Inlägg från: ÖnskanS |Visa alla inlägg
  • ÖnskanS

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Hoppas på mirakel: Massor av kramar till dig! På nått sätt har jag trängt bort tankarna på att det kan strula vid en ev syskontillverkning... Tycker vi hade förtjänat att få det lite lätt då, men så enkelt är det väl inte. Hoppas att ni orkar ta nya tag och börja om snart. Och som du skriver, ni har ju trots allt en underbar skatt!!!
    Allt kan säkert ha lite med varandra att göra tror jag, kanske får de lite sämre immunförsvar vid tänder så att det är därför hon fick sin förkylning just nu? Hade hon väldigt hög feber också med tanke på alvedonet? Inte roligt när de små är sjuka...

    Megamuppen: Hon är faktiskt en rätt bestämd dam som kan visa ganska bra vad hon vill =) Med eller utan pekning... Kastar oftast mer med hela kroppen när hon vill någonstans. Har inte tänkt på det förut men när vi sitter och matar henne kan hon ibland vägra äta maten, genom att vrida sig helt ifrån den som matar, tar man då bara fruktpuré på skeden och säger "bara frukt" då gapar hon snällt. Lika om man säger "vatten" så vrider hon tillbaka huvudet direkt och gapar. Så visst förstår det rätt mycket, men det blir en del av vardagen så man tänker inte på det. Det är när man sitter så här man analyserar allt lite extra =)  

    Ja, nu har vi fått pencilin till dottern igen, var väldigt rött i ena örat så är väl hennes 2:a öroninflammation då. Känns som att vi kan ställa in oss på ett litet öronbarn... =( Men förhoppningsvis kanske vi inte måste leka mellan 2-4 så många nätter till nu för den här gången

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Gulligt med smultronet =) Som sagt, de har börjat förstå så otroligt mycket nu på sista tiden, jag tycker det är sååå häftigt!

    Trollat: Ja, allmäntillståndet är helt ok, hon är liksom hostig och lite snuvig nu men annars pigg och glad för det mesta. Är nätterna kl 2 hon vaknar och har ont i örat, men i natt fick vi henne att somna om inom en timme så det känns helt ok. Några till svängar med pencilin kanske hon sover skönt.

    Vet inte heller hur vi ska göra med kläder i höst/vinter, inte riktigt tänkt så långt. Känns som att det är en svår ålder nu och som någon skrev, allt ändrar sig så fort, på bara någon vecka kan behovet ha ändrat sig helt!

    Igår kväll fick T välling istället för gröt och ingen tutte efteråt, till slut somnade hon när pappa gick och la henne i sängen, han var lagom stolt då =) Tror han tycker det är jätteskönt att hon inte behöver mig nu när jag ska börja jobba. så vi ska nog försöka plocka bort amningen nu. Jag ammade en gång i natt när hon vaknade av örat men annars inget sen igår morse.

  • ÖnskanS

    Ammiz: Skönt med matframsteg!!

    Megamuppen: Hur mår mannen nu? Hoppas bättre! Spännande med fotograferingen, ser fram emot att få se bilder! =)

    Nevadita: Skönt med din vän!

    Turbo: Rätt gosig tjej här också.

    Hur ligger ni andra till med amningen nu? Här känns det som att vi håller på att sluta nu, men jag har så svårt att bestämma mig. Sista dygnet ammade jag iofs bara en gång i natt så snart har jag inte så mycket annat val, lär väl inte finnas så mycket mjölk kvar om vi fortsätter så här. Lillan har druckit välling riktgit bra några kvällar nu och igår riktigt högg hon efter flaskan och sen somnade hon direkt, så nu behövs mina tuttar inte ens för hennes sövning =)

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Glömde kommentera det där med påflugna svärföräldrar. Kan också tycka det är jobbigt när de inte respekterar den lill*, det är ju en individ med känslor det också!
    Ja, visst känns det lite vemodigt att sluta. Har också en man som börjar tycka att det är dags Försöker i första hand få henne att somna om genom att gå och vyssa, men funkar det inte rätt snabbt ammar jag. Nu när hon är förkyld krävs dock nästan 1 timmes arbete för att få henne att somna om.

    våran tjej sover också rätt korta nätter ofta, men i natt sov hon 11 timmar med ett avbrott på 1 timme, så blev tot 10 sovtimmar = mycket nöjda föräldrar. Hoppas att det är en trend som håller i sig. Är själv emot 5 min metoden så väljer att testa det mesta annat före den... Just nu går vi och vyssar rätt mycket

    Monamona: Jag vet inte vad jag vill vad gäller amningen. Lite småångest har jag men känner ändå att det är skönt att pappan kan få möjlighet att klara lillan själv. Bara en vecka kvar till jag börjar jobba och börjar då med kurs två dagar. Skulle tycka att det vore kul att stanna kvar på middagen och sova över, och då krävs ju att pappan kan trösta lillan lika bra som mig. Så länge jag ammar känner han sig inte tillräckligt. Oj, 4 mellanmål amning! Lyckas du få den lilla hungrig till måltiderna då? Här har jag precis slopat mellanmål helt, vet inte om det är dåligt, men annars vill hon inte äta riktigt på hela dagen, blir bara att hon småäter vid varje mål för att hon inte är hungrig. Nu ser vårat matschema ut så här ungefär:

    7.30 1,5 portion gröt (vaknar ca kl 7)
    8.30 Kan få lite smörgåskex och lite av min smörgås närjag äter frukost, men det blir inte så mycket
    12.30 Lunch, äter oftast 1 hel burk mat och 1 burk fruktmos (hemlagat ibland, men blir mycket burkar nu)
    17.00 Middag, lika som lunch
    19.00 1 port gröt
    20.00 En flaska välling, äter ibland hela och ibland lämnar hon ca 1 dl.
    Ammar henne ofta till sömns 1 gång under natten.

    Blir ju rätt långt mellan målen, men hon är inte alls gnällig och visar på hunger däremellan, skulle hon vara det någon gång får hon såklart mat tidigare!

  • ÖnskanS

    Monamona: Skulle dock gissa att även småsnörpling kan förstöra aptiten... Tänk på dig själv när du småäter, även om det bara är lite kan det förstöra matlusten inför nästa mål. Du kan ju alltid försöka att dra ner på antal mål under dagen om du vill få henne hungrig till maten, iaf jag tycker att det är tråkigt att mata en liten som inte är hungrig. Blev mycket bortkastad mat här hemma på den tiden...

  • ÖnskanS

    Megamuppen: Ja, den långa natten är underbar, och en nyhet för oss också =) Förstår helt dina känslor kring amningen, sådär blev det för oss också när vi provade välling, somnade tryggt själv i sängen utan att amma. Därför det känns som ett bra tillfälle att sluta amma nu, när hon ändå verkar tycka att det är okej. Vem vet, om någon månad när jag skulle vara mera redo kanske det vänt och hon inte vill. Ammar ju dock fortfarande natten, men det är bara det nu. Vi får satsa på att skaffa en ny bebis att börja om att amma snart

    Ammiz: Låter som att ni haft det bra! Det här med maten är väl väldigt olika som med allt annat, vissa passar det att äta med längre mellanrum och mera medan det är tvärtom för andra. Det är väl det som är så trixigt med våra små, de kan inte prata och säga vad de tycker utan vi få gissa oss fram. Och runt omkring finns en massa familjer att jämföra sig med som försvårar intrycket från sin egen bebis... Samtidigt som det kan vara bra att lyssna på andra då man ibland får lite vägledning att tyda just sin bebis. Kul att hon kan klappa händerna nu! =) Kan bara instämma med att det är sjukt hur mycket man kan älska någon!!!

    Turbo: Förstår helt att det är fullt upp för dig med två stycken som kräver sitt!! Det är ju inte direkt så att de somnar var som helst hur som helst längre och sover sig genom största delen av dagen Är nog bara att sänka kraven på allt man ska försöka hinna hemma och satsa på att göra det på kvällen när båda föräldrarna finns på plats.

    Nedräkning börjat, på måndag börjar jag jobba 50%, spännande!

  • ÖnskanS

    Haha, inga problem att borsta tänderna på henne va? Så söt lilla Lava!

  • ÖnskanS

    Oj, en "gå-bebis" i tråden? Eller vad?! Spännande! Här har lillan börjat hasa lite på rumpan iaf, kan typ ta sig en meter innan hon lessnar iaf =) Går bra om  man håller henne i en hand också, men vågar inte släppa taget.

    Började jobba nu i veckan därför jag är ganska frånvarande här, svårt att få tiden att räcka till numera =) Jobbar bara 50% men ändå...

  • ÖnskanS

    Kan bara säga att det är såååå kul att börja jobba igen! Jag trodde inte jag skulle tycka att det kändes så här men när jag väl kommer ut är det helt kanon. Dagarna flyger fram och jag är som ett litet barn som längtar till 1:an =) Sen är det helt underbart att komma hem på kvällarna och få några timmar att mysa med lillan. Jobba 50% är nog helt kanon, får ju bra med tid till allt jag vill nu!

    I helgen började T ta sig fram på rumpan. Är väl lite besvärligt för henne än och gäller att hon är pigg och nöjd för att orka, men skönt att hon kan börja röra sig på egen hand.

    Har också slutat amma nu, knappt så att jag tänkt på det för det blev liksom att det drog ut så mycket på tiden och vi tog det verkligen i den takt som passade oss. T har inte heller försökt sig på att amma igen utan är så nöjd med sin välling på kvällen.

    Ammiz: Hur går det nu när A börjat gå? Mycket passande? Är det så att ni kan låta henne gå runt själv eller måste ni passa så att hon inte ramlar? Sååå imponerande av henne iaf!

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009