• NCL

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag sydde en klänning till mig själv ur Ottobre 2/2010 (bild finns i bloggen) och mätte noga innan jag sydde och tog den storlek som enligt tabellen skulle passa, tyvärr blev den lite för stor tycker jag. Bör man ta en storlek mindre generellt när man använder Ottobres dammönster eller är det olika?


  • NCL
    yrväder skrev 2010-05-31 22:28:25 följande:
    Jo, jag har upplevt det så iaf. Både på barnmönster och vuxenmönster.

    Fin klänning blev det iaf, och jag tycker inte den ser SÅ stor ut.

    Snygga solhatt och jeansjacka med, jag har haft en bit av samma gula tyg men nu är det slut
    Tack!
    Har du några bilder på det du sytt i just det tyget, det vore roligt att se?

    Jag fick för övrigt Ulla Welinders bok 0-3 år samt Meedoms mönsterark 8-11 år av mina barn (läs man) i mors dagspresent. Då blir man glad!
  • NCL

    Plura: Jag har inte hunnit sy så mycket ur Welinders bok men jag jämförde tighta tröjmönstret stl 86-92 i Welinders mot Meedoms (den svenska Barnkläder 0-3 år) stl 86 och då var bredden densamma, Meedoms någon cm längre. Axelbredden är något mindre i Welinders och likaså är inte ärmarna lika vida. Gynthers vet jag ingenting om.


  • NCL

    Jag ska åka på semester i Finland i sommar och undrar om det är någon som vet var det finns bra tygaffärer i Finland? Jag kommer åka bil från Åbo till Jakobstad så någonstans där på vägen eller i närheten av Jakobstad behöver de ligga.


  • NCL
    Titinea skrev 2010-06-04 13:51:32 följande:
    Vad kul med ett besök i Finland.
    I närheten av Tampere ligger ju Myllymuksut. Jag köpte tyg på Eurokangas i Torneå och de hade bra utbud där iallafall. De finns på flera ställen i Finland. Tygblöjetyger är lättare att hitta i finland om du letar sådant.  Annat tips är att kika på tygbutikers hemsidor.
    Ja, det ska bli roligt. Min mamma är från Jakobstad och vi var alltid där på somrarna när jag var liten men nu är det alldeles för många år sedan.
    En sväng förbi Myllymuksut skulle innebära en omväg på 14 mil enligt google så det vet jag inte om resten av familjen går med på men Eurokangas verkar finnas i Kokkola. Jag har försökt hitta finska tygbutiker på nätet men inte lyckats så bra. Det är mest trikåtyg jag är intresserad av.
  • NCL
    Kaja skrev 2010-06-15 10:51:01 följande:

    Nu är jag på jakt efter Barbapapa-tyger.  Någon som har sett något tyg någonstans. Gärna till vetting peng.


    Jofotex har Barbapapa-tyg.
  • NCL

    Nyss hemkommen från semester i Finland där jag lyckades handla hem lite tyg från Eurokangas. Hittade inte jättemycket men lite skoj fick jag med mig hem.

    gewjyn: Hoppas du lyckas klura ut hur maskinen fungerar. Jag har en likadan och läste instruktionsboken väldigt mycket och noga i början men nu trär jag den utan att titta i instruktionsboken och jag tycker det är lätt och går fort att byta mellan de olika sömmarna. Säg till om det är något jag kan försöka hjälpa till med.


  • NCL

    Idag har jag varit till Jofotex och handlat lite fårtyg. Jag köpte bara lila/lime, de andra var också fina men jag har så trångt i tygförråden hemma och så har jag så nära så jag kan ju alltid åka dit igen.
    Dessutom har jag fallit för grupptrycket och beställt en rynkfot.


  • NCL

    Jag är frustrerad! Jag försöker sy rullfåll men den undre gripartråden bara går av. Jag har bytt nål, dammsugit ur maskinen, oljat (så fick jag det gjort i alla fall), trätt om ett antal gånger och tråden går inte av riktigt lika ofta men den går lika sjutton av. När den undre gripartråden ska glida av den övre griparen så blir den väldigt spänd och knäpper liksom av griparen, jag misstänker att det är då den ibland går av. Är det någon som har några tips på hur jag kan lösa detta problem?


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd