Inlägg från: Made in Taiwan |Visa alla inlägg
  • Made in Taiwan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Kalsongmönster: finns bl.a. att köpa som pdf mönster här; www.etsy.com/listing/52189457/childrens-undies-sewing-pattern-pdf

    Ska också börja potträna här, men har köpt ottobretidningen istället och tänkte använda mig av det mönstret, har fått hem tidningen men har inte kommit mig längre än så, har inga bra tyger att sy kalsipper i. Det enda jag har är randigt i alla de möjliga rosa nyanserna. Nåt par kanske man kan sy men... inte en hel kalsonggarderob. ;) 


  • Made in Taiwan
    Pumpalicious skrev 2010-08-01 15:41:43 följande:

    Åhh vet inte vad jag ska svara utan att hänga ut någon allt för mycket. Det är inte vad jag vill, utan bara få ur lite frustation som jag känner över hela situationen.


    Jag har ingen aning om vem det är, men jag tycker att om man beter sig på det sättet som ett företag, så ska folk få veta om det! Speciellt företagaren själv. Jag tycker att du ska skriva ett mail till denne företagare och säga att du i fortsättningen inte har någon lust att handla av henne med sådan bristande service, och att du råder dina vänner och bloggvänner att inte göra det heller. Får man då ett surt bemötande IGEN så that's it, men får man istället ett ursäkta och en förklaring (kanske har hon det också väldigt jobbigt i sitt liv, kan ju vara t.ex. ekonomi, förhållande, barn vem vet), så är det ju en annan sak. Och vem vet, hon kanske t.o.m. lägger in en charmoffensiv och ger dig rabatt... :) man kan ju alltid hoppas.
  • Made in Taiwan

    Jag vet inte riktigt vars jag ska börja! Har ett par hättor som jag skulle vilja sy färdigt, men så är vi bortbjudna imorgon, och skulle vilja sy ett par shorts eller en kjol åt mig själv att ha på mig, men så vill jag också sy en liten korg att fylla med frukt och ge till värdparet (har aldrig träffat dom och det är en liten "inflyttningsgrillfest" såhär ett år efter att dom flyttat hit). MEN, karl i den här familjen, dvs min sambos kollega, är tydligen helt knäpp. Min sambo vill egentligen inte gå, men eftersom att våra enda vänner har flyttat härifrån så är det mer jag som vill gå och träffa lite nytt folk, även om dom är knäpp. Det är inte så att vi har nåt annat planerat, plus att frugan, och dom andra fruarna (vars makar alla är knäpp (utom 1)). kanske inte är så knäpp. 

    Så, ska jag sy en fruktkorg till ett värdpar som är knäppa? eller? 


  • Made in Taiwan

    Jag har flugit med min symaskin Husqvarna Designer, dvs. ganska stor, och det gick bra. Vid incheckningen frågade dom visserligen "VAD är det DÄR?!", och kliade sig i huvudet. Finns väl inga bestämmelser MOT en symaskin, men för säkerhetsskull så är det väl bäst att fråga flygbolaget. (jag flög inrikes i Sverige dock, i England är dom ju jäkligt kinkiga, bara 1 handbaggage och absolut inga undantag, så stoppa resten av grejerna i medresenärens handbagage).


  • Made in Taiwan
    Ogabinne skrev 2010-08-24 19:43:06 följande:
    Ännu argare på mig själv blir jag när jag inser att jag tog fram ett perfekt mönster till singoallaklänning förra sommaren som jag hade kunnat använda och bara korta av men SLÄNGDE när jag rensade! Jo tjena!
    Man ska inte slänga grejer! Om vi är hemma hos svärmor så brukar jag hjälpa henne att städa och slänger då hennes saker (för det är bara skit ändå), men mina egna saker skulle jag aldrig drömma om att slänga... ;)
  • Made in Taiwan

    Beslutsångest...

    Har börjat fundera på att beställa sånna där namnband, men då uppstår det ett problem. Det här med design, och vad sjutton ska det stå egentligen? Jag har bloggat i ca 2 månader under agata ragata, så kanske borde jag då ta det (helt naturligt) men så känner jag... eftersom att jag har en hel del utländska vänner som tittar in på min blogg (på bilderna i alla fall), så kanske det inte är så passande med detta "namn". Kan ju vara svårt att säga.

    Men så har jag en annan idé, "Mrs.Bao", Bao som är vårt kinesiska efternamn, och då skulle jag t.o.m. kunna slänga in tecknet för Bao som en liten krumelur (som vissa har en stjärna/snabel-a/hand etc.) Och kanske är det bättre att byta nu, för om ett år t.ex. är det "försent", sämre i alla fall.  

    Just nu lutar det åt att jag byter... snart.. 


  • Made in Taiwan
    Pejgan skrev 2010-08-25 09:16:25 följande:
    Jag älskar ju namnet agata ragata så jag röstar på det. Kan du inte ha ett vikbart namnband med ena halvan agata ragata och andra halvan Bao-tecknet
    jo, det är ju rätt fräsigt... ändå... ;) 
    lustigt att sånna här saker ska vara så svårt! 
  • Made in Taiwan

    Vad mycket symaskiner ni har! Jag har bara en liten stackare...som dessutom håller på att gå sönder, smörj behöver den i alla fall. Dom bygger på gatan utanför huset, och på andra sidan huset har dom nyss satt igång med ett hotellbygge, men inget slår dunkande och slamrandet motför min maskin. Synd, för enda gången man har tid att sy är när ungarna sover och dom vaknar ju när man sätter igång.... Önskar jag hade min Husqvarna designer, som står i förrådet sedan 4 år tillbaka... :( Borde göra mig av med den innan den tappat värde helt....


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd