• Helgona

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    tomcar1 skrev 2010-09-27 22:32:41 följande:
    Hej !
    Den 18/10 ska vi träffa mamman til vår ev. placering som "kontaktbarn" i grannkommunen. Det ska bli spännande. Hoppas bara att det känns bra både för oss och mamman.
    /tomcar1
    Vad roligt! Lycka till!
    CARPE DIEM
  • Helgona

    Jag gratulerar till att familjen fått  ta emot ett barn...
    Precis på samma  måste sätt som du grattar en förälder som adopterat. För inte säger du o jag vill beklaga sorgen över att detta barn inte kan växa upp hos sina biologiska föräldrar...


    Anonym skrev 2010-09-28 11:54:45 följande:
    Helgona och Kleerup: Varför säger ni Grattis till "Anonym (första placering) ???

    Det är väl ALDRIG läge att gratulera att barn inte får växa upp med sina biologiska föräldrar. Usch, vad hemskt det låter när ni gratulerar till en så fruktansvärd sak....
    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym (sanna) skrev 2010-10-01 20:04:05 följande:

    Hej alla!


    Uppdaterar lite här: Det går fortfarande superbra med våran placering, har pågått över året.


    Han närmar sig flytt-ålder och letar lite boende. (17 år)


     


    samtidigt har vi anmält oss att vi är intresserad av en till placering, en liten en. 0-1 år.


    Jag vet, (insider information) att det finns små barn, men vi har inte fått någon förfrågan. ;(


    Hoppas inte det är våra åldrar som hindrar dom....


    (25+28 år, sambo 8 år egna barn på 6+4 år)

    vad tror ni?


    Snarare i perfekt ålder för att ta emot små :)
    CARPE DIEM
  • Helgona
    AvaElin skrev 2010-10-18 12:25:37 följande:
    Jag ar 29 ar gammal och har varit sambo i over 10 ar nu, min sambo fyller snart 40. Vi bor i utlandet just nu men ska snart flytta hem till Sverige (ska gifta oss nasta sommar) dar vi hoppas pa att fa bli kontaktfamilj och sa smaningom ett familjehem, nagot jag dromt om lange och nagot som min sambo garna vill gora ocksa.

    Jag och min sambo har mycket att ge, vi ar bada stabila, lugna och trygga personer med mycket erfarenheter av olika kulturer, situationer och allmanna livserfarenheter, da vi bada rest mycket och min sambo ar dessutom sportproffs. Jag tror vi kan erbjuda en stabil tillvaro med mycket trygghet, karlek, stimulans och kul.

    Det jag undrar ar, min sambo ar engelsman och pratar ingen svenska. Jag har en kansla av att det kan bli ett hinder om/nar vi ansoker om att bli kontaktfamilj. Vad tror ni, ar det ens mojligt? 

    Pa grund av vara erfarenheter och omstandigheter kanner vi att vi helst tar hand om lite aldre barn, om det gor nagon skillnad. Vi har inga egna barn och har inte mycket erfarenhet av att ta hand om sma barn, och kanner som tva heltidsarbetande att vi skulle kunna ge mer till ett lite aldre barn som vi kan kommunicera med, kanske fran 10 ar och upp till sena tonaren.
    Hör med er komun, tror absolut att det inte skulle vara ett problem...det kan ju tom ses som en fördel då eng kan tränas på "riktigt" istället för bara teoretiskt i skolan...
    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym skrev 2010-10-18 12:51:53 följande:
    hej!

    jag och min man håller på att gå sönder pga att hans 15-åriga dotter skiter fullständigt i allting! förra veckan togs hon av polisen i en bil som kördes av en kille som inte hade körkort, alla fyra som satt i bilen var drogpåverkade av cannabis. polisen stoppade bilen och sen kommer socialjouren. våran 15-åring fick kissa i en burk, kan tilllägga att vi har kontakt med Maria Ungdom och socialtjänsten sen 2 år tillbaka....men det händer ingenting! vi vill att hon ska komma till en fosterfamilj, och komma från Stockholm. Både jag och min man var fosterbarn på 60-talet, vi blev omhändertagna av sociala skäl med missbruk i familjen. Men hur gör vi, vi är helt maktlösa, skolan har satsat på att hjälpa flickan med en extra assistent, men inget hjälper. jag behöver råd, kan tilllägga att våran socialtjänstschef är flatheten själv, jamen jamen jamen, är det enda han kommer med. vi har inte orken längre, jag har psykiska problem och även min man, men ändå är vi med på alla möte....som inte leder någonstans.

    Tacksam för svar
    Tyvärr, i vissa komuner så är det trögare än hos andra ;)
    Men ställ krav, ta med flickan o ställ dig på socialkontoret. Tala om att du går inte därifrån förän ni är hjälpta!
    Problemet är också att det är en otrolig brist på kontakt, jour o familjehem det kostar dessutom otroligt mycket pengar...därför försöker de att i det längsta att hjälpa er på hemmaplan.
    Vilket ju är helt rätt tänkt...men ibland så måste man inse att det kanske inte hjälper :(
    Lycka till!
    CARPE DIEM
  • Helgona

    Förstår dig!
    Vill gärna veta hur det går så du får gärna skicka till min inbox om du känner att det blir för privat...


    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym (Mamma) skrev 2010-10-21 22:39:44 följande:
    Ingen som vet om detta kan påverka situationen?
    Det påverkar inte nämnvärt...kanske får ni förklara varför han blev uppsagd. Men mer är det inte.
    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym (Förskollärare) skrev 2010-10-23 06:10:43 följande:
    Hej! Har ett barn på min förskola som i går blev akut omhändertagen av polis/socialtjänst tillsammans med hennes två syskon. vi vet givetvis inte alls var de är eller när de kan tänkas komma tillbka till f-skolan. Hur brukar de se ut för akutplaceringar? Vad brukar barnen få göra? Kan inte sova för jag funderar så mkt. Vet de hur som helst har det bättre än hemma, annars hade jag aldrig gjort alla anmälningar, men någon som kan förklara något?
    De gör det jourfamiljen gör...men i början brukar det också handla om att köpa kläder (ofta har barnen inget eller väldigt lite kläder med sig) det handlar om att äta, leka precis som i en "vanlig" familj...
    Sedan brukar man som jour/fam hem få svara på alla svåra frågor om varför är vi här, vad gör mamma o pappa nu, när får vi komma hem? Osv

    Nu gör socialtjänsten en utredning om vad som är bäst för barnen, hur ser situationen ut hemma osv. Sen tar de beslut om de ska tillbaka hem eller vidare till ett familjehem.
    Utredningen får ta 3 månader...
    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym (Förskollärare) skrev 2010-10-23 20:26:52 följande:
    Tack för svaren! Brukar dessa barn fortsätta på förskolan under utredning? Eller är man alltid hemma med jourfamiljen?
    Det beror på hur nära jourfam bor till det dagiset...
    CARPE DIEM
  • Helgona
    Anonym (Fam.hem på G) skrev 2010-10-25 11:38:14 följande:
    Är det nån här inne som gott utb Pride ? Vi ska gå den nu och den verkar intressant
    Japp! Den är suveränt bra!
    CARPE DIEM
Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer