Inlägg från: LumLumLum |Visa alla inlägg
  • LumLumLum

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Klippte tyger igår. Ett försök att komma igång med sömnaden igen. Just tillklippningen tycker jag är rätt tråkig, så om jag nu har en bunt tillklippta projekt kanske det är lättare att bara sätta sig och sy en stund på kvällarna. Idag ska jag städa lite, och sedan blir det nog att plocka fram saxen igen.

  • LumLumLum

    Har nu ägnat fyra dagar åt att klippa tyg på diverse lediga stunder. Nu har jag en rejäl hög med utklippta projekt liggandes i syrummet. Två par byxor, tre långärmade tröjor, tre t-shirtar och en klänning åt lilltjejen. Plus femton kjolar, tio tygkassar, femton pocketfodral och femton mössor till "bra att ha" kassen. Ska bara klippa ut lite klänningar också så ska jag börja sy sedan.

  • LumLumLum

    Jag blev aldrig godkänd till gruppen på fb, så jag drog tillbaka min förfrågan. Trist dock, det hade varit kul att få vara med.

  • LumLumLum

    Vad är ert omdömme om syfestivalen? Själv är jag lite besviken, kände mig inte alls lika nöjd som jag brukar göra efter ett besök.

  • LumLumLum

    Ja, MG saknade jag också. Hade planer på enfärgad velour från dom, nu fick det bli MT istället, de enda jag hittade som hade det i färger som skulle kunna tänkas tilltala min kräsne nioåring.

  • LumLumLum

    Så mycket fint ni gör. Här blir det dåligt med sytt. Har en gigantisk hög i syrummet, utklippt och klart, men det där med att ta sig dit och börja... Den här veckan är jag ju tom ledig fyra dagar. En dag har gått, men det enda jag fick pysslat var stickning. Får se vad den här dagen har att erbjuda.

  • LumLumLum

    Nu har jag iaf tagit mig i kragen och dytt klart det sista lilla på högen med nästan färdiga tygkassar som låg överst på sybordet. Tio stycken klara. Skönt.

  • LumLumLum

    Dagens projekt, att sprätta bort och sy in resåren i dotterns nyinköpta Lindex-tights. Åh, ibland önskar jag att jag hade ett barn med lite mer normal kroppsform.

  • LumLumLum

    Varför drar man ut på småsaker som egentligen går hur snabbt som helst att göra? Har nu sytt fast resåren som jag sprättade loss igår ur dotterns nya köpetights. Det tog ju inte många minuter. Det som tog klart längst tid var att trä om overlocken. Nu hoppas jag att byxorna sitter uppe på flaggstången när hon ska på klassfest ikväll.

  • LumLumLum

    Jag har beslutsångest. Sitter och syr en klänning i det lila älvtyget som Johanna Ahlard designat. Och nu vet jag inte hur jag ska avsluta ärmarna. Antingen bandkanta dom, eller så sy en smal mudd (normalbred mudd får nog allt att bara se ut som ett nattlinne) som avslut. Antingen i samma tyg eller i svart. Halskanten ska bandkantas och nederkanten antingen fållas som vanligt eller rullfållas. Input någon?

  • LumLumLum
    Ogabinne skrev 2011-03-09 11:17:04 följande:
    Om det inte är mycket andra detaljer på klänningen som skiljer en klänning och nattlinne åt tycker jag att det väldigt lätt blir nattlinnekänsla när man använder mudd. Är den enkel i övrigt utan andra detaljskillnader hade jag nog kört på bandkantning i ärmsluten, kanske med lite rynk om vidden är tillräcklig.
    Jo, det var min känsla också. Det är en helt slät klänning, helt utan detaljer. Det blev bandkantning. Nu är det bara halsringning och fåll kvar. Frågan är hur jag fållar den bara. Rullfåll eller helt vanlig fåll. Får fundera på det medans jag hämtar på dagis.
  • LumLumLum

    Klänningen blev klar tillslut. Det blev faktiskt kantband även i nederkant. Bild finns i en blogg nära dig.

  • LumLumLum

    Har tillbringat förmiddagen i syrummet i sällskap av min "snart femåring" Hon har suttit på golvet och lekt med sina Pet-Shops. Det är så himla härligt att sitta och lyssna på henne när hon leker.

    Mössmaraton i symaskinen. Snart femton mössor klara. Känns skönt när det minskar i högen med tillklippta projekt.

  • LumLumLum

    Vi har också en sådan bänk i köket, fast inte med lådor utan öppningsbart lock istället. Ett toppenställe för återvinningen som annars hamnar överallt.

  • LumLumLum
    ASL skrev 2011-03-15 20:29:13 följande:
    LumLumLum skrev 2011-03-14 13:41:19 följande:
    Vi har också en sådan bänk i köket, fast inte med lådor utan öppningsbart lock istället. Ett toppenställe för återvinningen som annars hamnar överallt.
    Funkar ju lika bra det, förutom att det inte går att öppna när någon sitter på
    Fast vi har köksbordet står framför, och då funkar ju inte lådor heller.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd