Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Lallan skrev 2010-07-19 10:41:27 följande:
    Skönt att läsa om att det är fler som inte har någon ork eller lust till att sy så behöver jag inte känna mig så ensam. Lusten börjar visserligen komma tillbaka men jag orkar bara inte. Hade tänkt att jag skulle sy som bara den så fort jag fick semester men så blev det visst inte.
    Ungefär så hade jag oxå tänkt. Semester, massor i tid till att sy. Jo pyttsan vad jag har sytt Typ 2 plagg eller nåt
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-07-19 11:07:50 följande:
    En till!

    Förra året så sydde jag ju en hel mängd de två första veckorna på semestern (sambon jobbade fortfarande). I år hade jag endast en vecka själv innan sambon började med sin semester och jag fick INGET gjort. Nu har jag sytt några förmiddagar (går upp vid 0600 och syr fram till 1000) och då blir det en del gjort iallafall. I förgår sydde jag ett linne i gula stjärnor och en tröja i gröna stjärnor med mellanblått kantband samt ett par mellanblå shorts i stretchfrotté. Helnöjd!!! Jny´s tyger är ju så underbara och jag är lite sugen att sätta saxen i de som anlände nu senast, de randiga (tipselitips den bruna är helt underbar!) och vågade ränder.

    AK: Så härligt att du hade en trevlig kväll. Det är du värd och behöver.
    Vet du om hon ska få hem gula ränder? Är sugen på att beställa ränder, men vill ha gula med. För övrigt ska jag fixa ditt tyg nån dag, jag ber om ursäkt för den löjligt långa förseningen, men den har sina anledningar och du kommer att kompenseras
  • yrväder
    Fiffa5 skrev 2010-07-19 21:24:46 följande:
    Om jag vill ha ett KRAFTIGT tyg att sy väskor av, vad ska jag leta efter då???  
    canvas eller panama.
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-07-23 14:25:09 följande:
    Jag har istället kopplat PayPal-kontot till mitt vanliga konto så pengarna dras igenom PayPas direkt på kontot. På så vis så slipper jag ha pengar "liggande" på PayPal.
    Jag har kortet kopplat till paypal, så i nån mening dras det från mitt vanliga konto då med. Men eftersom jag har visa-kort så får jag därigenom även försäkringen som gäller när man handlar med visakortet.
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-07-25 19:44:21 följande:
    Åh, det låter ju intressant! I och för sig så har jag ju redan köpt färgen, men är det mindre arbete så kan ju färger få stå till sig ett tag
    Färgen kan du ju använda till sonens rum, antingen direkt på väggen, eller på nån skiva. Han lär bli överlycklig av att få "rita  på väggen"
  • yrväder
    plura skrev 2010-07-26 20:38:08 följande:
    Tänkte att jag kan ju göra en annan bodymodell också. Från Anita Gunnars "Sy till småbarnen"
    Jag tänkte öka på strl lite (den är 74/80 på body), men jag begriper inte hur jag ska få ihop mönstret.
    Lägg ihop framstycket med frambyxan, dra isär 3-4 cm, bla bla bla. Jag fattar ingenting -nåväl jag vet ju hur en body ser ut. Så det ska nog lösa sig ändå -men lite retsamt
    Men förläng bara ottobres mönster om den är för kort? Och är den för smal så gå upp en storlek eller lägg på sömsmån på sidorna. Går att lägga på i mitten men då får man tänka på att halsen kan bli för stor.
  • yrväder
    plura skrev 2010-07-26 21:57:01 följande:
    Nu blev det en blandning av Ottobres undre del och Gunnars övre. Den sistnämda har farfarsknäppning och krage och det var det jag var ute efter (fast jag tänkte skippa kragen och ta mudd istället) Förstod bara inte hur man skulle förändra hennes mönster. Men det gick ju bra ändå

    Ottobrebodyn har kuvertlinning (visst säger man så -jag gör det) Vet egentligen inte om jag gillar den, tycker att den snabbt blir så vid och öppen. Ok på sommaren när det är varmt. De övriga årstiderna vill jag nog gärna ha knapp och lite tajtare runt halsen.
    Visserligen så blir de 2 jag sytt själv, inte alls lika stora i halsen som de jag köpt. Antagligen så kantar man dem inte med tillräckligt mycket stretch och sträck. Det finns väl inte utrymme för det, när det kommer till massproduktion till minimikostnad.
    Kommer säkert göra nån till, då de blev helt ok -men kuvertlinningfrälst det är jag inte än
    Jag gillar faktiskt kuvertöppning på hemmasydda. Som du säger är det för dålig kvalitet på köpes oftast. Oftast kantar dom interlock med interlock, och drar minimalt, vilket gör att halsen rätt fort är nere vid naveln På mina kantar jag med mudd med lycra, eller jersey med lycra, och dom har hållt bra. På nån har jag bara gjort kuvertöppning på ena axeln och sytt ihop som vanligt på andra sidan. Då är risken ännu mindre, men man ändå rätt stor öppning att spela med.
  • yrväder
    plura skrev 2010-07-26 22:36:07 följande:
    -Åh den var ju jättefin. Första tanken var "hm lite annorlunda" (fast på ett bra sätt då) och på så förstår jag ju att det ser helt ok ut. Hm undrar om jag inte sett Katvig ha den lösningen på nåt plagg också.
    Iallafall -MÅSTE PRÖVAS!
    Lovar att färdigställa "Gunnar-Otto" också, för omväxling förnöjer.
    -Fast den halkade bak en placering nu

    ....sen verkar det bara vara jag som håller monolog här nu -så jag ska nog gå och fika eller nåt istället  
    Jag är kvar, men jag pysslar med annat oxå. Men nu ska jag oxå gå och fika, och slänga över syrrans barnstol i rätt bil, för imorgon är det självplock i jordgubbshimmelen som gäller
  • yrväder
    Bling1975 skrev 2010-07-29 16:28:51 följande:
    Paniksyr klänning till ett bröllop på lördag. Givetvis går min overlock sönder igen så nu har jag lätt ångest. Börjar bli väldigt less på den, har en Huskylock s15 och så fort tyget blir lite för tjockt (tex mycket rynk) så trasslar allt ihop sig och sedan är det service som gäller för något blir böjt så den låter som ett tröskverk. Nu är jag arg så den åker nog ut den här gången. Provsydde en babylock på förra symässan och blev väldigt kär. Är det någon som har en och har lite feedback? Eller har ni någon annan som går som en klocka och lätt fixar tjockare lager tyg?
    Jag har en bernina 800 DL och är nöjd. Visst blir det hoppstygn när det är väldigt tjockt, (eller mest när det går från tunt till tjockt) men den strular inte efter det. Jag har sytt i 4 lager jeanstyg utan problem.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd