• Eela

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Vi har precis fått en erbjudande om att ta emot kortare placeringar av mindre barn vilket vi jättegärna vill göra. 

    Hoppas nu att kommunen som har barn placerat hos oss nu tycker att det är okej.

  • Eela

    Glad Påsk!!  I morgon är första gången "vår" lilla ska få fira påsk med allt vad det innebär, spännande att se vad h*n gillar det.

  • Eela

    Alla barn som placeras har mer eller mindre problem. I vissa fall är det jobbigt och i vissa fall är det kontakten med biofamiljen som är det "svåra". Att vara familjehem är underbart men inte enkelt.

  • Eela

    Det finns dom som ammar adoptivbarn så visst kan man producera mjölk utan att det är ett biologiskt barn.

    Sen om det är "rätt eller fel" är en annan diskussion...  Perosnligen tycker jag inte att man ska amma sina "lånebarn" skulle inte kännas rätt vid umgänge osv.

  • Eela
    ladynorway skrev 2010-10-03 17:01:02 följande:
    Har erat barn,som ni är kontaktfamilj åt,eget rum när h*n är hos er?
    Nej h*n delar rum med en av våra biologiska barn vilket fungerar bra. Frågan har varit uppe med de vill ha det på detta vis båda två, dock finns det en permanent säng och en hylla i garderoben.
  • Eela

    Vad jag förstod så var det för att de biologiska föräldrarna bytte kommun...

    Vi har varit familjehem åt barn som haft runt flyttande biologiska föräldrar men det har alltid varit den kommun som hade hand om barnet vid omhändertagandet som varit placeringskommun.

  • Eela

    Vi har en placering som vi vill göra en utredning på angående eventuell adhd problematik. Skolan och bioföräldrar tycker det är en bar idee men tyvärr får vi inte samma medhåll från soc...

    Har ni varit med om att soc motsätter sig utredning? Hur har ni gjort då? Man kan ju fundera på varför soc motsätter sig detta ingen har ju något att förlora på det...

  • Eela
    Helgona skrev 2010-10-25 18:54:12 följande:
    Nej det var mer än konstigt. Har du frågat varför? Hur motiverar de det?

    Dom hänvisar till placeringens uppväxtmiljö och att det troligtvis är därför problemen finns. Tills viss del tror ja också det men jag tror inte att det är hela sanningen.


    Pratade med skolan igår och förhoppningsvis kan deras specialpedagog göra en första bedömmning.

  • Eela

    Vår placering i lågstadieålder har okså dåligt med vänner. Vi funderar på fritids även om det egentligen inte behövs, men han skulle få den sociala biten på fritids.

Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer