• Eet

    Pergopinglor med barn version 16

    Kan barn "fejka" sin förkylningshängighet? :) Min lilleskrutt fin en dunderförkylning förra veckan men har ju piggnat till efterhand. Var på dagis igen i måndags men det slutade med att min man fick hämta honom lite tidigare, för han var hängig. Fort maken döck upp så var all energi tillbaka. Så gjorde vi en deal med att han fick vara lika kort dag idag på dagis (8.30-14) och då hade han varit trött och ledsen hela dagen. Det var full rulle så fort vi lämnade grinden!! :) Lilla skitungen anser nog att han inte ska vara på dagis just nuGlad.  Jag är dock trött.... 

  • Eet

    Bim på söndag (17:e)

    Kärleken; du har gott sällskap här med sömnlösa nätter. Jag håller med föregående talare. Våga be om hjälp! Det är viktigt för barnen att föräldrana mår bra! Som mamma säger, det viktigaste i föräldraskap är att vårda förhållandet så barnen har er båda... 

    Dodisen: Håller tummarna för körkort.. att ta nya tag och kämpa är vi ju duktiga på i denna tråden.

     

  • Eet

    BIM (28) idag, än så länge ingen påhälsning av tant röd :), håller tummarna.

  • Eet

    Dodisen, stort grattis till körkortet, lycka till med bilköpet. Själva kör vi Peugeot 307 kombi, kan jag varmt rekommendera. Första Pegan vi har köpt och den har fantastiskt lastutrymme :). Hoppas Dellas fot läker fort, det lät inte skönt.
    Jag vet inte hur länge jag kan vänta med att testa. Ibland har jag haft längre cyklar och min förra läkare sa att man skulle vänta en vecka extra för att ägglossningssprutan kunde lura gravtestet, men det verkar som det bara är jag som har fått det så vi får väl se ikväll om tant röd fortfarande inte har kommit. Det är nästan bättre med att få mens än att få negativt gravtest.

    Elvin stackarn har haft feber i helgen. Och var det än var så satt det i benet/foten också så i lördags ville han inte gå, men det gick över i går som tur var. Så idag får han vara hemma med pappa medan jag jobbar/läser familjeliv.

  • Eet

    Jag hade nästan börjat tro på ett plus men nu är den oönskade mensen på gång.

  • Eet

    Inte för att man vill vara gnällspik. Men jävla Meckt, nu är pergon restad igen. Jag har dock lite tur så det fanns i grannstaden 6,5 mil bort. Så det blir att sätta sig i bilen.

  • Eet

    Simben: Ja det är lite "komiskt" med PCO:are först vill de ha mens sen vill de inte :) . Jag tillhör dock dem som alltid har haft mens som går att ställa klockan efter.. kunde inte ens få njuta mensfri period under amningen.

    Ja barns sovmönster är inte stabil, jag börja lära mig att sömn på natten är överskattat :) Elvin vill också bli hämtad någon gång på natten. Men det är ju bara en kille även om han ska ligga på tvären i sängen. Mina vänner med två barn satte in en extra säng i deras sovrum så dubbelsängen blev en trippelsäng. :)

  • Eet

    Meja: Hoppas nätterna snart går mot det bättre. Var inte rädda för att be om hjälp, låt er älsta vara själv hos någon av sina föräldra en helg eller båda barnen en kväll, så ni får göra något roligt.

    I torsdags gick jag till vårdcentralen (BVC var stängt) för att kolla upp Elvin lite. Han har ju varit "dagissjuk" sen i slutet av augusti. Och hostade och sov dåligt, vilket gjorde att han sov över sin lunch och inte ville äta den sen när han vaknade etc... Läkaren tittade i halsen gjorde ett prov och konstaterade halsfluss. Pencilin. Idag har han kräks upp allt han fått i sig. Ringer 1177 som hänvisar mig till barnakuten för att få råd vad vi ska göra med pencilinet. På barnakuten tittar man på provresultaten från vårdcentralen och ifrågasätter om han förhuvud taget hade behövt pencilin, och eftersom han spyr skulle jag inte ge honom pencilinet idag. Utan bara sakta ge honom vätska. Så imorgon ska vi gå till bvc för att få råd...  Känns lite tråkigt om vi fick pencilin i onödan som bara resulterade i att det slog ut Elvins mage. Men hostan lugnade ner sig så den kanske har gjort någon nytta även om det inte var halsfluss. 

  • Eet

    Anso: lillkillen har hämtat sig.
    Nätterna här är oftas en runda runt 0200 då Elvin vaknar till men då brukar han kunna somna om man bara klappa honom lite på huvudet. Men sen brukar han vakna runt fem och vill komma in till oss. Vi drömmer om nätter med sömn från 22-06 men vi resonera lite som så att vi är ju skapta för att sova ihop och om Elvin vill ha trygghet hos oss så får han sova i vår säng. Någon gång kommer han nog att sova hela nätterna, det är nog inte många tonåringar som sover med sina föräldrar. :)

     

  • Eet

    Anso: Det säger bara puff så är du på UL.  När får ni göra det? Här gör vi i v19.

Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16