Inlägg från: Stormorsan |Visa alla inlägg
  • Stormorsan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Friarm innebär att det är ett mellanrum under syarmen så att man kan trä på ett byxben eller ärm och sy runt om. Utan friarm blir detta moment besvärligare.


    Titta på bilder på vanliga symaskiner så förstår du finessen med friarm.

  • Stormorsan
    Mojs83 skrev 2011-06-06 22:50:00 följande:
    Tack så jättemycket!
    Antar att det är lättare med barnkläder då om man har friarm.
    Absolutely!
  • Stormorsan
    kajsa d skrev 2011-06-16 09:19:05 följande:
    Har precis börjat sy barnkläder och har en (dum) fråga - var köper jag kantband i trikå? Tygbutikerna jag har testat med har inga.
    Du gör egna antingen i samma tyg som plagget eller avvikande tyg och färg som muddväv el liknande
  • Stormorsan
    Envira skrev 2011-06-17 09:05:29 följande:
    Är det viktigt vad man har för nål i maskinen osv när man är nybörjare på att sy? Jag ska sy i velour tror jag det heter.. :)
    Ja det är viktigt. Du skall ha trikå/jerseynål sk kulnål när du syr i stickade tyger. Vanliga (standard)nålar skär av trådarna i tyget och fäljden blir att det blir hål och går maskor. 
  • Stormorsan
    Sandsan skrev 2011-06-23 22:14:23 följande:
    Jag har köpt en begagnad overlockmaskin för en riktigt billigt peng. Det fanns ingen bruksanvisning med och jag har googlat men kan ej finna någon där heller. Undrar om någon vet något om Happy Lock HA 804. Det är en gammal gammal maskin.. Jag är helt nybörjare på att sy med overlock och fixar inte att trä trådarna rätt. Det blir inte rätt.. ;/
    Har ingen serviceverkstad i stan där jag kan fråga heller.

    Nån som vet lite mer än jag??
    Jag kan inte spec ifikt din maskin. Hur många trådar har den? Generellt brukar man trä de undre trådarna först därefter trär man nåltrådarna. Det är också viktigt att trådarna klickar i trådspänningen riktigt.
  • Stormorsan
    Linalill skrev 2011-06-22 23:38:40 följande:

    Hej!


    Jag funderar på om man kan få tag på någon i uppsala som har en symaskin som kan brodera. Jag och min kille har kommit på att vi vill göra en speciell sak på en fleecefilt till syskonbarn som beräknas i augusti. Inboxa gärna om ni kan hjälpa eller har något förslag.


    //Lina


     


    För att kunna brodera en "speciell sak" måste man förutom brodersymaskin ha ett stygnsättningsprogram. Och bilden eller filen måste vara i ett speciellt format.


    Tror det blir kostsamt att anlita en firma för sömnad av bara ett exemplar. Det tar ju lika lång tid att stygnsätta oavsett antal uppsydda exemplar men om kostnaden kan fördelas på många exemplar blir det inte lika kännbart.


     


    Tror som ovan här att hitta en amatörsömmerska som kan stygnsätta och brodera för en mindre slant. Det fungerar ju utmärkt att maila bilder och skicka den färdiga filten så stirra dig inte blind på orten.

  • Stormorsan
    Anka Girl skrev 2011-06-23 22:35:02 följande:
    Hejsan!
    Jag är helt ny här inne på sytråden. Har precis börjat sy muddbyxor, haklappar och scafs/dregglisar och mössor. Syr så fort jag får chansen. Funderar på att starta en syblogg. Har lagt ut allt jag sytt på Facebook och nu vill vänner och bekanta beställa av mig. De känns så roligt. Men jag har problem med att veta hur mycket jag ska ta betalt? Vad är humant att ta för ett par muddbyxor tex storlek 74-80?? Jag har beställt tyg från JNY design och dom tygerna är inte billiga. Bara älskar hennes stjärntyger.

    Är det någon av er som har erfarenhet av Husqvarna huskylock? Jag själv har lånat mammas overlock från janome men skulle vilja ha både overlock och coverlock. Därför funderar jag på Husqvarnas huskylock som har både och i samma maskin. Babylocken från janome är så fruktansvärt dyr så den är inte ens att tänka på. Någon som har husqvarna? är den bra isåfall?

    Hej hej
    Gå med i gruppen "vi sytokiga" på facebook där finns också en systergrupp som heter "hempysslat till salu" där man kan sälja sina alster.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd