Inlägg från: ÖnskanS |Visa alla inlägg
  • ÖnskanS

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Megamuppen: Vågar inte lova redan nu att jag kan ta mig "in till stan", får höras strax innan i så fall.. Är trots allt 10 mil så jag vill ha något annat att kombinera resan med då... Syrran som pluggar där ärhemma för sommarlov då så kaninte bara hälsa på henne...

    Men annars kanske vi skulle kunna träffas i typ Sthlm om många har möjlighet till det? Kanska kan ta med hela våra små familjer så kan man ta det som en liten semestertur typ en lördag? Eller vad säger alla?

  • ÖnskanS

    Många fd Gävlebor i tråden tror jag Vi bodde efter Parkvägen, i höjd med Fjärran Höjder badet mellan 2000-2003 =)

    T har börjat bli lite blyg, vill gärna kura in sig hos mig när det kommer fram någon hon inte känner och pratar med oss. Men det släpper rätt snabbt och är nog mest en grejj.

  • ÖnskanS

    Hej allihopa!

    Vill bara meddela att jag finns kvar här i bakgrunden, men det är sommar och en bebis som gillar uppmärksamhet och blir roligare och roligare att "leka" med

    T har fått sin första tand nu i dagarna, men den syns bara lite lite, går segt tydligen... Tar sig ingenstans själv på golvet, kan inte ens vända sig från rygg till mage än. Sitter dock väldigt stadigt nu. Älskar att gå och hålla i våra händer, det är det som fungerar bäst när hon är rastlös. Vet vart lampan är och säger "mamma" nu sedan två dagar tillbaka (!), vet dock inte vad mamma innebär men ser väl att hon får bra respons när hon säger det så då är det kul =)

    Blev lite ego nu, har så mycket att kommentera så jag vet inte vart jag ska börja.. Ska försöka hålla efter på den fronten nu framöver. Men tänker på er alla!

    Kram kram

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Full fart på tänderna med andra ord! =) Tar det lång tid för era små att få upp sina tänder? Här har första tanden känts rätt länge och nu är det snart en vecka sedan man kunde skymta den, och fortfarande är den jätteliten...

    Nevadita: Tror absolut inte att hon menar "mamma" när hon säger det, är nog bara att hon insett att hon kan låta så, för hon kör det rätt ofta nu...

    I morgon ska vi besöka en badstrand har vi tänkt. Någon som har förslag på vad man kan ge för picknick till de små? Har köpt en gröt man kan äta kall ur burken och sen ett frukt och yoghurt mellanmål. Ev finns det micro i en kiosk dit vi ska och i så fall är det ju inga problem. Går ju att ta med hetvatten i termos till grötpulver också men skulle helst vilja ge "riktig mat" mitt på dagen.

    Hur långt har ni andra kommit med utbytande av bröstet? Här ser det ut ungefär så här:

    Ca 7-9 Morgon och amning
    Ca 11-12 Lunch, ca en liten köpburk el motsvarande mängd hemlagat. Frukt till.
    Ca 14-15 Amning
    Ca 17-18 Middag, lika som lunchen
    Ca 20-21 Gröt
    Ca 22 Amning innan sovdags
    Ca 04 Amning

    Ibland försvinner ett av middag, kvällsgröt, kvällsamnings målet pga att vi inte hinner med det för att vi lyckas få vår lilla skrota i säng tidigare än kl 23 =) Hade fm gröt också ett tag men insett att vi inte hinner med det,  hon vaknar nog för sent för det och jag vill ju amma en gång på morgonen än.

  • ÖnskanS

    Turbo: Vad modig du är som tänker åka 30 mil SJÄLV med TVÅ bebisar =) Men som du skriver, bara man vill så fungerar det säkert på ett eller annat sätt! Brukar oftast gå bättre än vad man tror när man drar ut på strapatser. Hör gärna av dig om du har vägarna förbi =)

    Skönt att höra att det är fler som det blir lite si och så med rutinerna för! Ibland får jag nästan dåligt samvete när jag hör om allas mat- och läggningsrutiner. Här blir det som sagt vad som passar med tanke på diverse aktiviteter. Men hon verkar inte må dåligt av det så då hoppas jag att det inte är skadligt att vara rutinlös! Hon är oftast nöjd och vill hon sova ser vi självklart till att hon får sova där vi är och är hon hungrig får hon mat. Sen hur och vad det varierar

  • ÖnskanS

    Nevadita: Ja, visst är det svårt att klä de små i värmen. Vill ha solskydd samtidigt som man vill ha svala kläder. Här går det dock bra med hatten fortfarande, hon har inte kommit på hur hon får av den =)

    Megamuppen: Ni har inget solparasoll till vagnen? Vi har det, använder det inte så flitigt än, men det hjälper ju lite att skydda mot solen iaf. Så söt tjej! Och vilka fina små tänder =)

    Monamona: Har tänkt på det där att bara sova i blöjan ser mysigt ut men uteslutit det då det inte går många sekunder på skötbordet innan hon lyckas pilla upp tejpen Gissar att det skulle bli kiss i hela sängen

    Ammiz: Trist med din pappa... Men har inte pappor ofta lite svårt för att vara känslosamma och visa att de bryr sig? Han kanske bryr sig utan att veta hur han ska visa det...

    Varit på lite tidig 8-mån kontroll idag, och lillan gick igenom utan "2:or"! 6.945 g och 67 cm lång, fortsätter följa sina kurvor. Men när man läser många av vikterna här låter hon ju rätt liten...

    Ser ut att bli en varm dag i morgon. Får se om det blir en tur till stranden. Sen kommer svärisarna i morgon kväll och stannar över helgen.

    Kram på er i värmen!

  • ÖnskanS

    Nevadita: Söt tjej, och vilka snygga skor hon ser ut att ha! Vart hittar man bra små skor som de kan gå i? Tycker det är jättesvårt...

    Monamona: Har sett babytrosor med volanger i rumpan, var nog Lindex eller KappAhl tror jag...

    Turbo: Skönt att du fick sällskap!

    Idag åt vi middag tillsammans hela familjen för första gången, serverades pannkaka med jordgubbar och smultron, gillades starkt även av vår lilla dam trots att det var första gången hon åt pannkaka!

    Är era små också väldigt busiga nu? Står dottern i gåstolen och jag kommer in i samma rum som henne tjuter hon och tvärvänder för att springa ifrån mig och hoppas såklart att jag ska jaga henne Samma sak om någon av oss håller henne och den andra bara kommer och går emot, då sprattlas det och skrattas tills vi fattar att det är jaga leken som gäller =)

    Sen kan det inte sjungas för mycket, alltid lika roligt!

    Visst är de små i en härlig ålder nu!!!

  • ÖnskanS

    Turbo: Hoppas att det går bra för din vän! Håller självklart tummarna!

    Här packas det inför en liten semestertripp, blir borta lite drygt en vecka. Ni får ha det så bra här i tråden så länge så återkommer jag sen =)

    Kram på er!

  • ÖnskanS

    Hemma efter en underbar semestervecka! Läst igenom lite snabbt vad som skrivits, verkar som att ni hållit bra fart här i tråden trots värmen =)

    Ang bajseriet var det väldigt hårt just när vi började med mat här hemma, men efter att vi lagt till frukt till efterrätt har lilltösen fått riktigt bra fart på magen. Blir ofta ett blöjbyte efter varje måltid så vi är måttligt roade Men skönt att det funkade, var väldigt jobbigt när det bara kom var 4:e dag och hon fick kämpa så också...

    Hade lite problem att få dottern att äta tillräckligt med mat. Till slut tröttnade jag och började ge frukt till efterrätt och slutade erbjuda bröstet efteråt och det fungerade jättebra. Sen började hon dock rata den mesta maten. "Fuskade" då genom att doppa maten i fruktpuré, då gick det jättebra. Blev lite hotad av BVC att hon typ aldrig skulle vilja äta utan frukt sen. Men efter ett par veckor så (provade alltid att ge mat utan frukt innan jag började fuska vid varje måltid) så släpper det mer och mer. Hittade först en burkmat som hon gillade, körde den varannan dag då ungefär utan frukt, gav frukt till efterrätt istället. Nu går mycket av den mat hon får i utan att doppas i frukt, kan bli lite kinkigt efter halva burken ibland och då fuskar vi mot slutet med fruktmos. Ungefär så här ser vårt matschema ut en dag (sista veckan iaf):

    6.00 Amning
    8.30 1-1,5 port gröt
    11.30 Lunch, oftast en bruk + en bruk fruktpuré
    14.00 Amning
    17.00 Middag, en burk + fruktpuré
    19.30 Kvällsgröt, 1,5 portion
    21.00 Amning

    Absolut inga fasta tider utan kan variera ganska mycket. Försöker dock hålla mat med 2,5-3 tim mellanrum. Lunchen vill jag att ska hamna mellan kl 11-13 och middagen mellan 16-18, sen beror det på vad man gör och hur lillan sover vad som händer med gröt och mellanmål. Har gett youghurt någon gång nu, jättebra att ha med när man är ute och åker och inte är på lämpligt matställe när hungern sätter in!

    Oj, blev ett långt inlägg, men är intressant med matrutiner tycker jag =)

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Står också i valet och kvalet om jag ska testa välling. Kan inte bestämma om jag vill introducera det eller inte... Tycker gröten funkar bra på kvällen men å andra sidan känns det som att flaskan vore bra att ha att söva med när man slutar amma...

    Monamona: Det är alltså så att du vill fortsätta amma henne mestadels fortfarande? Dottern var rätt ointresserad av att amma bland folk hon också, blev då att vi övergick mer och mer till mat. Ammar ju ett eftermiddagsmål fortfarande och nu är det inga problem längre, blir väl kanske extra mysigt när det inte är så ofta längre så att hon blir lite extra intresserad =)

    Nevadita: Alltid kul med BVC! Vi har inte nästa tid förrän en bit in i sept så lååångt dit... Tydligen en babyboom här mitt under sköterskornas semester så de har inte så mycket tid för de större barnen nu =)

    Här har det blivit lite tidigare kvällar under semestern. Igår somnade lillan vid kl 20 och idag 20.30. Dock innebär det ju att de tär slut på sovmorgon här hemma =( Idag var det till att kliva upp vid 6-tiden... Pust... Men skönt att få lite kvällar fria å andra sidan...

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009