Inlägg från: LumLumLum |Visa alla inlägg
  • LumLumLum

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Det är verkligen svårt det där med att sy kläder till dom lite större barnen. Min stora tjej går i tvåan, och hon vill inte gärna ha kläder jag sytt. Eller, hon vill ha dom, men använder dom inte. Just för att hon inte vill vara annorlunda i skolan. Tror inte att ngn har retat henne för ngt, det had jag nog fått veta, men hon vill inte utsätta sig för risken skulle jag tro. Det känns lite tråkigt att jag inte kan sy åt henne också, men hon måste ju få bestämma själv.

  • LumLumLum

    Idag blir det VAB, magsjukan som går som en löpeld på dagis, skola och fritids slog till här inatt. Och jag, som jobbar i ett skolkök, kände att det nog var min sak att vara hemma med det sjuka barnet.

    "Fördelen" är väl att jag kanske kan sy klart den där tunikan-from-hell som jag började på i förra veckan, fick hem nya stretchnålar från Bibbi häromdagen.

  • LumLumLum

    Magsjuka är verkligen den värsta sjukan. Vi brukar tack och lov *peppar peppar*vara ganska förskonade. Stora tjejen (blir nio i år) har haft det en gång i sitt liv. Det här är första gången lillan (snart 4) har det tror jag. Själv har jag inte haft det sedan jag var barn och sambon brukar inte heller drabbas. Men men, någon gång vänder väl lyckan för oss med.

  • LumLumLum
    ak74 skrev 2010-03-18 09:56:50 följande:
    Till trosor funkar det bra med vikresår, jag har sytt två par efter samma mönster som Mari78 använder och kantat med vikresår. Det man får tänka på är att göra dom ngn cm lägre än mönstret, eftersom man inte syr någon kanal. Slängde med lite vikresår i senaste beställningen från Bibbi just för att sy lite mer trosor. Det är ganska rolig sömnad. :)
  • LumLumLum
    sarahl skrev 2010-03-22 13:18:21 följande:
    plasttryckknappar till tygblöjor och bindor med tång vart kan man hitta det billigast, någon som har tips?
    Har för mig att jag såg att Bibbi fått hem plasttryckknappar till prymtången.
  • LumLumLum
    sarahl skrev 2010-03-23 13:47:11 följande:
    en uppmaning och förfrågan i sista inlägget i min blogg.
    Jag nehöver storlekslappar, men jag beställer nog från Bibbi.
  • LumLumLum
    yrväder skrev 2010-03-23 22:57:54 följande:
    Idag har en kompis varit här och vi har sytt från halvett till nio , med uppehåll för fika och middag. Sen om jag har fått så väldans mkt gjort med tanke på all tid är en annan femma Men ny mössa, vantar, tossor och fleecebyxor samt ett blöjskal åt E blev det. (fast min syster sydde brallorna själv, jag tvingade henne ) 1.5 par trosor åt mig och så hjälpte jag min kompis att rita mönster på en mammabaddräkt. Men jag tror vi mest surrade
    Det brukar bli så. När jag och syrran har syhelg tillsammans blir det sällan värst mycket gjort. Men det är ett härligt sätt att ladda batterierna.
  • LumLumLum

    Jag har äntligen lyckats klura ut varför min overlock på sistone konsumerat godis som det vore lördagsgodis. Skruven till högra nålen är svår att få att fästa ordentligt. Men nu drog jag allt jag kunde, plus att jag drog efter efter varje söm. Och nu har jag sytt ett helt par byxor utan ett enda nålbrott. Till skillnad från den trlja jag sydde häromsistens där jag gjorde av med fem nålar. Har sytt ett par velourbrallor åt min stora tjej som jag blev riktigt nöjd med faktiskt. Och nu är det riktigt roligt att sy igen, när man slipper byta nål efter tio centimeters söm.

  • LumLumLum

    Mått på mudd till ett par muddbuyxor i stl 62? Både midjemudd och benslutsmudd. Har aldrig sytt så smått och har inget att jämföra med. Vill ha vikbara muddar.

    Och så vill jag ha tips på ett bra bodymönster, är det skapa eget som gäller?

  • LumLumLum
    lilla sol skrev 2010-03-26 14:14:26 följande:
    Mari78 har nog postat en hel tabell med muddmått tidigare. Tyvärr har jag inte sparat den. Lite större byxor (stl 68) har jag klippmått 36 respektive 16cm och jag skulle inte våga minska mycket på det. Dock vet jag att Mari78s mått var klart mindre än mina.
    Fast 36cm har jag i midjemudden till min tös i stl 98. Eller hade, nu har hon gått upp till 104 så nu har jag ökat på någon cm.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd