• Sol30

    Liga Match!

    Esmaralda skrev 2010-05-03 18:32:45 följande:
    Sol; kanon! LS kommer också! SEs då! 
    Åh, vad roligt! Ses!
  • Sol30
    Yoyna skrev 2010-05-09 09:45:45 följande:
    Hej hej i kylan!!! Hur mår ni? Här är det bra men fullt upp med jobb, har varken tid eller ork att skriva så mycket för tillfället känner jag. Längtar efter sol och värme oxå! Vid det här laget förra året hade jag redan lyckats få lite färg på kinderna i väntan på M minns jag... Snart dags för ettårskalas! Kram på er!
    Oj, ett år redan! Grattis då i förskott till stora killen! 

    En liten fråga till er som har mer erfarenheter av graviditeter än jag    :
    Jag har ju gått 30 hela veckor nu och i helgen tyckte jag att magen blivit mindre bara över natten. Kan det vara så att den redan sjunkit ner lite? Eller vad har hänt? Har ju i stort sett förträngt hela graviditeten med I, så jag kommer inte alls ihåg hur det var då.

    Esma och LS: Tack för en jättetrevlig lunch!
  • Sol30

    Yoyna: Tycker att den sparkar på ung. samma ställen som den gjort hela tiden. Den ligger liksom längst ner och på höger sida. Vänster sida har h*n aldrig tyckt om! 
    Men det kan inte vara något konstigt iaf (nu kommer oroliga mamman fram igen....)?
    Jag har ju iofs fått en hemsk ishias (stavas?) och det började också bli riktigt illa innan förra helgen och det kan ju bero på att bebisen flyttat sig och ligger och trycker på nerven.
    Vi har ett tjejnamn som är ganska bestämt. Blir det en kille till så är det värre! 

  • Sol30
    lillasysteryster skrev 2010-05-24 10:25:42 följande:
    Sol: Hur går det med magen. Växer det som det ska? Du lät lite orolig förut?Yoyna: Härligt! Klart du kommer få jobb! Kan du inte kolla efter praktik i västerås eller nylöping så du kan pendla!
    Jo, den växer!    För några veckor sen tog kurvan ett jättehopp uppåt, men nu ligger jag bara lite över normallinjen igen. ;- )   Liten har lagt sig med huvudet nedåt nu och bm tror inte att h*n kommer vända sig nåt mer. 
    lillasysteryster skrev 2010-05-24 11:48:44 följande:
    Yoyna: Jo vi funderar fortfarande över Lukas och en eventuell laktosintolerans. Under den månaden han åt laktosfritt bajsade han på sig  (får lite i kalsongen) 3 ggr och nu sedan han äter som vanligt har han bajsat i kalsongen 4ggr på 10 dgr så det är lite svår tolkat men det lutar nog till at vi tar bort laktosen igen? Vad tror du/ni andra?Hilmer mår riktigt bra :)Går M?
    Hur var det nu, hade han gjort nån laktosbelastning? Det kan säkert vara det, man blir ju snabbt väldigt dålig i magen då. Även illamående, men det kan ju vara svårt att veta om han även känner det. Skönt att Hilmer mår bra!

    I tappade sin första tand i lördags. Så på natten kom tandfén och lämnade en guldpeng i glaset!    I har ju klurat mycket på hur tandfén egentligen kommer in när alla dörrar är låsta. Han har kommit på hur det ligger till nu: Tandfén trollar sig in genom balkongdörren! 
    Tanden som kommer upp under kommer väldigt långt in och snett, så det ser inte så kul ut.
  • Sol30

    lsy: Ja, det kan ju vara skönt att ha gjort en belastning iaf kan jag tycka. Annars prova messmör. Det ska vara det värsta man kan äta om man är laktosintolerant. Inte så kul för varken L eller er om det visar sig att han blir jättedålig, men då vet ni iaf antagligen.

    Aros: Till laktosintoleranta finns det ju ersättningsprodukter för i princip allt, så hemma funkar det ju bra att laga mat. Maxi på Hälla har bäst sortiment på det. Sen finns det laktos i i stort sett all färdigmat. Lättmajonnäs har de tillsatt mjölkpulver i, däremot är äkta majonnäs helt ok att äta. Chips innehåller ofta laktos vilket man inte tänker på (för att det inte ska klumpa ihop sig, så även andra livsmedel där det behövs ska man dubbelkolla). Även många mediciner innehåller laktos. Det enda man som laktosintolerant kan äta är mjölksyra och mjölkprotein. Så det gäller att lusläsa alla innehållsdeklar! I alla laktosfria produkter finns mjölkproteinet kvar, därav att mjölkallergiker inte kan äta det.
    Apropå det att förskolan misstänker laktosintolerans, är det så att de äter messmör till mellanmålen? Då kan ju det visa sig på en gång när han är där och ni märker det kanske inte alls hemma?

    Jag jobbar sista dagen 17:e juni och sen är bf 18 juli. Är sjukskriven 50 procent nu också, så det känns lagom.

  • Sol30

    Aros: Skönt att han är bättre i magen!
    Jag jobbar två veckor till, sen tar jag och I sommarlov. Sen får vi väl se hur länge vi får vara "lediga". 

    Hur var det för er andra, kom andra barnet ungefär vid samma tid i förhållande till bf? Med I gick jag över med 11 dagar.

  • Sol30

    Yoyna: För mig får det gärna vara lite svalare och halvsol!    Men jag förstår att ni har vant er med lite varmare väder!  Vad härligt med M!

    lsy: Jamen, det är ju superbra om han mår bra av att köra laktosfritt! Det är ju inte så krångligt när man är hemma, bara dyrare tyvärr. Men det är det ju värt!

    Andra tjejen som var gravid här på jobbet och beräknad till dagen efter mig fick en son i måndags. Så då började jag inse att det ju inte är så långt kvar iaf. Även om vecka 35 är lite väl tidigt.

  • Sol30

    Yoyna: Grattis till bröllop! Skönt med bara familj. Så skulle jag också vilja ha det, men F vill ha med närmaste vännerna också. Det vore väl ok om det gick att dra en lätt gräns med kanske några stycken. Men det funkar inte med allas respektive osv. Så vi är fortfarande inte gifta! 
    Tror  att de åtta veckorna praktik kommer gå snabbt. Men jag försår verkligen att det känns tungt. Men sen är du ju klar! 

    Aros: Jag blir hemma ungefär ett år. Sen ska F vara hemma från nästa sommar och hela hösten 2011 har vi tänkt. När exakt vi byter beror på hans projekt och hur semestrar och sånt hamnar.

    Jobbade sista dagen i torsdags. Det känns skönt och mycket välbehövligt att vara hemma. För jag orkar ingenting. Och då menar jag ingenting! Idag har jag suttit ett tag på framsidan på nybygda trallen och sen har jag och I gjort rent golvet i hans nya rum. Efter det är jag helt däckad och skulle kunna lägga mig ner bums och sova!  Helt otroligt!

Svar på tråden Liga Match!