• Sol30

    Liga Match!

    Esma: Åh, det hade varit roligt att ses där. Men det blev fullt upp här hela dan. Du får helt enkelt ta ledigt nån mer måndag framöver så vi kan få till en träff! 

    Förresten så heter lillebror nu Max! 

  • Sol30

    Yoyna: Stort bröllopsgrattis!  Åh, vilka fina bilder på er! Du var ju finast såklart! Tack för att vi får se bilderna. Kramar

    Ja, här är det mer eller mindre kaos varje dag känns det som. M är snäll för det mesta, skriker mest ett tag på kvällarna nu. Det är I som tar musten ur oss totalt. Supertrotsig och ofta jättearg. Som tur är slår han inte som han gjorde förut. Nu står han och skriker åt sina kompisar istället.... Sen gör han i stort sett aldrig som vi säger, men så kanske femåringar är? Men däremellan är han jättesnäll och gosig. Och mot M är han en jättebra storebror.
    Förskolan är ett annat problem. Han vill inte alls vara där säger han. När jag ska lämna så håller han sig fast i mina ben och skriker och gråter. Detta gäller främst när de två äldre (som han haft sen han började förra året) jobbar. När de nya är där eller när grannavdelningens personal tar emot går det mycket bättre!

    Trevlig helg på er alla!

  • Sol30

    Hej hej! Hoppas jag hinner skriva lite nu innan M vaknar! Han har bestämt sig för att man ju inte behöver sova så mycket på dagarna längre....  Nu har han dock lite feber, så då är han ju lite tröttare förstås.

    Angående I: ska gå på föreläsning på ÖF ikväll om gränssättning & föräldraskap, hoppas det ger något! Sen ska vi testa belöningssystem också, funderar på hur man ska åskådliggöra det för I bara. Hörde av någon annan förälder som använt kulor och smal glasvas. Nån som har något annat tips om det?
    Försöker att bara ge honom uppmärksamhet när han gör bra saker. Men vissa dagar orkar jag bara inte till slut!
    För det mesta kommer jag ihåg att berätta vad som ska hända exempelvis när vi kommer hem. Men det funkar inte. Ska vi dessutom göra något som han inte alls vill vara med på, så lyssnar han inte ens klart när jag ska berätta vad som kommer att hända utan börjar skrika och gråta.

    Det där med CD ska vi testa Yoyna! Har lånat ljudbok på biblioteket.

    Esma: Är utbildiningen också genom ÖF, eller är det familjecentrum man kontaktar?

    lsy: Kanske ringer dig nån dag om vi inte kommer framåt nåt mer. Har du kvar samma nummer som när du bodde här?

    Tack alla för tips och stöd! Det betyder massor!

    Ny: Undrar också om du är borta väldigt mycket under veckorna från barnen? Själv skulle jag se det som en dröm att få åka till Stockholm själv i två dagar! 

    lsy: Skönt att ni fått plats till H!

    Esma: Härligt med semester att se fram emot!

    Yoyna: Vad skönt att du ändå tycker att det funkar hyfsat med praktiken. Kämpa på!

  • Sol30

    Ny: Men vad kul! Vet ni ungefär när ni flyttar tillbaka? Nej, pendla till Stockholm är ingen hit. Det funkar ok om en jobbar här och inte jobbar heltid. Så gjorde vi innan jag väntade M. Men man får ju i stort sett sköta allt själv då med barn och hem. Hoppas ni hittar jobb här i stan båda två. Ska hålla utkik!

    Föreläsningen i onsdags gav i stort sett ingenting. Vi har redan försökt med allt som föreslogs känns det som. Jag frågade henne om Cope-utbildningarna. Hon sa att där är det mycket strategier som tas upp. Jag förklarade läget med I och hon tyckte istället att jag skulle boka en tid med henne (jobbar på familjecentrumet här). Så jag ska träffa henne om nån vecka och vi får väl se om hon kan komma med nån lösning hur vi ska göra.

    M skulle fått vaccinationssprutorna idag (de första). Men han har feber igen. Likadant förra gången han skulle få dem. Han har kanske kopplat att feber betyder inga sprutor?

  • Sol30

    Ny: Hur har det gått med jobbet?  *nyfiken*

    Aros: Vad skönt att det funkar med vanligt mjölk för R! Jaha, är det sprutor vid nästa koll på bvc. Hade jag inte koll på. Det uppskattas nog inte här heller!

    Jag har varit på samtal nu hos en på familjecentrumet här. Hon tyckte att vi gjorde rätt saker med I och att vi var väldigt nära med att få honom lite lugnare. Vad vi inte skulle göra, som vi då förut gjorde hela tiden, var att köra med saker som "om du gör såhär, så händer det här". Vi tyckte att han borde förstå att om vi sa att om du nu inte plockar undan dina leksaker så tar vi bort en leksak för dig. Men det skulle vi alltså inte göra. Istället försöka med att bekräfta att han blir arg och prata med honom om det. Det var svårt i början, men funkar bättre nu. Men jag känner fortfarande att varje dag är en kamp. Försöker verkligen att göra och säga rätt saker, men när han hela tiden tjafsar och gnäller så orkar jag inte alltid. Men det är väl bara att inse att han är så nu och vi gör och säger rätt saker till honom, så vi får bara hoppas att det snart blir lättare. Det som gnager lite i huvudet efter mötet är att hon sa att I på väldigt många punkter passar in på barn med någon bokstavsdiagnos. MEN det är för tidigt för att säga något om det nu och det kan lika gärna vara något som helt ändras om ett år. Försöker ta med mig det positiva hon sa istället. Att han har en väldigt bra social kompetens och att är långt framme när det gäller att planera och tänka framåt. Men jobbigt är det hursom i nuläget.

  • Sol30

    Ny: Ja, två som pendlar är nog ingen höjdare. Skönt ändå inför framtida jobbsök att du blev erbjuden jobbet! 

    Esma: Om du är hemma pga stängd förskola idag så tänkte vi gå till öf i em. Eller var det imorgon du var ledig?

  • Sol30

    Det blev bättre med I när vi bytte "taktik". Men sen blev det sämre igen. Vi tror att mycket kommer från förskolan där de jobbar precis tvärtemot hur vi gör här hemma, har vi upptäckt nu. Hjälper de tex inte till att plocka undan i ett rum, får de sedan inte leka därinne alls. Det var ju precis sådana straff som vi skulle undvika på I. Sen är en av pedagogerna väldigt hårdhänt med barnen. Såg en gång när jag hämtade I att hon blev sur på ett barn som inte ville plocka undan utesakerna innan mellanmålet och då slet hon tag i barnets arm och drog det med sig. Det är den av pedagogerna som I inte alls vill bli lämnad till på mornarna och jag förstår ju nu varför! Vi känner inte att vi är trygga längre med I där, så vi har begärt ett möte med "vår" pedagog imorgon em. Hon är jättebra, så jag hoppas hon kan hjälpa oss. Det måste väl finnas gränser för hur de får bete sig mot barnen!

    Annars är det bra här. F var i Barcelona med jobbet förra veckan och blev fast över hela helgen pga strejken. Men nu är han hemma iaf! M växer så det knakar och börjar förstå nu att man kanske kan vända på sig också när man ligger på golvet. Snart fixar han det nog själv! 

  • Sol30

    Mötet på förskolan gick väl ok. Pedagogen som varit hårdhänt var också med och förklarade att det där inte alls är något sätt som de brukar jobba på. Vi får väl hoppas att det är så. De var dock inte så villiga att ta bort det vi tycker är straff när barnen inte gör som de ska. De ansåg inte alls att det var straff och att de på något sätt måste markera när barnen gör fel. Och visst måste de göra det, men det var ju detta som familjecentrum sa inte funkade på I, vilket vi också påpekade. Men det känns inte som om det är något vi kan påverka mer. Kan väl konstatera så här i efterhand att vi inte skulle ha flyttat I från hans förra förskola. Han hade nog klarat sig bra ändå och fått nya kompisar i förskoleklassen här. Men, men det är lätt att vara efterklok.... Behöver kanske inte säga att M inte kommer gå på I:s nya förskola. Hoppas vi iaf!
    Vi har ett nytt möte med familjecentrum efter nyår. Får se vad hon säger då.

    Yoyna: Åh, måste kännas underbart att vara så nära slutet nu! Oh, vad du har kämpat på bra!

  • Sol30

    lsy: Skönt iaf att ni fick veta det INNAN ni åkte!

    GOTT NYTT ÅR till er alla såhär lite i förskott! 

  • Sol30

    Yoyna: Åh, vad roligt! Stort grattis till jobbet! Vart blev det någonstans? Vet att du förut pratade om att du ville jobba på ungdomsmottagning. Du kommer att göra ett superbra jobb!

Svar på tråden Liga Match!