, men när jag skummade igenom blocketannonser igår i brist på annansysselsättning så blev jag sugen.

    En Demo Bernina 1150 från skövde symaskiner för 6500:- (tror jag det var). Åhhh, en sådan vill jag ha, men jag har lovat mig själv att inte "investera" i något nytt förrän till jul (julklapp till mig själv som vanligt ).
    Tjej 83 skrev 2010-05-19 18:45:32 följande:
    sicket härligt väder det vart idag! fast också lite äckligt varmt!nu snart kl 19 är det 22 grader ute, o då har vi de härliga 30 graderna inne!! fyy!men sitter ni inne o syr idag blir ja arg hahahimorn kanske åskan kommer,  vill inte gillar inte sånt!
    Jag satt inne och sydde med gott samvete de korta stunderna jag orkade pga feber. Idag är jag åter på jobbet och längtar hem till symaskinerna Har lite pyssel kvar innan jag kan skeppa iväg det jag gjort. Marine: Du har det skönt du!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd