Inlägg från: Stormorsan |Visa alla inlägg
  • Stormorsan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2011-03-16 17:40:45 följande:
    Hjälp! Sydde muddjeans till mig själv idag och är så nöjd! MEN! Efter att ha använt dom några timmar kan jag konstatera att midjemudden blev för lös, jag skulle behöva ta in den kanske en hel decimeter. Men den är redan fastsydd och nedstickad så att sprätta upp allt detta kommer inte bli fint. Vad gör man??
    Kan du inte sy en dragsko på mudden och sätta dit antingen en rundresår eller anoraksnöre?
  • Stormorsan
    mrs lundin skrev 2011-03-18 10:32:38 följande:
    nån som provat att beställa hemliga stuvpaket hos jny design? Fick man många fina tyger? ska skicka iväg en beställning på lite tyger och funderar på om jag ska prova att beställa ett sånt paket med... eller kanske ett färdig klädpaket... hm...
    Ja jag beställde 1 kg. Jag fick knappts en meter vardera av fyra olika trikå/mudd/interlocktyger + en rejäl bit velour.
  • Stormorsan
    mrs lundin skrev 2011-03-23 13:17:59 följande:
    gör ett nytt försök med min fråga: När man ska klippa till kantband i trikå, är det viktigt att kanten man utgår från är helt rak? eller gör det inget så länge bandet man klipper till är lika brett hela vägen?

    Har bara kantat med köpt kantband i trikå innan, men finns ju inte så många färger så tänkte ge mig på att klippa till själv och göra eget. 
    Jag utgår alltid från en rak kant. Rullkniv, skärlinjal och skärmatta gör jobbet lätt.
  • Stormorsan
    Novembermamma10 skrev 2011-04-08 10:49:32 följande:
    Måste slå ett slag för St Erikshjälpen som är den billigaste secondhand i Sthlm. Kolla vad denna gardin för 40 kr blev!


     
    En helt underbar klänning.
  • Stormorsan

    Oh jag har fått ett roligt uppdrag. Jag skall sy en klänning till ett lajvspel. Tjejen som skall ha den skall vara Anastasia ifrån Disney.

  • Stormorsan


    Fiffa5 skrev 2011-04-08 17:05:04 följande:
    Kul, du får visa upp här sen vad du sytt!
    Det skall jag absolut göra. Letar just nu mönster och inspiration.Här är förebilden. Tänker mig gul polyestersatin och ärmar av chiffong och kanske en tyllunderkjol. (Hjälp hon skall ut i skogen och lajva hur funkar sådana material då) 
  • Stormorsan

    Det är inte så svårt att göra ett knapphål manuellt, det svåra är att göra flera exakt likadana. Mät noggrant och rita upp längden, sy långsamt och följ de ritade linjerna.

    Maskiner som syr automatiska knapphål syr först högra stolpen (bakåt), därefter träns i ovankant, vänster stolpe (framåt), träns i nedankant.

    Ställ in smal tät sicksack för stolparna och bred (lika bred som två stolpar) sicksack föt tränsar.

    Klart, sprätta upp mellan stolparna. (sätt en knappnål som stopp så du inte råkar sprätta för långt)  

  • Stormorsan
    stenfalk skrev 2011-05-07 18:54:31 följande:
    Tack! Jo, det får nog bli manuella knapphål, för jag får verkligen inte knapphålsautomatiken att fungera. Det är med att göra flera likadana är ju i alla fall inget problem den här gången. Är ju bara ett knapphål på jeans
    Aha så det finns automatiska knapphål på maskinen, jag trodde det saknades

    Men du fråga på Sysidan där finns säkert någon med likadan maskin som kan lotsa dig fram.
  • Stormorsan
    stenfalk skrev 2011-05-07 20:09:28 följande:
    Jo. Eller någon slags halvautomatiska knapphål i alla fall. Jag har en bruksanvisning, så egentligen vet jag hur jag ska göra. Får det bara inte att fungera. Jag tror att jag har kommit fram till att det är en liten spärr som saknas och som göra att det inte fungerar. Ska se om det går att lämna in den och få den fixad. Fast risken när väl att det är svårt att få tag i reservdelar till en så gammal maskin. Pratade med mamma häromdagen och kom fram till att hon nog fick den i present när hon fyllde 12år. Det var 1968 Det är hursomhelst en underbar maskin. Den kan kanske inte så mycket flashiga saker, men det den gör det gör den bra

    Återkommer med hur det går med mitt knapphål i alla fall. Lyckas jag med de här byxorna så kommer jag vara så galet nöjd. Tror att det är det första klädesplagg jag syr sedan slöjden i högstadiet.
    Bernina är en Rolls Royce, f.ö. den enda maskinen som fortfarande tillverkas i Europa. Inte ens Husqvarna tillverkas i Sverige längre.
    Är helt säker på att det fortfarande finns reservdelar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd