• NCL

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sy till småbarnen av Anita Gunnars köpte jag på bokrean på City Gross för 59 kr för ett par veckor sedan så det är ett tips att leta där om man är ute efter den boken.


  • NCL
    Annamamma 83 skrev 2010-04-25 16:36:51 följande:
    HejNågon som vet var jag kan beställa mönster på muddbyxor?Typ såna som Lindex har i velour.
    Hanne Meedoms bok Barnkläder finns på en del bibliotek och där finns mönster som man kan använda. Bra beskrivningar också.
  • NCL
    Minxy skrev 2010-04-25 21:25:32 följande:
    Snygga dino-byxor! Jag ska också ta och sy ett par mer genomarbetade byxor till sonen, hittills har jag gjort det lätt för mig och bara sytt typ mysbyxor åt honom
    Tack så mycket!
  • NCL
    Ullerull skrev 2010-04-27 18:21:19 följande:
    Jag har förhoppningsvis en till symaskin på ingående snart. Vet inte riktigt vart jag ska göra av den. Skulle vilja ha sån där inredning till köksbänkskåp där man kan ha en hushållsmaskin stående på en hulla med typ "armar" så man kan lyfta upp hela hyllan och maskinen i ett svep så att den fastnar i "arbetsläge". Förstår ni vad jag menar?Har försökt googla men hittar inget tänkbart namn. Var kan man få tag på detta? Det är ikea stomme jag har till syskåpet.
    Bänkskåp med maskinlyft tror jag det heter men om det finns någon som passar till IKEA-stommar vet jag inte.
  • NCL

    Säkert jättedumma frågor men jag ställer dem ändå.
    Hur använder man differentialmatning?
    Kan man använda det t ex om man ska sy en volang och om man kan göra det hur vet man i så fall hur mycket tyg som går åt till volangen så man får det att passa? På min maskin finns det att välja på 0.6 0.8 N 1.5 och 2.0 på differentialmatningsratten, går det åt 1.5 gånger så mycket av tyget som ligger överst om man ställer ratten på 1.5 eller hur fungerar det?

    Jag tänker säkert helt fel så någon får gärna upplysa mig!


  • NCL

    gewjyn: Jag har Singers kombimaskin (14T967) och är helnöjd med den. Jag har iofs inte haft någon annan overlock så jag har inget att jämföra med men jag tycker att den syr snyggt och den har inte krånglat för mig än (har haft den ett halvår). Jag tycker inte att det tar så speciellt lång tid att trä om den och byta mellan overlock och täcksöm och det var inte speciellt svårt att lära sig hur man gör, det mesta står bra beskrivet i instruktionsboken.


  • NCL
    gewjyn skrev 2010-05-27 08:11:17 följande:
    Tack för den lilla recensionen Nu blir jag ju inte mindre sugen. Men det finns ingen bandkantare va?
    Nej, inte vad jag vet i alla fall.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd