• Sol30

    Liga Match!

    Esma: Love är ett av namnen som jag gillar massor, men som blivit totalt nedröstat av F! 
    Jo, vi har tre namn. Vi håller på och testar ett av dem nu som både F och I gillar. Men jag tycker liksom inte att något passar. Jag hade Vide som förslag också och det tycker jag skulle passa honom jättebra, men det tycker inte F alls. Ja, ja vi har ju till oktober på oss att komma fram till något! 

  • Sol30

    Åh, jag träffas jättegärna! Fredag är mindre bra för oss, men annars ska det gå vilken dag som helst.

    Var och vägde lillebror idag på bvc och han hade inte gått upp så bra. Så det är nog så att det inte bara är magen som gör ont när han skriker utan han kan mycket väl vara hungrig också. Problemet är att han somnar ganska snart när han får bröstet, så bvc-sköterskan trodde att han fick i sig det söta och sen somnade och missade själva grädden. Så nu provar vi med ersättning också. Den slukar han, men sen när han ska få bröstet efteråt (han får halva mängden av vad han "ska" äta i ersättning) så somnar han i stort sett på en gång igen. Hm, får hoppas att vi kommer på nåt bra sätt så småningom!

  • Sol30

    Vallby tisdag 3/8 kl 13.30:

    Ny
    Esma
    lillasysteryster
    Aros
    Sol (+ev F)

    Vi får prova oss fram när det gäller maten till lillebror. Han är iaf mycket lugnare nu när han får ersättning också. Sen apropå amningen så hade jag inte tänkt amma så länge denna gången då jag gick ner så mycket i vikt med I. Och det verkar tyvärr vara likadant denna gången. Har gått ner drygt tio kilo på mindre än två veckor....

  • Sol30

    Jag tar med mig F. Känner att jag kan komma att behöva lite assistans!    Sen kanske vi inte är där till prick halv två. Vi har inte riktigt lärt oss lillebrors eventuella rutiner än! 

    Är inget stort fan av busborgen, så jag håller också tummarna för uppehåll imorgon em.

  • Sol30

    Ersättningen gav resultat! Efter att ha gått upp bara 15 gram förra veckan har lillebror nu gått upp 440 gram under veckan med ersättning utöver amningen.
    Mindre kul är att han antagligen har kolik. Inte alls lika mycket som I hade tack och lov! Så vi hoppas att det går över snart så vi får sova lite bättre.

  • Sol30

    I natt var lillebror snäll mot sina föräldrar!    Mat vid 23 och sen sov han till halv fyra och åt då och var vaken till runt fem, men inget skrik. Sen vaknade han igen och var hungrig vid halv nio. Så får det gärna fortsätta! Nu har han skrikit lite på dagen idag istället. Men hellre det än mitt i natten. 

    lsy: Ja, det där med mjölken är ju lite trixit att veta. Jag känner ju att jag inte kan ta bort all mjölk ur min kost då jag så väl behöver det fettet. Men blir det inte värre än så här så borde det inte vara det utan "bara" vanligt spädbarnskolik.

    Esma: Ja, det är en himla fördel nu att vi vet att det försvinner. Och sen har lillebror inte lika ont och inte lika ofta heller än vad I hade.

    Evis: Jo, bvc kan nog vara lite snabba på att rekommendera ersättning. Fast för oss var det nog även med tanke på mig och viktnedgången jag hade med I som spelade in också. Bvc-sköterskan var ju med även med I och kom ihåg hur dåligt jag mådde.

  • Sol30

    Inget namn än på lillebror! Känns som om vi helt fastnat. F och I tycker ju som sagt Max, men jag tycker inte det känns helt rätt. Även om jag också tänkt på det namnet innan F nämnde det. Tycker det bli så avhugget med ett namn med bara en vokal, men jag kanske håller på och analyserar för mycket!  Det andra namnet vi har är Neo, men jag vet inte....

    Koliken håller fortfarande i sig för honom. Men nu har vi lärt oss lite mer vad hans skrik betyder, så vi inte ger honom mer mat när han egentligen har ont i magen. För då får han ju ännu mer ont i magen.... Men inte är det lätt alla gånger och tolka rätt. I natt har han iaf sovit bra. Det blir en eller två nätter per vecka som vi får sova ok. Men det går ju över som sagt!

    Yoyna: Undrar också när din praktik börjar? Hur många förlossningar är det som du måste vara med på? Krya på er!

  • Sol30

    Grattis L på födelsedagen! (Hoppas jag kom ihåg rätt nu....   )

    Esma: Såg ditt förslag lite sent... Men nästa måndag kanske om det är ok väder? Finns det nån bra lekplats nånstans mittemellan oss? 

    Hur får ni era stora barn att lyssna på vad ni säger? I håller på och driver oss till vansinne här hemma. Kan inte ha med lillebror att göra då han var så här innan också. Det funkar inte med hot (som vi sen också genomför; tar bort lördagsgodis, leksaker ex) eller med "time out". Nån som har nåt bra tips?

Svar på tråden Liga Match!