• llinaa

    Varför får barn konstiga namn?

    Varför får barn konstiga namn? Tänker föräldrarna inte på barnen i framtiden utan bara på sig själva.
    här är några konstiga namn jag kommer på nu på rak arn Ninja, sol, månstråle, petter-niklas.

  • Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?
  • Trollet Ludenben
    Leo1977 skrev 2010-03-10 20:46:46 följande:
    Jag håller med om att vissa namn kan vara lite besvärande för barnet. det är kanske bra att undvika. :)
    som Jens tillexempel... det skulle jag aldrig ge mitt barn. Hade en som hette Jens när jag växte upp. Han hette aldrig nåt annat än Jens-Mens{#lang_emotions_undecided} Min sambo heter Svante i andranamn och han har fått höra svante-vante till leda och han ogillar starkt det namnet. Så ett namn behöver inte vara påhittat eller udda för att vara besvärande, det kan vara ett helt vanligt namn. Ulla och Britta (som visserligen inte är poppis nu men kommer säkert tillbaka) är inte heller några höjdare.
    Älskade ungar
  • Emeliie89

    Väntar barn nu och jag har funderat en del på namn. Finns en del namn jag tycker skulle passa jättebra och är hur fina som helst nu när barnet är litet. Men skulle aldrig döpa den till det för jag tycker inte det passar för ett stort barn. Och det sista man vill är ju att barnet ska bli mobbat, vilket det lätt blir i t.ex skolan med "fel" namn..

  • Lady Dahmer
    Emeliie89 skrev 2010-03-10 21:04:38 följande:
    Väntar barn nu och jag har funderat en del på namn. Finns en del namn jag tycker skulle passa jättebra och är hur fina som helst nu när barnet är litet. Men skulle aldrig döpa den till det för jag tycker inte det passar för ett stort barn. Och det sista man vill är ju att barnet ska bli mobbat, vilket det lätt blir i t.ex skolan med "fel" namn..
    man blir inte mobbad pga namnet. Man blir mobbad för att man är svagast i gruppen. råkar man då ha ett roligt namn så kommer mobbaren givetvis haka på det. Men det är inte namnet som är anledningen.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Veladis

    Man kan bli retad för sitt namn vad man än heter. Jag blev retad för Madelene Kospene och min syster kallade någon för Joseful istället för Josefine.

  • msister

    Det finns ju alltid möjlighet som vuxen att byta om man fortfarande inte gillar sitt namn och har man inte åldern inne så kan man ju faktiskt säga till att man vill bli kallad ett annat namn. Finns väl några stycken som har fått ett smeknamn redan som mycket små och som har behållt det.
    Alla är vi nog som har gått igenom namnbytarfasen då man vill heta som den tuffaste tjejen/killen i klassen.

  • Kusin Knase

    Min chef sa något tänkvärt idag apropå det här med namnval:

    Det finns tre tillfällen då ett namn måste passa:

    * XX, kom in och ät!

    * Åååhh, XX, jag älskar dig...

    * Den vi har valt ut för detta jobb är XX.

    Enkelt va?

  • Bea08
    Tola skrev 2010-03-10 20:07:16 följande:
    Alla ger ju sina barn det namn dom tycker är fint!Varför irritera sig på andra..(?)Nija tycker jag är ett fint namn iallafall
    Håller med, varför störa sig på det? Och varför anta att de blir retade för sina ovanliga namn? Man ska inte vara så inskränkt som människa att man mobbar eller tycker illa om annorlunda namn etc. Det fördummar bara en själv.
  • Loneheart
    Trollet Ludenben skrev 2010-03-10 21:02:39 följande:
    som Jens tillexempel... det skulle jag aldrig ge mitt barn. Hade en som hette Jens när jag växte upp. Han hette aldrig nåt annat än Jens-Mens Min sambo heter Svante i andranamn och han har fått höra svante-vante till leda och han ogillar starkt det namnet. Så ett namn behöver inte vara påhittat eller udda för att vara besvärande, det kan vara ett helt vanligt namn. Ulla och Britta (som visserligen inte är poppis nu men kommer säkert tillbaka) är inte heller några höjdare.
    Håller med. Min mamma heter förresten Ulla och hon blev kallad Ulla-knulla när hon växte upp..kul för henne liksom.
  • Levi

    Håller också med er som skriver att man kan bli mobbad vilken namn man än har. Dessutom kommer man nog inte sticka ut så mycket med ett originellt namn i framtiden. Men din fråga var varför får barn konstiga namn... Jag tror att föräldrarna vill visa att de är originella och inte bara följer gammal tradition. Men alla föräldrar har ju inte det behovet.

  • linas fina

    Konstigt handlar väl om att man inte är van namnet. Själv gillar jag ovanliga namn. Med det inte sagt att jag gillar namn som Tindra och Nova, för det är namn som är väldigt vanliga i min generation. 

Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?