• NCL

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    gewjyn skrev 2010-08-05 15:46:25 följande:
    hur ser en sån ut? Jag funderar på om det skulle gå att modda om så att det skulle passa min Singer som det inte finns någon mojäng till... Fäster man på själva pressarfoten eller är det som en egen pressarfot?
    Det undrar jag också!
  • NCL

    Jag beklagade mig lite för min man att det inte finns kantbandsvikare till min maskin (Singer 14T967DC) och då tyckte han att det måste väl gå att bygga om en som är till ett annat märke, han jobbar med aluminiumprofiler och blev helt plötsligt väldigt intresserad. Jag har försökt leta på ebay men jag fattar inte vad jag ska leta efter. Jag vill ha en som det blir tre lager mudd av. Vad heter den? Sitter den ihop med pressarfoten på något vis eller sitter den bara fast framför? Hur långt ut till höger om pressarfoten går den så den får plats eller kan man vinkla den framåt?

    madebyinferno: Var har du köpt din ifrån för till det priset är det ju klart värt en chansning?


  • NCL

    Kantbandapparat kanske det heter men ni förstår kanske vad jag svammlar om?

  • NCL
    gewjyn skrev 2010-08-14 15:16:00 följande:
    Snälla hjälp mig nu innan jag kastar ut symaskinen genom fönstretSkrikandes Det är min OL-kombi det gäller. Hur gör man för att få till en vettig täcksöm? Det blir bara trassel på baksidan när jag syr, maskinen står och tuggar och gör en trasselsudd på baksidan, eller så går tråden av. Om jag mot förmodan får till en söm så får jag problem i slutet av sömmen, det går ju inte dra ut trådarna. I boken står det att man ska stanna med nålarna nere och sen vrida bakåt tills nålarna är i sitt högsta läge och sedan dra arbetet bakåt, men det sitter ju bara fast!
    Jag blir galen! all min sytid går åt till att krångla med maskinen
    Är du helt säker på att du trär den rätt? Kan det ha fastnat trådar i maskinen som gör att det trasslar sig? Är det över skarvar när det är flera lager tyg så pressarfoten inte blir plan som det blir trassel eller är det hela tiden?
    Om jag inte minns fel så har vi likadana maskiner och när den ska sy över skarvar använder jag en knappsked (eller knappgaffel kan det också heta tror jag) som jag kilar in under pressarfoten så den blir plan, sänker pressarfotstrycket och handmatar över annars kan den stanna på stället och tugga och då blir det garanterat trassel. När man avslutar sömmen ska man vrida framåt först så nålarna hamnar allra längst ner och sedan vrida bakåt till det högsta läget. Jag drar sedan snett bakåt åt höger och håller samtidigt i trådarna för annars repar sömmen upp sig väldigt lätt.
    Hoppas du får till det!
  • NCL

    Finns det någon information om syfestivalen i Älvsjö i början av november någonstans? Jag har bokat bussresa dit men det vore skoj att se vilka utställare och workshops det blir. Det är ju snart så något borde väl vara klart?


  • NCL

    Jag är så nöjd med mitt besök på syfestivalen, har med mig jättefina tyger hem från Miniskunk, JNY, Znok och Mjuka tyger. Jag tycker alla tygförsäljarna var jättetrevliga och det enda jag kan klaga på om man nu ska göra det är mässans priser på mat och fika.


  • NCL
    Skumboll skrev 2010-11-09 12:55:50 följande:
    Ekologisk jersey, är det någon som säljer det?
    Jofotex har singel jersey som de kallar för ekologisk bomull/lycra.
  • NCL
    m o e skrev 2010-12-06 18:44:29 följande:
    Jag sydde en sån i juni. Kolla i min blogg, så kan du se den. Den ligger bland inlägg i början av juni.

    Jag använde spännen från en gammal Haglöfsryggsäck. Den blev bra, men är tyvärr inte så välanvänd. Men helt klart roligare än de köpta. :)

    Fråga gärna om det är något specifikt du undrar. Jag har beskrivit rätt bra i bloggen hur jag tänkte när jag konstruerade den.
    Tackar, jag har kikat (jättefin), jag kanske återkommer med frågor när jag kommit igång.
  • NCL

    Jag glömde fotografera julklapparna som jag sytt innan jag slog in dem, klantigt! Jag hoppas jag hinner med att fota när de öppnas för jag orkar inte paketera upp dem och slå in dem igen. Men det finns i alla fall bilder i min blogg på en sack n seat och en velourtunika som jag sytt till mig själv om det är någon som vill se.


  • NCL

    Tack för kommentarer om mina alster!
    Jag är lite dålig på att göra reklam för min blogg och tänker "äsch, det är nog ingen som vill se vad jag syr (förutom släkten)", fast jag själv tycker ju att det är jätteroligt att kika på vad alla ni andra producerar även om jag är pinsamt dålig på att lämna kommentarer. Men, hur som helst så är man välkommen att titta in hos mig om man vill.


  • NCL

    Jag har upprepade gånger försökt att använda rynkfoten till min overlock men misslyckas hela tiden. Det undre tyget som ska rynkas matas åt vänster och hamnar utanför sömmen. Är det någon som vet vad jag gör för fel och kan hjälpa mig?


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd