Inlägg från: ÖnskanS |Visa alla inlägg
  • ÖnskanS

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Ammiz: Guuuud så söt hon är när hon går!!!! Och vad otroligt duktig och kontrollerad hon är! Hur gamal är hon nu?

    Ja, konstigt nog tycker jag att jag funkar helt som förr efter 4 jobb-dagar! helt otroligt!

    Nu är det sovdags här, god natt.

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Viljan är stark här hemma också, och känns som att hon ibland testar gränser genom att gå fram till blomman och tänka ta på den. Svår ålder när det inte känns som att det hjälper så mycket att säga ifrån, de förstår liksom inte allvaret i det.

    Amma lite om du tycker att det känns nödvändigt, kan vara bra för att undvika mjölkstockning. Jag ammade typ varannat dygn sista gångerna och sen var det bara slut helt plötsligt efter att både jag och lillan glömt bort det i några dagar.

  • ÖnskanS

    In en snabbis och kikar till er.

    Ammiz: Vi kommer att fira på T's "rätta dag" som är en onsdag. Blir öppet hus med fika hela dagen så får alla komma när det passar. Kommer säkert vara rätt slut efter dagen, men jag är inte så förtjust i att dela upp och ha kalas olika dagar för olika personer osv. Bara att hoppas att det är många som kan komma på dagen så att inte alla kommer samma tid på kvällen =) Hur gör ni andra?

  • ÖnskanS

    Ammiz: Tycker inte vi märkt så stor skillnad nu/än. Sen har hon varit missnöjd flera månader om hon inte får vara uppe och gå. Även om hon kan åka på rumpan numera så är ju gå helt klart favoriten.

    Monamona: Hur tänker ni göra om det inte blir öppet hus? Får ni plats med alla på samma gång då eller blir det olika dagar med olika personer?

  • ÖnskanS

    Turbo: Jag som tyckte jag fick ihop en lång lista när det landade på 35 personer =) Sen vet man ju inte om det dyker upp någon man inte räknat med... Tänkte och försöka styra lite och tipsa de som har möjlighet att komma dagtid när många jobbar så att det inte blir för mycket folk på kvällen..

  • ÖnskanS

    Ammiz: Tycker inte du ska ändra dina planer på föräldraledigheten och söka det där jobbet. Min man fick ett jobberbjudande i våras som var väldigt lockande för honom, högre lön och roligare jobb. Var i princip klart att han skulle få det när han informerade om sin planerade föräldrarledighet på 50% i ett års tid och vips var det inte längre aktuellt. Innan han berättade hade vi disskuterat igenom risken med att han inte skulle få jobbet, men båda var helt säkra på att det inte var värt att minska ner hans föräldraledighet för att ett jobb. Han har ju säkert 30 år kvar att jobba och kommer kunna hitta många intressanta jobb på den tiden, men vår dotter är ju bara liten under en mycket kort tid!!! Dessutom är ju dottern viktigare här i livet än jobbet... Nu när du måste gå tillbaka så pass mycket tidigare än planerat tycker jag inte att du ska göra det... Tror det är lättare att ångra att du inte gav din dotter all tid du tänkt än att du får ett specifikt jobb... Lycka till!!!


    Här är lillan också lite snuvig och hostig... Fungerar rätt bra på nätterna om hon får nässpray innan vi lägger henne. 

    Förresten, provade lirka mitt finger ur hennes hand i fredags när hon var uppe och gick, och hon kan rätt bra själv! =) Kan utan större problem gå 10-15 steg på egen hand nu, problemet är att hon fortfarande mera springer än går, skulle  behöva sakta ner och ta det lite lugnt för att få riktig balans... Hon har fortfarande ingen koll och är det så att hon tappar balansen och man fångar henne i luften bara skrattar hon, ingen rädsla för att ramla och slå sig alls... Så det blir ett evigt passande ett tag till =)

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Hon blev 11 månader i söndags. Stått stadigt, måste man det för att kunna gå?? Nej, hon har inte stått alls i princip, men alltid älskat att springa och hålla mig i ett finger. Så i fredags släppte jag henne och hon springer i full fart tills hon faller ungefär, så det gäller att vara med =) Men faktiskt har det hänt jättemycket den här veckan tycker jag, nu kan hon faktiskt stå rätt länge själv, hon kan även gå några steg, stanna och få balans och sen gå vidare. Men råkar någon närma sig henne kommer hon på att hon vill busa och börjar springa åt ett annat håll... Är era barn också busiga eller är det bara vi som fått ett litet busfrö??

    Ammiz: Tycker det låter som att du bestämt dig... Lita på din instinkt. Kommer det ett jobb längre fram kanske det är lättare att förhandla till sig en del-föräldraledighet eller så kanske i början av din anställning, men som det är ju är det ju så långt kvar tills du vill komma igång och jobba igen!

    Vad äter era nu? Jag är så bekväm och det blir fortfarande mycket burkmat... Måste försöka komma i fas och planera matlagningen lite bättre så att den passar dottern också, nu ska hon ju i princip kunna äta allt vi äter... Sen är det ju lite svårt med vissa saker då hon endast har två tänder =) Svårt att få tid att ork att räcka nu när man börjat jobba...

  • ÖnskanS

    Turbo: Har de inte riktigt växt på sig som de ska hittills alltså? Är de väldigt små fortfarande?

    Megamuppen: Det är nog att föredra att kunna stå riktigt först och sen lära sig gå, blir nog lättast för alla så... Nu måste ju mamman eller pappan i familjen springa dubbelvikt efter och hålla lite i tröjan hela dagarna och det gör oooont i ryggen Idag har hon varit helt ostyrig, sprungit det fortaste hon kan hela tiden i princip och det är det inte mycket till balans... Igår var hon mycket lugnare och gick riktigt bra...

    Vi har ett par skor som vi köpte för några år sedan i USA... "Bra att ha"-sak i planeringen liksom =) Ett par Nike-skor i stlk 18 som är hel-söta och som verkligen har använts jättemycket! Hon har fått ett par stövlar i stkl 20 av mormor också som hon kan ha senare i vinter. Men vet inte om vi behöver några rejälare också, de stövlar vi har är nog mer finstövlar.

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Tyvärr är det "fort men fel" som gäller Krävs att man håller ett tag i kragen på tröjan så att man kan rycka upp henne när hon håller på att falla...

    Svårt det där med skor, måste nog ta och kolla utbudet snart...

  • ÖnskanS

    Turbo: haha, klart det var så du menade, därför jag inte riktigt hängde med och tyckte det lät lite konstigt, var nog lite trött när jag var in sist Bra viktnedgång på dig och maken, härligt!

    Nevadita: Jobbigt att du har så ont, massor av kramar till dig! Och en Lava som strular dessutom... Kanske är någon tand på G eller någon utvecklingsfas, bara att härda ut så ordnar det sig säkert snart. Inte så långt kvar till klockomställning heller och då tjänar ni ju en timme iaf =)
    Kram till er alla, nu är det snart välling för lillan.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009